Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Top 5 beste dakkoffer 2019 – dak koffer test

dakkoffer Top 5 2019Lekker met het hele gezin met de auto op vakantie gaan is heerlijk. Maar als blijkt dat na het inpakken van de auto er geen plaats meer is voor de kinderen, heeft u een probleem.

Gelukkig is dat snel en makkelijk te verhelpen door een dakkoffer aan te schaffen. Maar welke? Wat is de beste dakkoffer in 2019, het jaar van schrijven? In deze informatieve blog bespreken we de top 5 beste dakkoffers van dit moment.

Onze top 5 beste dakkoffers 2019

# Model Prijs (vanaf) Waarom zo goed?
1 Hapro Traxer 8.6 €327,- Zeer ruim en op alle vlakken praktisch
2 Thule Ocean 200 €225,- Erg veel skikoffer voor weinig geld
3 Hapro Roady 350 €158,- Degelijk en compleet model
4 Thule Dynamic 900 €721,- Een hoogtepunt op ieder dak
5 Twinny Load RST €290,- Mooi en functioneel

Klik op het model koffer om direct meer informatie te krijgen of lees verder voor meer informatie over onze dak koffer test 2019.

De voordelen van een koffer op het dak

Met een dakkoffer naar vakantieMet een dakkoffer, ofwel een skibox of een koffer voor op het dak, heeft u simpelweg veel meer ruimte om spullen in op te bergen. Dakkoffers zijn tegenwoordig erg eenvoudig (met enkele simpele klikken) te bevestigen. U heeft er wel dakdragers voor nodig, net als voor fietsendragers.

Vooral wanneer u met de kinderen op vakantie gaat en veel spullen wilt meenemen is zo’n koffer op het dak superhandig. U voorkomt er ten eerste mee dat het inpakken van de auto als een spelletje tetris aanvoelt.

Ten tweede kan iedereen op deze manier comfortabel in de auto zitten, zonder dat de kinderen en moeders urenlang met tassen op hun schoot moeten zitten.

Ten derde is het ook een stuk veiliger om extra bagage te vervoeren in een dakkoffer in plaats van de bagageruimte helemaal vol te stouwen totdat de achteruitkijkspiegel alleen nog maar koffers vertoont (en ze bij het remmen in de nek van uw kinderen vliegen).

Ook de actieve reiziger kan enorm veel baat hebben bij zo’n box op het dak. Ze worden niet voor niets ook wel skikoffers genoemd: u kunt er makkelijk uw wintersportuitrusting in kwijt. Of wat te denken van een kitesurf uitrusting, nordic walking stokken of een paar peddels voor uw kano.

Welke soorten dakkoffers zijn er?

In principe zijn er twee soorten dakkoffers: harde, van kunststof en zachte, van waterdichte stof gemaakt. Nu valt die laatste soort heel erg in de categorie ‘goedkope bagger’ en gaan we daar in ons artikel over de beste koffers voor op het dak natuurlijk geen aandacht aan besteden.

De kwalitatieve kunststoffen variant is er in allerlei formaten en kleuren. Qua vorm wordt er nog wel onderscheid gemaakt tussen de skibox en de bagagebox. De skibox is wat langwerpiger en in principe gefabriceerd om mee op skivakantie te gaan. De bagagebox is een stuk breder en dus meer vierkant qua vorm. U kunt een skibox overigens ook prima gebruiken in de zomervakantie, maar zult dan iets minder extra ruimte hebben dan met een bagagebox.

Waar hebben we naar gekeken bij onze dak koffer test?

Aan welke criteria moet zo’n koffer voldoen om in onze top  5 te komen? We hebben bij onze beoordeling vooral gekeken naar de volgende voordelen en sterke punten:

  • Aerodynamica: Zo’n koffer op uw auto veroorzaakt extra luchtweerstand, wat een negatieve invloed heeft op de prestaties van uw auto. Bovendien zal uw brandstofverbruik hierdoor omhoog gaan. Een meer aerodynamisch model heeft een minimale luchtweerstand en dus een minimaal effect op rijprestaties.
  • De lengte: Een langere box is handig en er kan meer in.
  • De breedte: Voor sommige auto’s is een lange box minder geschikt. Daarom is hier breedte erg belangrijk.
  • Comfort: Alle boxen die in Nederland en België verkocht worden, zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Toch kunnen ze soms klapperen, wat dus niet onveilig is maar vooral irritant. Daarnaast zijn sommige boxen een stuk eenvoudiger te bevestigen dan andere. Ook hier hebben we naar gekeken, naar hoe praktisch de koffers zijn.
  • Prijs: Het is niet de bedoeling dat zo’n koffer duurder is dan uw wagen zelf. Het liefst kopen wij consumenten immers onze spullen zo goedkoop mogelijk. Daarom hebben we ook gekeken naar de vraagprijs van de modellen.

Informatie over de top 5 koffers voor op het dak

Wilt u meer informatie over onze top 5 beste dakboxen van 2019? U leest er hieronder alles over.

1. Hapro Traxer 8.6

best dakkoffer Hapro Traxer 8.6De Hapro Traxer is een zeer luxe glanzende en zeer ruime dakkoffer. De inhoud is maar liefst 530 liter, waardoor er (qua volume) bijna net zoveel in kan als in de meeste kofferbakken. De Traxer van Hapro is zeer eenvoudig op het dak te bevestigen door middel van een ingenieus kliksysteem. Ook erg handig: deze koffer beschikt over een dubbelzijdige opening. Zo kunt u van elke kant makkelijk bij uw bagage. De Traxer is overigens niet geschikt voor elke auto. De maximale capaciteit is 75 kg en de box weegt zelf ook 21,5 kg. Niet voor tere daken dus!

2. Thule dakkoffer Ocean 200

beste dakkoffer in 2019De Ocean 200 van het merk Thule is een zeer degelijke en ruime bagagebox voor op het dak. Hij is relatief goedkoop met een vraagprijs van 225 euro. Daarbij biedt hij toch 390 liter aan ruimte en is hij desondanks slechts 175 cm lang. Daardoor past hij dus op vrijwel ieder autodak. Een prima skikoffer dus!

3. Hapro dakkoffer Roady 350

beste dakkoffer in 2019De Roady 350 is ondanks zijn zeer scherpe prijs voorzien van al het gemak dat we ook bij de duurdere koffers tegenkomen: een eenvoudige montage en een zeer ruime inhoud. De koffer is echter wat minder aerodynamisch en kan aan slechts één kant worden geopend. Maar TUV-gecertificeerd dus ook zeer veilig!

4. Thule Dynamic 900

Top dakkoffer in 2019De Dynamic 900 is er in twee varianten: in het zwart en in een titanium uitvoering. Welke uitvoering je ook kiest: dit model is hoe dan ook een sieraad voor uw dak. En nog praktisch ook: een hoge aerodynamica, 430 liter ruimte, een lengte van 235 cm en tal van handige snufjes, zoals een veersysteem waarmee de koffer langs twee kanten geopend kan worden. Prachtig!

5. Twinny Load RST

top dakkoffer 2019Prachtig om naar te kijken en een genot om te gebruiken: de beeldschoon glanzende Twinny Load RST voorziet u met maar liefst 430 liter aan extra bagageruimte. Dankzij de unieke snelsluiting bevestigt u de koffer in een handomdraai op uw dak. Erg handig is de ruime opening aan de rechterkant, zodat u direct overal bij kunt. Het aerodynamische design zorgt voor een minimale luchtweerstand op de snelweg.

Stap voor stap de beste dakkoffer kiezen

Nu we u alle goede dakkoffers van dit moment hebben laten zien, is het tijd om een keuze te maken. Hoe doet u dat? Om de dakkoffer te kiezen die het best bij uw auto en situatie gaat, kunt u het best stap voor stap te werk gaan.

