Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Kosten auto grote beurt – Hoe duur zijn reparaties?

Heeft u een kapotte auto als gevolg van een ongeval of is er een technisch defect? Dan heeft u het niet getroffen! De prijzen voor autoreparaties in Nederland en België zijn namelijk erg hoog, dat is algemeen bekend. Maar weet u precies hoeveel alle autoreparaties kosten en hoeveel de grote beurt van een auto kost? In deze blog helpen we u op weg en geven we een overzicht van de meest voorkomende kosten voor het repareren van een auto in Nederland en België.

Meld uw auto gratis aan voor taxatie!

Grote beurt auto kosten – Algemene informatie

opkoper auto met defectVoordat we beginnen met het geven van informatie over prijzen, moeten we eerst het een en ander vertellen over hoe deze prijzen tot stand komen. Het maakt namelijk nogal uit welke auto u heeft en waar u deze precies laat repareren. De kosten voor een reparatie bestaan altijd uit twee componenten: de kosten van onderdelen en het werkloon van de monteur(s).

De kosten van onderdelen

In principe liggen de prijzen van nieuwe onderdelen vast, maar voor veel reparaties zijn tweedehands onderdelen ook prima te gebruiken. Bij de merkdealer zult u vaak de hoofdprijs betalen, omdat zij alleen gebruik maken van nieuwe onderdelen. Bij een garage zal men eerder geneigd zijn een goedkoper tweedehands onderdeel te installeren om het defect te verhelpen. Daar staat dan wel tegenover dat u een betere garantie zult krijgen bij het gebruik van nieuwe onderdelen. Sommige onderdelen, zoals airbags en voorbumpers, zijn tweedehands amper beschikbaar, zodat het voor dit soort reparaties niet veel zal uitmaken.

Het werkloon van de monteurs

Specialistische monteurs bij dealers kosten meer per uur dan algemene monteurs bij garages. Daarom zult u bij de dealer altijd meer betalen voor dezelfde reparatie (ook met nieuwe onderdelen) dan bij een garage.

Autoreparaties in Oost-Europa zijn stukken goedkoper

Zoals u misschien wel weet liggen de lonen in landen als Polen, Oekraïne en Moldavië een stuk lager dan hier in de Benelux. Ook zijn er daar erg veel tweedehands onderdelen beschikbaar, omdat veel total loss wagens in deze landen gedemonteerd worden. Als gevolg hiervan zijn de kosten voor reparatie daar veel lager hier.

Hier kunt u van profiteren door uw defecte auto te verkopen aan ons. Wij exporteren veel defecte auto’s naar deze landen en deze brengen dus relatief veel op. Deze hoge prijzen berekenen we door aan u. Wist u dat u soms per saldo duizenden euro’s kunt besparen wanneer u uw auto verkoopt aan export auto inkopers in plaats van hem te laten repareren?

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

De kosten voor het repareren van een motor

wat kost motor reviserenWanneer u een defect heeft aan uw motor, is het belangrijk deze snel te laten repareren. Doorrijden met een brandend  ‘check-engine-lampje’ zal leiden tot meer defecten. Uiteindelijk zal de motor niet meer te repareren zijn, waardoor deze vervangen zal moeten worden. In veel gevallen zal uw auto daardoor economisch total loss worden verklaard.

Bij reparaties aan de motor zien we vaak dat de onderdelen op zich niet zo duur zijn, maar dat het behoorlijk tijdrovend is om bij de onderdelen te komen. Zeker wanneer het defect zich aan de onderkant van de motor bevindt, kunnen de kosten voor het werkloon flink oplopen. Dit zijn de kosten voor de meest voorkomende reparaties aan de motor:

  • Koppakking reparatie – Dit kost tussen de 500 en 1500 euro, afhankelijk van hoe beschadigd de kop is.
  • Reparatie aan de nokkenas – Zo’n klus kost, afhankelijk van het type motor, tussen de 1500 en 3500 euro.
  • Katalysator vervangen – Gemiddeld kost het vervangen van een katalysator tussen de 400 en 600 euro.
  • Brandstofpomp – Erg duur, variërend van 1000 tot 3500 euro.
  • Distributieriem vervangen – Vanaf 700 euro tot 1200 euro.
  • Verstuivers – Gemiddeld kost een verstuiver zo’n 200 á 300 euro. Om alle verstuivers te vervangen kost het al gauw zo’n 1000 tot 1350 euro.
  • Airco pomp vervangen – Een dure grap: 600-900 euro.
  • Nieuwe hybride Accu’s – Heeft u een nieuwe accu nodig? Ze beginnen vanaf 1800 euro.

De kosten voor reparaties aan de carrosserie

Bij schade aan de carrosserie zijn de kosten heel erg afhankelijk van het deel dat u wilt laten repareren. Reparaties aan de carrosserie bestaan over het algemeen uit twee componenten: uitdeuken en spuiten. Het spuiten van een onderdeel ligt over het algemeen tussen de 100 en 400 euro. Een spiegelkap kan voor ongeveer 100 euro worden gespoten, terwijl een dak al gauw 400 euro zal kosten.

Bij het uitdeuken ligt er maar helemaal aan hoe groot de deuk is en waar deze zich bevindt. Een klein deukje, bijvoorbeeld als gevolg van een tennisbal of iets dergelijks (spelende kinderen, het zou verboden moeten worden) kan gerepareerd worden voor 40 euro. Deuken als gevolg van een aanrijding in de bumper, de grill, de motorkap en de frontlijst zullen al gauw honderden euro’s of meer kosten om te repareren, exclusief het spuiten.

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

De kosten voor het repareren van een transmissie

dsg bak reviseren kostenIn een eerder blog hebben wij al eens de reparatiekosten voor de nieuwe DSG-automaten behandeld. Deze moderne automaten zijn erg duur om te repareren. De kosten variëren van zo’n 1000 euro voor de revisie van een koppeling tot het vervangen van een hele bak vanaf 3500 euro voor een simpele DSG.

Handgeschakelde transmissies zijn iets goedkoper om repareren. Prijzen variëren van 500 voor een gedeeltelijke revisie tot zo’n 2500 euro voor het plaatsen van een nieuwe. De reden dat reparaties aan versnellingsbakken zo duur zijn is dat hier erg veel werk in gaat zitten. Vaak moet de hele bak uit elkaar worden gehaald en daarom kiezen veel mensen direct voor een gedeeltelijke revisie bij het laten repareren van bijvoorbeeld een koppeling.

De kosten van reparaties aan de ophanging

Wanneer u vaak over hobbelige wegen rijdt (drempels!) krijgt de ophanging het zwaar te verduren. Wat we vaak zien hierdoor is slijtage aan een draagarm. Deze moet dan vervangen worden. De kosten hiervoor zijn ongeveer 200 tot 250 euro. Andere veelvoorkomende reparaties zijn die aan remblokjes en -schijven (vervanging). Hiervoor zijn de kosten ongeveer gelijk aan die van de vervanging van een draagarm: ook zo’n 200-300 euro.

De kosten van reparaties aan het interieur

interieur reparatie autoIn deze categorie vallen een grote variëteit aan reparaties, die we hier niet allemaal kunnen noemen. Te denken valt aan radio’s, vlekken verwijderen van bekleding, pedalen repareren tot het vervangen van LED-schermpjes. Bijzondere aandacht verdient echter de reparatie aan de airbag. Daarbij zitten namelijk nog wel wat spreekwoordelijke addertjes onder het gras (of onder het dashboard).

Het vervangen van een enkele airbag, nadat deze is open gegaan, kost zo’n 200 – 400 euro (afhankelijk van waar deze precies zit). Vaak gaat er echter niet een enkele airbag open of kapot, maar moet de hele set vervangen worden, inclusief sensors en aansluitingen. De kosten hiervoor bedragen al gauw 1000 euro, maar kunnen oplopen tot boven de 3000 euro (inclusief montage en installatie): een dure grap!

Wat als de auto niet door de keuring komt en een hele grote beurt nodig heeft?

Zoals u hierboven en hieronder kunt lezen zijn reparaties erg duur. Doorrijden is vrijwel nooit een optie, omdat uw auto simpelweg geen (APK-) keuring zal krijgen. U mag er dan niet meer mee op de weg, waardoor u verplicht bent te laten repareren. Of toch niet? Overweeg een extra optie: de auto verkopen zonder APK. Wij kunnen de auto compleet met defect van u overnemen tegen zeer gunstige prijzen. De waarde die wij van uw auto aftrekken voor het defect ligt namelijk ver onder de reparatiekosten in Nederland en België!

Alle reparatie kosten van een auto in een handig overzicht

Onderdeel Defect Gemiddelde kosten voor reparatie (in euro’s)
Motor Koppakking 500 – 1500
Nokkenas 1500 – 3500
Katalysator 400 – 600
Brandstofpomp 1000 – 3500
Distributieriem 700 – 1200
Verstuivers (per verstuiver) 200 – 300
Aircopomp 600 – 900
Hybride Accu’s >1800
Carrosserie Uitdeuken 40 – 1000
Spuiten per deel 100 – 400
Transmissie Koppeling 500 – 1200
Vliegwiel 1000 – 1400
Revisie 1000 – 2500
Vervanging 1100 – 5000
Ophanging Draagarm 200 – 250
Remblokjes 200 – 300
Interieur Airbag 200 – 3000

Geen zin in dure reparaties? Laat uw auto kosteloos taxeren!

Bied uw auto gratis aan!

Wist u dat u auto’s met al dit soort schade ook bij ons kunt verkopen?Wij zijn namelijk gespecialiseerd in de inkoop van auto’s met schade en defecten.

Een schadeauto verkopen voor export is dan ook altijd mogelijk bij ons. Bovendien kunnen wij extreem hoog bieden voor defecte auto’s, dankzij een unieke samenwerking met Oost-Europese experts die stukken goedkoper repareren dan hun collega’s hier.

Wilt u weten wat de waarde is van uw defecte auto? Laat hem dan nu gratis en vrijblijvend taxeren en u weet het direct!

Michiel van den Boogaart – ‘s-Hertogenbosch Audi A6 met gebroken distributieketting aangeboden via de site. Erg snelle reactie en redelijk bod. Daarna direct afgehandeld en auto werd de volgende dag opgehaald. Prima om zaken mee te doen. Fatsoenlijk en houden zich aan afspraken! Aan te bevelen dus!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug