Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Ik wil van mijn auto af –
Waar moet ik op letten als ik mijn auto te koop aanbiedt?

U wilt van uw auto af? Dan heeft u verschillende opties, sommige beter dan andere. Vandaag willen we het daarover met u hebben. Want de laatste tijd is onze branche in een kwaad daglicht komen te staan. Bepaalde partijen gedragen zich namelijk als piraten. Ze doen zich voor als betrouwbaar en professioneel, terwijl ze in werkelijkheid de ene na de andere klant proberen op te lichten. Inkoopautos.com doet hier niet aan mee. Sterker nog, wij geven u graag wat tips om ervoor te zorgen dat u niet wordt opgelicht.

Auto verkopen – Verschillende opties

waar mijn auto verkopenHeeft u een auto in goede staat die u wilt verkopen, of wilt u uw kapotte auto verkopen? Dan heeft u verschillende opties.

  • De auto verkopen aan een sloopbedrijf
  • De auto verkopen aan een dealer
  • De auto verkopen aan een particulier
  • De auto verkopen aan een auto opkoper

Auto verkopen aan een sloopbedrijf

Dit is over het algemeen de minst aantrekkelijke optie en zouden we alleen aanraden wanneer u van een auto af wilt die total loss is. Heeft uw defecte auto zware waterschade, is deze betrokken geraakt bij een zwaar ongeval of heeft deze zoveel kilometers gereden dat hij helemaal op is? Dan is dit uw enige optie. U zult nog wat tientjes krijgen voor het oud ijzer, maar meer niet.

Auto verkopen aan een dealer

Wanneer uw wagen nog in goede staat is en voorzien van een technische controle, kunt u de wagen verkopen aan een dealer. U kunt de auto te koop aanbieden in ruil voor een nieuwer model. U krijgt dan korting op uw nieuwe wagen. Heeft uw een schadeauto? Dan kunt u hem ook verkopen aan een dealer, maar vult u dan ook vrijblijvend ons inkoopformulier in. Wellicht is uw schadeauto voor ons meer waard, omdat een reparatie voor een dealer erg duur kan zijn.

De auto verkopen aan een particulier

Er zijn verschillende websites waar u alles wat u heeft kunt aanbieden en verkopen. Zo ook uw auto. Wanneer er niet al te veel aan de hand is met uw auto en het een populair model betreft, is dit een goede optie. U slaat in principe alle tussenpersonen over, en kunt daarom vaak een goede prijs krijgen voor uw auto. Let hier echter mee op! Er zijn weinig regels op dit soort websites, wat soms voor gevaren kan zorgen.

Auto verkopen aan een auto opkoper

Auto’s die moeilijk te verkopen zijn, zoals oude wagens en lichte schadeauto’s, kunt u eenvoudig te koop aanbieden bij een auto opkoper zoals inkoopautos.com. Auto opkopers hebben vaak een uitgebreid netwerk aan partners die geïnteresseerd zijn in een bepaald soort auto’s. Er is bijna altijd wel ergens vraag naar uw auto, zodat u altijd een degelijk bod kunt verwachten. Zo zijn BWM SUV’s erg populair in Oekraïne en Rusland, en kunnen wij een Volvo altijd exporteren naar de Baltische staten.

Een ander voordeel van auto opkopers is dat het heel gemakkelijk is. U vult een formulier in met informatie over uw wagen, en zij nemen snel contact met u op met een bod. Vervolgens komen zij de wagen ophalen en regelen vaak alles voor u. Hierin schuilt echter ook een gevaar. Lees maar eens onderstaande verhalen.

Piratenverhalen

Wij kennen de trucs, wij kennen de verhalen, maar doen hier niet aan mee. We willen u hier wel graag voor waarschuwen.

Opkoper doet zich voor als particulier

auto inkoop reviewZoals gezegd kan het soms een goed idee zijn om uw auto te koop aan te bieden op een online marktplaats. Bram, uit Utrecht, leek dit ook een goed idee. Hij woonde in de stad en had geld nodig, dus zette hij zijn pas nog gekeurde Volkswagen Golf uit 2008 online en kreeg al snel een mooi bod van Hans uit Eindhoven: 5900 euro. . Hij maakte een afspraak met Hans om de auto te komen bezichtigen. Hans vroeg of het goed was dat hij een ‘vriend’ meenam, die had zogezegd een beetje verstand van auto’s.

Prima, dacht Bram, maar tijdens de bezichtiging ging het mis. De ‘vriend’ ontdekte al snel ‘een verborgen mankement’, waardoor de auto nog maar 1500 euro waard was. Hans was zogenaamd erg verontwaardigd en werd een beetje kwaad, omdat hij helemaal vanuit Eindhoven naar Utrecht was gekomen voor een auto die niet in orde was. Bram werd onder druk gezet en beschuldigd van oplichterij. Toch wilde Hans de auto wel kopen, maar voor maximaal 1500 euro, want meer was hij niet waard. Enigszins overtuigd van hun verhaal en geïntimideerd ging Bram toch maar akkoord. Hij kreeg 1500 euro contant en Hans en zijn ‘vriend’ namen de auto mee.

Weer terug binnen ging Bram eens kijken op het profiel van Hans. Toen kwam de aap uit de mouw. Het bleek dat Hans vaker een nieuwe auto zocht: iedere week wel acht! Hans was dus helemaal geen particulier, maar een ouderwetse oplichter die in opdracht van grote inkopers zo goedkoop mogelijk en met alle mogelijke middelen auto’s opkoopt. Dat defect was er helemaal niet, en Bram was gewoon opgelicht.

De tweede taxatie valt een stuk lager uit dan de eerste

Net zoals op onze website kunt u op bepaalde andere websites een formulier invullen met de gegevens over uw auto. Het bedrijf doet dan een ‘gratis taxatie’ en brengt een bod uit. In tegenstelling tot bij ons is dit bod soms echter helemaal niet bindend!

Zo ook voerde Adri de gegevens over zijn Fiat Punto (diesel, luxe uitvoering) uit 2011 in op de website: 3453 euro. Een mooi bedrag, vond hij. Vervolgens ging hij naar de garage van het bedrijf, waar de auto nog eens getaxeerd werd. De monteur vond geen gebreken en de auto zag er volgens hem heel netjes uit, dus hij deed een ‘heel mooi bod’ van 2500 Euro. Bijna 1000 euro minder dan wat eerst geboden werd! Toen Adri vroeg waarom dit zo veel lager was, vertelde de monteur dat het model en uitvoering slecht in de markt ligt. Dit terwijl Adri het model en de uitvoering al op de website had ingevuld! U zult begrijpen dat Adri weer in zijn auto is gestapt en weggereden toen hij dit bod hoorde.

Tips om uw auto veilig te verkopen

veilig auto verkopenNiemand wil zijn kostbare tijd verspillen aan dit soort malafide personen. Of erger: erdoor opgelicht worden. Verhalen zoals die van Bram en Adri zijn er heel veel en daarom geven we hier enkele tips.

Tip 1: Lees de reviews

Het nadeel van het internet is dat alles anoniem is. Iedereen kan overal een account aanmaken en zich voordoen als een betrouwbare handelspartner. Aan de andere kant kan ook iedereen (via social media, via websites) een review geven over zijn of haar ervaring met een autoverkoopsite. Wij adviseren u dan ook om deze altijd eerst te lezen. Krijgt een auto opkoper veel slechte reviews? Kies dan voor een andere.

Tip 2: Onderzoek uw koper

Verkoopt u via een online verkoopsite of marktplaats? Dan kunt u waarschijnlijk niet zo makkelijk reviews vinden over de partij die u benadert. Probeer dan toch zo veel mogelijk over deze persoon te weten te komen. Vaak kunt u zien hoe actief hij is met bieden. Is het zijn tiende bod in een week? Dan is dit een opkoper en geen particulier. Is het bod erg hoog? Dan zouden we het ook niet vertrouwen (zie tip 4).

Tip 3: Zorg dat u uw geld krijgt voor de ophaal of voordat u hem zelf wegbrengt

Om vervelende verrassingen te voorkomen tijdens de ‘laatste inspectie’ kunt u er het best voor zorgen dat u het geld al krijgt voordat u de auto wegbrengt, of voordat deze wordt opgehaald. Dit is helemaal niet raar. Wij doen de betaling altijd op voorhand!

Tip 4: Vergelijk prijzen en ga na wat een realistische prijs is voor uw wagen

Bieden er twee opkopers 2000 euro voor uw wagen en de derde 3000 euro? Grote kans dat het laatste bod niet realistisch is. U kunt altijd het best de verschillende prijzen van auto opkopers met elkaar vergelijken om te bepalen wat een realistisch bod is en wie het hoogst bied. Let er daarbij op dat u niet voor verborgen kosten komt te staan. Sommige bedrijven rekenen extra kosten voor de taxatie, de ophaal en de overschrijving.

Waarom inkoopautos.com? – Wij kopen autos betrouwbaar

Verkoop uw auto nu!

Wij kopen ook auto’s op, maar wij doen niet mee aan dit soort praktijken. Wij geloven niet in oplichting. Ten eerste is dit moreel verwerpelijk. Wij zouden niet meer kunnen slapen als we zo ons geld zouden moeten verdienen. Ten tweede gaan wij voor de lange termijn. Wij hebben diverse klanten die al voor de tweede, en sommige zelfs voor de derde keer hun auto aan ons hebben verkocht na een erg positieve eerste ervaring. Lees maar eens de reviews elders op deze pagina. Allemaal erg positief. Waarom deze ervaring zo positief is? Misschien heeft het te maken met één van de volgende punten:

  • Onze taxatie- en ophaalservice zijn 100% gratis (geen verborgen kosten!).
  • Onze taxatie is eerlijk en transparant, wij nemen hierbij ook de marktvraag mee.
  • We zullen het u eerlijk vertellen als we uw auto niet willen (te oud, te beschadigd, of geen marktvraag)
  • U krijgt het geld direct op uw rekening (of cash vóór de ophaal) wanneer u akkoord gaat met het bod.
  • Wij halen de auto op wanneer het u uitkomt. Hiervoor maken wij een duidelijke afspraak en bevestigen deze via mail en telefoon. U hoeft niet thuis te zitten wachten.
  • Dankzij ons netwerk in de exportmarkt kunnen we u ook daadwerkelijk een goed bod doen.

Vul vandaag nog het inkoopformulier en wordt onze volgende tevreden klant!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
Bel mij terug