Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Wat is de beste elektrische auto in 2020? – Onze top 10

Volgens kenners wordt 2020 het jaar van de elektrische auto. Want hoewel de bijtelling omhoog is gegaan van vier naar acht procent, zijn elektrisch aangedreven auto’s nu vrijwel net zo goed als die op fossiele brandstof. Of Nederland (en België) dit jaar ook daadwerkelijk massaal overstapt op elektrisch rijden valt nog te bezien, maar één ding is zeker: er staat heel wat moois in de showroom dit jaar. Reden te meer voor ons om een top 10 elektrische auto’s voor 2020 op te stellen. Welke auto’s kunt u dit jaar het best kopen als u elektrisch wilt rijden?

Hieronder vindt u onze top 10. We vertellen u echter eerst iets meer over waarom dit echt het jaar is om een elektrische auto te kopen. En heeft u nu een leuke auto zien staan in onze lijst en heeft u deze direct besteld? Dan kunt u bij ons uw oude auto verkopen. Voor de beste prijs! U kunt eventueel al direct uw auto gratis en vrijblijvend laten taxeren.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Waarom 2020 hét jaar is om elektrisch te gaan rijden

De tijden dat elektrische auto’s alleen voor idealisten waren die alleen korte afstanden reden met langzame auto’s liggen ver achter ons. De laatste jaren hebben we kunnen zien hoe de actieradiussen van elektrische auto’s steeds groter werden: 300 – 400 km is nu normaal. Ook de laadtijden zijn omlaag gegaan. Tegenwoordig zijn de meeste elektrische auto’s voorzien van een snellaadfunctie, die ondersteund wordt door de meeste tankstations.

Hiermee is het mogelijk om de accu binnen 30 minuten op te laden tot 80% van zijn capaciteit. Pakken we de rekenmachine erbij dan kunnen we concluderen dat je na een half uur laden gemiddeld 240 tot 330 km kunt rijden. Daarmee zijn deze auto’s op stroom ook geschikt geworden om lange afstanden af te leggen.

Goedkoper dan benzine?

Tel daarbij op dat de prijzen nog verder zakken (voor 25.000 euro heb je er in 2020 al één: de Fiat 500-e) en het is duidelijk: 2020 wordt het jaar om over te stappen op elektrisch rijden. Toegegeven, deze prijzen zijn nog steeds meer dat tien mille hoger dan de goedkoopste benzineauto’s, maar elektrische auto’s zijn standaard rijk uitgerust en hebben lagere gebruikskosten. Stroom is namelijk goedkoper dan benzine of diesel en de auto’s hebben minder onderhoud nodig.

Grote automerken komen met goede en betaalbare elektrische auto’s

Nu Nissan, Hyundai, Jaguar en natuurlijk Tesla het pionierswerk hebben gedaan, komen ook de mainstream modellen met serieuze alternatieven voor hun brandstofauto’s. Volkswagen komt met de langverwachte ID.3, die al het goede van de Golf en Polo combineert met een prima elektrische aandrijflijn. Ook Opel, Peugeot, Volvo en Fiat komen met auto’s waar Jan en Jantine modaal zo in kunnen stappen. Daardoor is de keuze nu reuze, en is er vanaf dit jaar een auto op elektriciteit voor iedereen.

De lijst met onze top 10 elektrische auto’s die in 2020 verwacht worden

Merk en model Waarom in de top 10? Prijs (vanaf)
Volkswagen ID.3 Het eerste volledig elektrische model van VW € 35.000,-
Mercedes-Benz EQC Premium SUV op elektriciteit, altijd leuk € 80.995,-
Opel Corsa-e Tijdloos en voordelig € 31.000,-
Peugeot e-208 Sportief design en zeer rijk uitgerust € 36.250,-
Mini Electric Iconisch en oplaadbaar € 33.000,-
BMW iX3 BMW, SUV, EV: dat wordt leuk € 70.000,-
Volvo XC40 Recharge Heel veilig en intelligent € 60.000,-
Fiat 500e Dit zou de Tesla van de stadsauto’s kunnen worden € 25.000,-
Porsche Taycan Luxe elektrische sportwagen € 110.000,-
Tesla Model Y Een SUV-achtige Model 3 € 57.000,-

Gebruikte criteria bij deze lijst met beste auto’s op stroom voor 2020

Bij het samenstellen van deze lijst hebben we goed gekeken naar de volgende vijf punten:

  • Comfort. Een auto is meer dan een blik op wielen. U wilt er lekker in kunnen zitten, samen met uw familie. Daarnaast is het fijn als de auto prettig rijdt en voorzien is van rijhulpsystemen, zoals rijstrookassistent en noodremsysteem.
  • Actieradius. Om deze lijst te halen moet een auto toch wel een minimale actieradius hebben van 200 km. Daarbij geldt uiteraard dat hoe groter deze radius, hoe beter.
  • Design. Het oog wil ook wat. Nu profiteert het design iedere elektrische auto wel van het feit dat deze zo aerodynamisch mogelijk worden gemaakt vanwege de langere actieradius die dit oplevert, maar de ene auto is mooier dan de andere.
  • Uitrusting en actieve veiligheid. Een beter milieu moet niet ten koste gaan van de veiligheid. Daarom geven we voorrang aan auto’s die uitblinken in veiligheid met hoge scores op de Eurotest en die veel actieve veiligheid aan boord hebben.
  • Prijs. U wilt zo veel mogelijk auto, voor zo weinig mogelijk geld. Daarom vinden wij betaalbare elektrische auto’s net iets interessanter dan hele dure. Toch hebben we ook enkele luxe elektrische auto’s in onze lijst opgenomen, voor de afwisseling.

De beste elektrische auto’s van dit jaar

Hier zijn ze dan: de wat ons betreft tien beste auto’s van dit jaar. We hebben deze lijst niet genummerd, omdat er grote verschillen zitten tussen de segmenten. De Volkswagen ID.3 kan beschouwd worden als de meest veelbelovende auto in jaren, maar het is waarschijnlijk geen betere auto dan bijvoorbeeld de BMW iX3, die daarentegen wel ruim twee keer zo duur zal zijn. Wij wensen u veel plezier bij het uitzoeken van uw nieuwe auto!

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID3 is dé auto waar de hele autowereld het meest naar uit zit te kijken. Als de toekomst elektrisch is, dan zou dit zou wel eens de kever van de 21e eeuw kunnen worden. Deze wagen leent veel van zijn design van de immer populair Golf, maar is volledig opnieuw vanaf de grond ontworpen als elektrisch voertuig.

De auto is ruim, voorzien van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van actieve veiligheid en komt daarnaast wat betreft comfort, actieradius, standaarduitrusting en rijeigenschappen waarschijnlijk heel dicht in de buurt van 2019-bestseller Tesla Model 3. Met een geschatte vanafprijs van zo’n 35.000 euro is hij echter zo’n 20.000 knaken goedkoper. Het zou ons niets verbazen als je deze auto’s over tien jaar overal ziet.

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

Ook Mercedes begint aan een nieuw hoofdstuk met de dit jaar te verkrijgen EQZ. Deze wagen is een echte Benz, vooral qua comfort en luxe, maar ook qua prijs: met minder dan 80.000 moet u bij dealer niet aankloppen. De EQC concurreert met wagens als de Audi e-Tron en de Tesla Model S en X. Wij denken dat hij een goede kans maakt, vanwege zijn indrukwekkende aandrijflijn, die 408 pk levert en van 0 naar 100 schiet in slechts 5,1 seconden. Ook het bereik van ruim 400 kilometer en de ster op de motorkap zullen u waarschijnlijk aanspreken.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

We kennen de Opel Corsa natuurlijk allemaal als compacte hatchback in het B-Segment op benzine of diesel. Vanaf de in 2019 uitgekomen zesde generatie van het model is de Corsa echter ook verkrijgbaar met een elektromotor. Deze was in 2019 al te bestellen, maar doet zijn intrede op onze wegen in het jaar 2020. De Corsa-e is niet alleen interessant vanwege zijn naam: met een vanafprijs van net iets meer dan 30.000 euro, een actieradius van 330 km en de optie tot snelladen is dit een auto die op geen enkele oprit zal misstaan.

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Als Volkswagen en Opel elektrische auto’s gaan maken voor iedereen, kan ook Peugeot niet achterblijven. Met de e-208 hebben ze in Frankrijk een ijzersterk antwoord op al het Duitse ev-geweld. De sportief gelijnde hatchback is standaard voorzien van een 50 kW accupakket, waarmee u 340 km ver komt als die helemaal is opgeladen. Snelladen is overigens ook mogelijk met de e-208: in 30 minuten zit de accu voor 80 procent vol. Deze Peugeot is rijker uitgerust dan de directe concurrentie, maar met een vanafprijs van 36.250 euro ook iets prijziger.

Mini Electric

Mini Electric

In maart 2020 is het zover: dan komt de Mini Electric, ofwel Mini Cooper SE, zoals hij formeel heet, naar ons land. De elektrische variant van het iconische model is niet alleen interessant vanwege het spraakmakende design dat teruggaat op de originele Mini uit 1959. De Mini Electric deelt namelijk veel zijn techniek met de BMW i3, zoals de prima aandrijflijn en het accupakket.

Het autootje is verder lekker licht, waardoor hij lekker snel optrekt (van 0 tot 100 in 7,3 seconden) en een bereik heeft van zo’n 230 km. Qua prijs zal deze Mini Cooper zich net onder de Peugeot e-208 bevinden, maar is standaard ook rijk uitgerust met onder meer airco met twee zones en een infotainmentsysteem met 6,5-inch touchscreen en ingebouwde navigatie.

BMW iX3

BMW iX3

Aan het eind van 2020 verwacht: de BMW iX3. Deze elektrische premium SUV zal naar verwachting leverbaar zijn tegen een vanafprijs van 70.000. Daarmee is hij flink goedkoper dan de Mercedes EQC en de Audi e-Tron. Die laatste rijdt echter al rond en de EQC is ook al leverbaar.