Stap 1: Bepaal het formaat dat u nodig heeft

De reden dat u een dakkoffer wilt aanschaffen is hoogstwaarschijnlijk ruimtegebrek in uw auto of het veilig vervoeren van een sportuitrusting. Dan is het wel fijn als alles in de koffer op het dak past.

Houd daarbij wel rekening met het volgende: probeer de dakkoffer zo licht mogelijk te houden. Te veel gewicht op het dak zal het zwaartepunt van uw wagen omhoog brengen, waardoor het weggedrag van uw auto kan verslechteren. Kies dus bij voorkeur een zo compact mogelijk model.

Stap 2: Bepaal de maximale lengte

Wanneer u ski’s wilt meenemen op vakantie, is het belangrijk dat deze in de koffer passen. Het is echter nog belangrijker om te zorgen dat de koffer niet te lang is voor uw dak. Daarbij dient u rekening te houden met twee dingen.

Ten eerste mag de koffer niet verder dan 30 tot 40 centimeter aan de voorkant van het dak uitsteken. Ten tweede is het belangrijk dat ook de achterklep nog open kan. Pak dus even uw meetlint en meet uw dak op. Over het algemeen passen koffers die niet langer zijn dan 160 centimeter overigens op iedere auto.

Stap 3: Controleer de maximale dakbelasting en laadvermogen van uw dakdragers

U zit niet te wachten op een te zware koffer waardoor uw dak doorzakt. De kans is dan immers groot dat u dan snel een schadeauto verkopen moet. In de specificaties van uw auto vindt u de ‘maximale dakbelasting’. Dit geeft aan hoeveel kilogram u maximaal op het dak mag bevestigen. Houd er rekening mee dat u hiervoor het gewicht van de koffer moet optellen met de bagage die erin gaat.

Stap 4: Bepaal uw budget

Dakkoffers zijn er in iedere maat voor verschillende prijzen. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook hoogglans koffers, die er enorm fijn uitzien, maar wel wat extra kosten. Ook zijn er koffers die aan meerdere kanten geopend kunnen worden of die zeer eenvoudiger zijn te monteren, maar ook wat duurder zijn.

Stap 5: Kies de perfecte dakkoffer

Nu u alle stappen heeft doorlopen rest u niets anders dan naar de winkel te gaan en de perfecte dakkoffer voor u en uw auto uit te kiezen. Succes! En komt u er nu niet uit? Dan zit het team van https://inkoopautos.com altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Grotere auto nodig? Verkoop eerst uw oude voor veel geld!

Gratis Taxatie

Hoe goed een dakkoffer ook is, soms is het gewoonweg beter en zelfs voordeliger om een nieuwe auto te kopen. Zo heeft u naast meer bagageruimte ook direct meer ruimte voor uzelf en uw passagiers. En dat hoeft helemaal niet duurder te zijn dan het kopen van een nieuwe dakkoffer. Sterker nog: wanneer u bij ons uw auto verkoopt en dan een andere ruimere tweedehands wagen koopt is de kans groot dat u er zelfs geld aan verdient!

Laat daarom nu uw auto online taxeren hiernaast. Dit kost niets (ook niet achteraf!!) en verplicht u verder ook tot niets. Vrijwel direct weet u dan wat uw auto waard is en als u wilt kunt u direct uw auto voor dat bedrag aan ons verkopen.

Robert-Rotterdam Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.

Kevin Houwaart uit Hasselt East European provider heeft met mij, correct, betrouwbaar en snel gehandeld. Na online het formulier ingevuld te hebben, werd er snel contact opgenomen door East European provider. Afspraak tot ophalen van de auto was de volgende dag direct mogelijk. Een aanrader als je een auto wilt opruimen voor een nette prijs. Groet, Kevin

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
Bel mij terug