Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Wat is de beste elektrische auto in 2019? – Onze top 10

tesla 3Autofabrikanten hebben grote stappen gemaakt als het gaat om elektrische auto’s: de toekomst is gearriveerd. De nieuwste en beste elektrische auto in iedere klasse is tegenwoordig uitgerust met een accu waarmee u het een paar honderd kilometer volhoudt. Ook voor de prijs hoeft u eigenlijk geen benzine of diesel meer te rijden: elektrische auto’s zijn nog net iets duurder, maar dit wordt gecompenseerd door de lagere gebruikskosten.

En dan hebben we het nog niet gehad over het comfort, de luxe en de rauwe kracht die we vinden in de laatste generatie elektrische modellen. Waar elektrisch rijden vroeger iets was voor idealisten en mensen die om stijl en ergens op tijd aankomen niets gaven, is dat tegenwoordig wel anders. Elektrisch rijden anno 2019 is sexy, het is cool en het gaat gewoon keihard. Hoog tijd dus om die diesel auto te verkopen en een elektrisch model uit te zoeken!

Waarom 2019 hét jaar wordt voor de elektrische auto

elektrische auto teslaOnder andere Porsche, Audi en Jaguar komen dit jaar met fantastische nieuwe modellen die waarschijnlijk model zullen staan voor wat zij de komende jaren zullen bouwen. Tel daarbij op wat onder andere Tesla, Hyundai, Nissan, Kia en Renault ons al te bieden hebben en het is duidelijk dat de lucht rondom rijden op stroom elektrisch geladen is.

Reden te meer dus voor https://inkoopautos.com om de meest spraakmakende elektrische modellen van het moment op een rijtje te zetten. Want wanneer u via onze website een mooi bedrag heeft gekregen voor uw oude auto, is het tijd om dit slim te investeren in een auto waarmee u de toekomst tegemoet kunt rijden. Door onze lijst te bestuderen, kunt u een goede keuze maken. En dat niet alleen: het is ook gewoon genieten.

Voor de duidelijkheid: dit artikel gaat alleen over nieuwe volledig elektrische auto’s. De hybrids en plug-in-hybrids krijgen binnenkort hun eigen stukje. We hebben bij het maken van deze lijst een onderscheid gemaakt tussen betaalbare en de wat minder betaalbare auto’s. Die laatste kunt u waarschijnlijk niet kopen, maar dromen is gratis.

De lijst met onze top 10 elektrische auto’s die in 2019 verwacht worden

Model/type Waarom top? Prijs (vanaf)
Voor Jan en Jantine Modaal
Smart Fortwo Klein en goedkope elektrische auto in 2019 € 23.466,-
Renault Zoe Erg veel auto op stroom voor weinig geld € 32.200,-
Nissan Leaf De perfecte gezinsauto € 33.990,-
Hyundai Kona Electric Ruim, enorme radius en betaalbaar € 39.195,-
VW e-Golf Het tijdloze model nu ook in e-uitvoering € 39.680,-
Voor de dromers en de rijken
Tesla Model 3 Elon Musk maakt het waar? € 58.800,-
Jaguar XJ Uw chauffeur zal blij zijn € 75.000,-
Audi E-tron Sportback Kijk er gewoon naar € 90.000,-
Porsche Taycan Een elektrische Porsche… € 110.000,-
Tesla Roadster Elektrische supercar € >215.000,-

Algemene informatie over de beste nieuwe elektrische auto’s voor 2019

Voordat we wat meer vertellen over deze enorm moderne en hippe machines, geven we eerst wat meer informatie over de auto’s in deze lijst. Zoals gezegd hebben we het hier alleen over volledig elektrische auto’s. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een puur elektrisch aangedreven wagen en een hybride of een plug-in-hybrid? En hoever kan een volledig opgeladen auto tegenwoordig eigenlijk rijden? En hoe zit het met de prijs? Zijn ze echt bijna net zo goedkoop als brandstofauto’s? En rijden ze een beetje door?

Verschil (plug-in-) hybrid en volledig elektrisch

Er bestaat nogal wat verwarring over wat nu eigenlijk een elektrische auto is en hoe dit verschilt van een hybride. Het in principe heel simpel: een elektrische auto heeft enkel een elektromotor en een hybride heeft een elektromotor én een brandstofmotor (dus met benzine of diesel). Een plug-in hybrid is een auto die opgeladen kan worden met een stekker, in tegenstelling tot auto’s met een accu die enkel intern opgeladen wordt (door de benzinemotor en de energie die vrijkomt bij remmen).

In de praktijk waren tot nu toe de meeste elektrische wagens hybride. Waarom? Omdat de capaciteit van de (enigszins betaalbare) accu’s het simpelweg nog niet toeliet om enkel daarop te rijden. Met een radius van 100 kilometer kun je nu eenmaal niet zoveel. We zijn nu echter op een punt gekomen dat betaalbare accu’s voldoende capaciteit hebben om ver genoeg te rijden én snel genoeg weer op te laden. Veel accu’s zijn tegenwoordig binnen een uur weer bijna helemaal vol. Het is daarom de verwachting dat ook de hybrides langzaam zullen verdwijnen, en we alleen nog elektrisch overhouden.

De actieradius van elektrische wagens

Dus wat is nu het bereik van een elektrisch auto anno 2019? Dat verschilt uiteraard per model. Waarschijnlijk kunt u zich geen Tesla Roadster veroorloven met een bereik van 1000 kilometer, maar de modellen voor het middensegment kunnen een comfortabele 300 – 400 kilometer afleggen op een volle accu. De goedkoopste in ons rijtje, de Smart ForTwo, kan toch ook al zo’n 150 kilometer rijden. Dat is niet ideaal voor verre afstanden, maar perfect voor in de stad!

Aanschaf- en gebruikskosten elektrische wagens

Elektrische auto’s hebben het imago dat ze nogal duur zijn. Dat wás inderdaad zo, maar dat is echt aan het veranderen. Accu’s worden goedkoper en omdat de auto’s nu op steeds grotere schaal gemaakt kunnen worden, daalt de prijs. U koopt al een nieuw elektrische Smart voor nog geen 24.000 euro en de middenklassers concurreren qua prijs met hun vervuilende evenknieën: 30.000 – 40.000 euro. En wanneer de Tesla Model 3 inderdaad zo goedkoop wordt als men in de wandelgangen van de megafabriek daar beweerd, rijdt u voor diezelfde prijs dus een Tesla.

Daarbij is een elektrische wagen een stuk goedkoper om te hebben dan een auto op diesel of benzine: u betaalt geen wegenbelasting, geen aanschafbelasting en als u hem thuis oplaadt is hij een stuk goedkoper. Dit zou volgens kenners ongeveer de helft schelen per kilometer. Bij tankstations is dit verschil overigens nihil. Ook qua onderhoud zijn elektrische auto’s goedkoper: er zijn minder bewegende onderdelen, dus minder slijtage.

Volgens diverse onderzoeken zal de prijs van elektrisch rijden (in totaal) binnen vijf jaar lager zijn dan dat van rijden op benzine. Misschien wordt dit punt zelfs al in 2021 bereikt. De ontwikkeling gaan immers door, en de dure componenten (vooral de accu’s) worden steeds beter, voor steeds minder geld.

Prestaties elektrische auto’s

Wie van gas geven houdt hoeft echt niet meer op benzine te rijden: alle elektrische modellen trekken, zoals bekend, razendsnel op, en de top ligt bij alle modellen in onze lijst ruim boven de toegestane maximumsnelheid. Daarbij zijn de Nissans, de Hyundai’s en de Kia’s misschien nog wat traag (zoals gewoonlijk), maar nu Audi, Jaguar, Porsche en uiteraard Tesla het toneel hebben betreden, kunt u rustig links blijven rijden op de snelweg.

De beste auto’s op stroom van dit moment

Bent u klaar voor al het moois dat er op e-gebied te krijgen is anno 2019? Lees dan snel verder door onze lijst beste elektrische modellen voor dit jaar. Wilt u nu direct hele bijzondere elektrische vehikels zien? Scroll dan snel naar beneden!

Betaalbare elektrische auto’s voor iedereen

Jan en Jantine Modaal worden dit jaar op hun wenken bediend met betaalbare auto’s die elektrisch zijn en op (bijna) geen enkel vlak meer onder doen voor brandstofmodellen in hetzelfde segment. Al deze modellen komen in 2019 op de markt en enkele waren er stiekem al heel even.

1. Smart Fortwo

beste auto in 2019
Wie op zoek is naar de perfecte schone en zuinige stadswagen kan niet om de Smart Fortwo heen. Wilt u met iets meer mensen rijden? Met z’n vieren misschien? Ga dan voor de Smart Forfour. Deze hippe wagentjes zijn bijna net zo wendbaar als een fiets en hebben net zo weinig uitstoot als een stalen ros: 0,0! Met de 82pk en een radius van 160 km is deze Smart wat minder geschikt voor vakanties naar Frankrijk, maar komt u in eigen land een heel eind.

2. Renault Zoe

beste elektrische autoWie anno nu nog vindt dat elektrisch rijden veel te duur is moet gewoon eens goed naar deze Renault Zoe kijken, en dan vooral naar de prijs: Iets meer dan 30.000 euro. En naar de prijs voor een ‘volle tank’: 2 euro. Daarmee kunt u op papier 400 kilometer rijden, dankzij de enorm zuinige motor. In de praktijk blijven daar in het koude Nederland nog 250 van over, maar toch niet slecht. De Zoe is overigens een volledig elektrisch model. Er zijn geen benzine- of dieselvarianten van beschikbaar.

3. Nissan Leaf

elektrische auto nissan leafDe Nissan Leaf is de meest vaak verkochte elektrische wagen ooit, en dat is natuurlijk niet voor niets. Hij haalde ook al onze lijst met beste gezinsauto’s, want de Leaf is gewoon heel erg goed. Een radius van meer dan 300 kilometer en de hoogste scores op alle veiligheidstesten. De Leaf is niet bijzonder snel, maar trekt menig benzinemodel eruit: binnen 8 seconden rijdt u 100. Daarbij betaalt u bijna niets aan stroom: voor zo’n 20 euro aan elektriciteit euro rijdt u 500 kilometer!

4. Hyundai Kona Electric

elektrisch Hyundai KonaDe Hyundai Kona Electric is het ultieme bewijs dat binnenkort misschien wel iedereen elektrisch zal rijden: een enorme radius (400km), betaalbaar en uitgerust met alle snufjes die je ook bij brandstofauto’s tegenkomt. Daarbij is het mogelijk om deze wagen supersnel op te laden, dankzij het supercharge-systeem.

De Kona Electric is overigens vrijwel gelijk is aan de KIA e-Niro. Ze hebben dezelfde elektrische aandrijflijn en ook dezelfde accu. Ook de e-Niro is dus een zeer goede auto, maar noemen we niet, vanwege de vele gelijkenissen met de Kona.

5. Volkswagen e-Golf

Alles wat u zo leuk vindt aan de Golf, maar dan stiller, zuiniger en vooral een stuk schoner. De e-Golf is niet spectaculair goedkoop, maar dat is niet één Golf. Voor dat geld krijgt u wel alle luxe en comfort dat we van Volkswagen gewend zijn: standaard slimme snufjes, een mooi interieur en strakke lijnen aan de buitenkant. De perfecte auto dus voor wie nog even wil wennen aan elektrisch rijden in een auto die eruit ziet als een ouderwetse benzinewagen.

Dure, sexy en luxe elektrische auto’s – verwacht in 2019

Voor de dromers, zij die ooit rijk willen worden of voor wie ooit droomde van veel geld en het nu heeft en een manier zoekt om het uit te geven: laat je verbazen en imponeren door het fijnste wat er op elektrisch gebied op dit moment te krijgen is. Al deze elektrische auto’s worden dit jaar verwacht, behalve de Tesla Roadster (die komt begin 2020).

6. Tesla Model 3

beste autos in 2019En last but definitely not least: de Model 3 is dé wagen waar heel de wereld naar uit zit te kijken. Waarom? Hoewel we deze Tesla hebben ingedeeld bij de auto’s om van te dromen, zou deze droom zomaar een werkelijkheid kunnen worden voor de massa. Er wordt namelijk gezegd dat deze wagen wel eens voor minder dan 40.000 te koop zou kunnen zijn! Als dat waar is zal iedereen deze wagen willen hebben. Het is immers een Tesla met een prachtig design en dito prestaties: in 3.2 seconden naar de 100 en meer dan 400 kilometer actieradius. Daarbij zal de batterij in 30 minuten opgeladen zijn en zit de wagen vol met het nieuwste dat Silicon Valley te bieden heeft, waaronder een 15-inch touchscreen en een glazen dak. Wij zijn heel benieuwd!

7. Jaguar XJ

best auto 2019Naast Tesla is Jaguar toch wel aan het uitgroeien tot een trendsetter op het gebied van rijden op stroom: het vlaggenschip van Jaguar, de XJ is vanaf dit jaar elektrisch uitgevoerd. Vanaf naar schatting zo’n 75.000 euro kunt u hem bestellen, voor uzelf of voor uw chauffeur. Er is verder nog niet zo heel veel bekend over dit schip op wielen, maar zeker is dat het rijbereik ver boven de 400 kilometer zal liggen en de accelaratie naar 100 ergens rond de 4 seconden. Deze prestaties zullen worden bereikt door het gebruik van twee elektromotoren, die alle 4 de wielen tegelijk aandrijven.

8. Audi E-tron Sportback

beste auto 2019Voor de directeuren, de ministers en iedereen die verder op een energiezuinige manier indruk wil maken wanneer hij aan komt rijden: de E-tron Sportback is een klasse apart. Voor 90.000 euro staat hij medio dit jaar op uw oprit. Voor dat geld heeft u een wagen die ruim 440 kilometer kan rijden op één accu en een motor die liefst 496 paarden eruit trekt. De 2100 kilo zware cross-over sprint in 4,5 seconden naar de 100 en blijft optrekken tot liefst 210 km/u. Qua design is de wagen geïnspireerd op de prachtige A7, met als belangrijk verschil dat u in de E-tron nog net iets hoger zult zitten. Om nog iets meer indruk te maken.

9. Porsche Taycan

beste auto 2019De Porsche Taycan, ook wel bekend als de Porsche Mission E, betekent voor Porsche het begin van een nieuw hoofdstuk. En voor ons: dat elektrisch rijden nu definitief sexy is geworden. De nieuwe elektrische Porsche is niet goedkoop, maar ook niet héél duur: voor 110.000 euro rijdt u er dit jaar één. Hij trekt razendsnel op (3,5 seconden naar de 100) en heeft een radius van meer dan 400 kilometer. Bijzonder aan de Taycan is het speciaal door Porsche ontwikkelde 800 Volt-laadsysteem. Daarmee laadt u hem voor 80% op in slechts 15 minuten! Dit wordt een gamechanger!

10. Tesla Roadster

beste auto in 2019Elon Musk, de man achter Tesla, bouwt met SpaceX tevens raketten om mee naar mars te vliegen en sinds kort ook raketten voor op de weg. Met de Tesla Roadster rijdt u binnen 2,1 seconden naar de 100 en zult u geruisloos 400 km/u over het wegdek vliegen. Zo rijdt u dus binnen een uur van Groningen naar Maastricht. “Ja, maar moeten we dan niet laden onderweg?” hoor ik u denken. Nee, dat hoeft niet, want de Roadster komt met een actieradius van maar liefst 1000 kilometer. Voor slechts 215.000 euro kan hij van u zijn. Als u nu alvast 43.000 euro betaalt aan Tesla en dan over een jaar de rest, heeft u hem in 2020 in de garage staan. Doet u wel voorzichtig?

Nog enkele tips bij het kiezen van uw nieuwe elektrisch aangedreven auto

Zoals u ziet is er tegenwoordig genoeg keuze als het gaat om goede en erg betaalbare elektrische wagens. Maar hoe maakt men een keuze tussen al dit moois?

Het eerste wat u zichzelf zou moeten afvragen is of elektrisch rijden wel geschikt is voor u. Het is allemaal erg mooi en de specificaties (met name actieradius en rijprestaties) worden steeds indrukwekkender, maar in sommige gevallen is elektrisch rijden nog niet zo handig.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u hem kunt opladen. In Nederland komen steeds meer laadpalen, maar we zijn nog niet op het punt dat ze bij ieder appartementenblok te vinden zijn. Wie geen garage heeft, en ook geen laadpaal in de buurt, moet dus vaak een half uur tot een uur gaan ‘tanken’. Een ander punt is nog steeds de radius. In Nederland zijn de afstanden gelukkig niet zo groot, maar met modellen met een theoretische radius van 300 km kunt u op koude winterdagen in de praktijk meestal nog maar net 150 kilometer halen. En dan wordt het toch spannend van Rotterdam naar Amsterdam en terug.

Wanneer dit allemaal geen probleem is, staat er eigenlijk niets meer in de weg voor u om elektrisch te gaan rijden. Het spreekt voor zich om een wagen te zoeken die past bij uw budget, maar bedenk daarbij dat u veel zult besparen op belasting en brandstof.

Wachten of een tweedehands elektrische auto kopen in 2019

Een interessante optie is ook nog om in 2019 een tweedehands elektrische auto te gaan rijden. De eerste generatie leaseauto’s is inmiddels op de tweedehands markt aangekomen, wat erg interessant kan zijn voor mensen met een krappe portemonnee. Hier is een groot deel van de afschrijving al vanaf, dus zo’n wagen is een stuk goedkoper in aanschaf.

En ziet u het nou toch nog net allemaal niet zitten? Vindt u het nog allemaal net iets te duur en het bereik nog net iets te kort? Wacht dan gewoon nog twee of drie jaar tot uw huidige auto kapot is (u kunt uw kapotte auto verkopen bij ons). Tegen die tijd zal elektrisch rijden echt goedkoper zijn geworden dan rijden op fossiele brandstof, zult u 500 kilometer kunnen rijden op een accu en zal opladen overal mogelijk zijn, als de ministers beseft hebben dat ze die palen nodig hebben voor hun E-tron.

Diesel auto toekomst: verkopen voor export

Elektrisch rijden heeft de toekomst, maar hoe zit het dan met dieselauto’s? Deze mogen straks onze binnensteden niet meer in, waardoor ze praktisch waardeloos worden. Gelukkig is het zo ver nog niet, en zijn er nog weinig plannen voor milieuzones in veel Oost-Europese landen. Dieselauto’s en andere vervuilende auto’s zijn daar nu al stukken meer waard dan hier in Nederland en België. Daarom is een oude diesel auto voor export aanbieden nu nog zeer voordelig, want de toekomst van deze auto’s ligt in het oosten!

Verdien nu nog veel geld aan uw oude auto

Gratis Taxatie

Wilt u weten hoeveel u kunt verdienen aan uw oude auto wanneer u deze bij ons zou verkopen voor export? Laat hem dan nu taxeren met het formulier hiernaast. Dit is geheel gratis en verplicht u tot niets, maar u krijgt wel direct de mogelijkheid hem voor dit bedrag aan ons te verkopen. Zo heeft u wat extra geld om die Tesla of een van de andere beste elektrische auto’s van dit jaar te kopen!

Robert-Rotterdam Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.

Kevin Houwaart uit Hasselt East European provider heeft met mij, correct, betrouwbaar en snel gehandeld. Na online het formulier ingevuld te hebben, werd er snel contact opgenomen door East European provider. Afspraak tot ophalen van de auto was de volgende dag direct mogelijk. Een aanrader als je een auto wilt opruimen voor een nette prijs. Groet, Kevin

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
Bel mij terug