Wij denken echter dat het de moeite waard zou kunnen zijn om op de iX3 te wachten, onder andere vanwege de 400 km actieradius en de lagere prijs. Daarnaast biedt BMW de mogelijkheid om te ‘wachten’ op de iX3 in een andere nieuwe BMW, zodat u alvast kunt wennen aan het onovertroffen weggedrag. Wij zouden het wel weten!

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Nog een elektrische auto waar veel mensen naar uit kijken is de XC40 Recharge. Inderdaad, dat is de auto van het jaar 2018, maar dan elektrisch. Deze sportieve, rijk uitgeruste en waarschijnlijk extreem veilige crossover kunt u begin 2020 bestellen vanaf zo’n 60.000 euro.

Dat is geen koopje, maar dan heeft u straks wel een snelle en ruime auto die ook nog eens een caravan kan trekken. De wagen zal naar verwachting namelijk een trekgewicht van 1500 kg krijgen. En met een actieradius van 400 km en de optie tot snelladen is dit ook best een interessante auto om mee op vakantie te gaan.

Fiat 500e

Fiat 500e

Nog een tijdloos model dat klaar wordt gestoomd voor het nieuwe decennium: de Fiat 500. Hoewel men in California al enkele jaren rijdt in elektrische 500’s, waren ze in ons land nooit te koop. Deze waren met een actieradius van slechts 140 km dan ook niet zo interessant. In 2020 komt er echter een volwassen 500-e op de markt, met naar verwachting een actieradius van meer dan 300 km en prima rijeigenschappen. Volgens Fiat wordt dit de Tesla onder de stadsauto’s, met een verwachte vanafprijs van 25.000 euro. Wij zijn heel benieuwd!

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Wij schreven vorig jaar al dat dit een auto zou zijn om in 2019 naar uit te kijken. Zo snel is het niet gegaan, maar begin 2020 komt hij er echt: de allereerste elektrische Porsche, de Porsche Taycan. Het design van de sportwagen is doortrokken met het Porsche DNA en de techniek is imponerend.

Met 680 pk onder de motorkap en een radius van meer dan 400 km is er geen enkele reden om hem te laten staan, als u ten minste voldoende geld op uw bankrekening heeft staan: de goedkoopste Taycan kost 109.900 euro. De auto is nu al te bestellen en komt inclusief alle luxe die u zich kunt wensen, zoals een digitaal instrumentarium en een groot 10,9-icnch touchscreen met onder meer ingebouwde navigaite.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Tesla maakt elektrisch rijden helemaal S3XY, met een model S, Model 3, model X en vanaf 2020 in ons land ook de Model Y. De Model Y kan zien worden als een elektrische crossover die qua design en techniek erg veel overeenkomsten zal vertonen met 2019-bestseller Model 3. De auto zal met een vanafprijs van 57.000 dan ook ongeveer even duur zijn als zijn kleinere broertje. Daarmee is hij net iets lager geprijsd dan de directe concurrent Volvo XC40. Wij voorzien alvast een titanenstrijd tussen deze twee.

Elektrische auto kopen? Oude auto verkopen voor de beste prijs!

Wanneer u besluit één van deze auto’s aan te schaffen, is het belangrijk na te denken over wat u met uw oude auto gaat doen. Veel dealers zullen u de optie aanbieden om de oude auto in te ruilen, maar dit zal in veel gevallen niet tegen de echte waarde zijn van uw auto. Dealers moeten namelijk veel kosten maken om uw auto in te kopen, op te knappen en vervolgens weer door te verkopen. Dit gaat allemaal van de waarde van uw auto af. Met name wanneer u een schade auto verkopen wilt, zal u vaak geen goede prijs krijgen.

Waar u wel een goede prijs krijgt voor uw oude auto, is bij ons. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in de inkoop van auto’s, ook met schade of defecten. Dankzij een internationale samenwerking met diverse Oost-Europese partners zijn wij in staat de hoogst mogelijk prijs te bieden voor uw auto. Wij zijn al meer dan vijftien jaar actief als auto inkoper in Nederland en België, en kunnen de auto overal gratis op komen halen.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Gratis en vrijblijvende taxatie van uw auto

Bied uw auto gratis aan!

Of uw elektrische auto nu morgen binnenkomt of pas over een paar maanden, u kunt nu al gratis en vrijblijvend uw huidige auto laten taxeren. Hiervoor vult u simpelweg het taxatieformulier in en wij doen de rest. U krijgt dan vrijwel direct een taxatierapport toegestuurd, waarin wij ook de waarde van uw auto vermelden.

Bent u onder de indruk van ons bod? Dan kunt u de auto direct verkopen, maar ook over een paar maanden. Ons bod blijft namelijk gewoon staan! Als u akkoord gaat, komen we eventueel morgen al de auto ophalen en binnen een dag heeft u dan extra geld voor uw favoriete elektrische auto van 2020.

Robert-Rotterdam Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug