Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Zuinigste auto’s –
Top 10 auto’s met laagste verbruik van dit moment

Bent u op zoek naar de zuinigste auto die er is? Of bent u op zoek naar een zuinige auto die ook nog eens fijn en comfortabel rijdt, aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet en ook zuinig is voor uw portemonnee bij aanschaf? Wij hebben voor u de top tien zuinigste auto’s van dit moment op benzine en diesel op een rijtje gezet.

Daarbij hebben we gekeken naar het werkelijke verbruik, en dus niet alleen wat de fabrikanten zeggen. Ook comfort, veiligheid, stijl en aanschafprijs hebben meegespeeld bij het bepalen van deze lijst, want zuinigheid is ook niet alles.

Scroll dus snel naar beneden voor de keuze van uw favoriete auto inkoop service voor de meest zuinige auto’s van dit moment! Wilt u direct weten hoeveel u kunt krijgen voor uw oude wagen? Laat hem dan nu gratis taxeren.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Waarom een zuinige auto kopen? – Zuinig voor uw portemonnee!

Zuinigste auto’s

U bent niet de enige die geïnteresseerd is in het kopen van een zuinige auto. Dat is ook logisch, want hoe zuiniger een auto rijdt, hoe goedkoper het zal zijn om van A naar B te komen. Daarnaast is een zuinige auto beter voor het milieu, omdat u minder uitlaatgassen per kilometer uitstoot als u minder brandstof verbrandt.

Daarbij betaalt u bij een lichtere auto (zuinige auto’s zijn vaak lichter) minder wegenbelasting, waardoor u een extra voordeel van enkele honderden euro’s per jaar heeft.

Hoe groot het financiële voordeel van een zuinige auto is ten opzichte van een gemiddelde tweedehands auto? Dat ligt er met name aan hoeveel u rijdt en hoe zuinig uw nieuwe auto zal zijn.

Veel nieuwe zuinige auto’s verbruiken ongeveer vijf liter per honderd kilometer. Een gemiddelde auto verbruikt negen liter per honderd kilometer. Dan betekent dat u dus vier liter per honderd kilometer uitspaart met een nieuwe zuinige auto ten opzichte van een gemiddelde tweedehands.

Uitgaande van een gemiddelde brandstofprijs van €1,75 per liter, bespaart u dus 4 x 1,75 = €7,- per honderd kilometer. Gemiddeld rijdt u zo’n 100.000 kilometer met een auto, dus gemiddeld zult u €7000,- besparen op brandstof met een zuinige auto. Dat is best de moeite!

Over deze lijst zuinige auto’s op benzine en diesel

Zuinigste auto’s

Wanneer je een lijstje maakt is het altijd mooi om deze te kunnen nummeren. Dat is in dit geval echter heel lastig. Want hoe bepaal je precies welke auto écht het zuinigst is? Naast benzineauto’s hebben we namelijk ook nog diesel, elektrisch en hybridewagens.

Dat is dus niet enkel appels met peren vergelijken, maar ook met sinaasappels en bananen. Daarom hebben we een selectie gemaakt en is onze lijst niet genummerd. Ze bestaat uit een subjectieve selectie aan zuinige diesel- en benzineauto’s die daarnaast ook hoog scoren op:

 • Veiligheid – Hoe scoort de auto in de veiligheidstests?
 • Comfort – Rijdt de auto fijn en is deze voorzien van extra’s die het comfort verhogen?
 • Prijs – Een auto moet ook betaalbaar zijn. Het grote voordeel van een zuinige auto is dat deze minder kost in het gebruik. Hoe duurder hij is in aanschaf, hoe kleiner dit voordeel wordt.

Puur kijkend naar het brandstofverbruik zijn puur elektrische auto’s altijd het zuinigst, omdat deze simpelweg geen brandstof verbruiken. Maar de elektriciteit van zo’n auto moet wel degelijk worden opgewekt, wat nog steeds grotendeels gebeurt in energiecentrales. Het is echter heel lastig te achterhalen wat dit betekent voor het uiteindelijke verbruik, dus daarom hebben we vandaag deze auto’s, samen met de hybrides buiten beschouwing gelaten.

Verder zijn de zuinigste dieselauto’s zuiniger dan de zuinigste benzineauto’s. Diesel is echter wat minder goed voor het milieu, vanwege de hoge uitstoot van stikstofoxiden, fijnstof, koolstofmonoxide en roet. Daarom bestaat onze lijst uit een mix van auto’s op benzine en diesel.

Hoe ziet onze lijst van de top 10 zuinigste auto eruit?

Model Diesel of Benzine? Verbruik (in l/100 km) Nieuwprijs (vanaf)
Suzuki Celerio Benzine 4,7 €12.899,-
Fiat 500 Diesel 4,8 €17.290,-
Citroën C1 Benzine 5,2 €11.710,-
Citroën C4 Cactus Diesel 4,7 €21.990,-
SEAT Mii Benzine 5,2 €13.250,-
Renault Twingo Diesel 4,7 €12.490,-
Skoda Citigo Benzine 5,3 €11.960,-
Kia Picanto Diesel 4,9 €13.495,-
Peugeot 108 Benzine 5,5 €11.195,-
Ford Ka Diesel 4,9 €14.940,-

Klik op het model om direct meer informatie te krijgen of scroll naar beneden voor alle informatie!

De zuinigste auto van dit moment – Suzuki Celerio

Suzuki Celerio

De zuinigste auto op benzine die u op dit moment kunt kopen is de Suzuki Celerio. Dit in 2015 op de markt gebrachte model is waarschijnlijk de ultieme goedkope auto. Hij kost nog geen 13.000 euro en rijdt in de praktijk maar liefst 1 op 20,8 (of 4,7 l/100 km)! Daarmee verslaat hij zelfs dure hybride modellen. Wie op zoek is naar de goedkoopste auto in aanschaf én gebruik hoeft dus niet verder te zoeken. Als u echter ook waarde hecht aan veiligheid, comfort en stijl is deze Japanse stadswagen wat minder ideaal. Hij scoort namelijk slechts drie sterren in de EuroNCAP voor veiligheid en is gestript van elke vorm van comfort.

Fiat 500

Fiat 500

De Fiat 500 is een rijdende legende. Al sinds 1958 rijdt het Italiaanse model vol stijl over de wegen. Ook het nieuwste model mag er zijn. Met een nieuwe brutale voorkant met driedimensionale grille, nieuwe profileringen en uitdagende koplampen en een zeer stijlvol interieur hoeft u deze auto niet enkel te rijden omdat u niet veel wilt uitgeven aan diesel. De 500 is met een vanafprijs van €17.290,- zeker niet de goedkoopste in onze lijst. Hij zal zichzelf echter vanzelf terugverdienen, want u hoeft er maar 4,8 liter diesel in te gooien per 100 km.

Citroën C1

C:\Users\Konstantin\Desktop\nl-texts\10

Net als de Fiat 500 is ook de C1 van Citroën een stijlvol zekerheidje in alle lijstjes van zuinige auto’s. De stadswagen bij uitstek heeft een sterke persoonlijkheid, een optimistische stijl en dynamische lijnen. Hij is even compact als wendbaar en van binnen is alles ergonomisch ontworpen voor optimaal comfort. Daarnaast is de C1 zeer veilig, want hij is uitgerust met de nieuwste snufjes als een achteruitrijcamera en is standaard voorzien van ESP, bandenspanningscontrole en zes airbags. Voor slechts €11.710,- rijdt u al een gloednieuwe C1, waarbij u kunt uitgaan van een verbruik van 5,2 liter per 100 km.

Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus

De opvallende en opvallend ruime C4 Cactus is de nieuwe compacte hatchback van Citroën. Hoewel niet goedkoop in aanschaf, zal het verbruik van 4,7 liter diesel per 100 km garanderen dat u erg lage gebruikskosten zult hebben. De C4 Cactus is voorzien van moderne technologieën, zoals Advanced Comfort Seats en het unieke Progressive Hydraulic Cushions (PHC), waardoor het voelt alsof u zweeft over de weg. Samen met het mooie en ergonomische design garanderen deze systemen veel comfort en dus veel waar voor uw geld.

SEAT Mii

Ook de SEAT Mii mag er zijn. De wagen is zeer compact, maar dankzij de vijf deuren biedt hij u toch voldoende comfort gebruiksruimte. De Mii is het resultaat van een samenwerking tussen het Spaanse SEAT, Volkswagen en Skoda. Deze drie merken gebruikten hetzelfde ontwerp voor hun nieuwste stadsauto’s.

De Mii lijkt dan ook veel op de Volkswagen Up! en de Skoda Citigo (verderop in deze lijst). De auto is bovendien zeer veilig, dankzij de vele standaard passieve veiligheidsvoorzieningen en ‘City Emergency Braking’, waardoor de auto geheel zelfstandig kan remmen. Heel handig in de stad! De auto verbruikt 5,2 liter op 100 km en met een aanschafprijs van €13.250,- is hij ook in de aankoop niet duur.

Renault Twingo

Renault Twingo

De nieuwe Renault Twingo mag niet ontbreken in onze lijst. De stadsauto op diesel is met 4,7 liter per 100 km zeer zuinig en met een nieuwprijs van €12.490,- ook goed te betalen. De Twingo is verder zoals we hem kennen: compact en sportief. De voorkant is vernieuwd, waardoor de wagen er nog wat frivoler uitziet dan voorheen. Dankzij de nieuwe ledverlichting en de nieuwe wielen is hij heel expressief. Aan alles is verder gedacht: zo is er een neerklapbare achterbank voor als u toch meer wilt vervoeren en krijgen uw laptop en waterflesjes hun eigen plek.

Skoda Citigo

Skoda Citigo

De Citigo is het broertje van de SEAT Mii en lijkt er dus veel op. Het verbruik van de 1,0 drieclinder benzinemoto is met 5,3 l/100 km iets hoger, maar de nieuwprijs van €11.960,- is dan weer iets lager.

Ook de Citigo is lekker compact en modern vormgegeven. De ledkoplampen geven de auto een eigenzinnige uitstraling. Het uitgebreide infotainmentsysteem met smartphone-integratie garanderen veel comfort en gebruiksgemak.

Kia Picanto

Kia Picanto

De Zuid-Koreaanse bijdrage aan dit lijstje komt van Kia met de nieuwe Picanto. De Picanto verbaast met zijn 255 liter aan bagageruimte, wat erg veel is. Met 4,9 liter diesel rijdt u er 100 km in en voor  €13.495,- is dit technologische hoogstandje al van u. Hij is namelijk standaard uitgerust met tal van slimme features, zoals een Smart Key, start-/stopknop, led-dagrijverlichting en buitenspiegels met ingebouwde knipperlichten. Het interieur is leuk en stijlvol vormgegeven en biedt alle inzittenden opvallend veel ruimte.

Peugeot 108

Peugeot 108

De Peugeot 108 is de opvolger van de 107 en het antwoord van de Fransen op het zuinige stadsautogeweld van de concurrenten. Met €11.195,- voor de aanschaf en een verbruik van 5,5 liter per 100 km zou dit wel eens de meest budgetvriendelijke auto van het moment kunnen zijn. Voor dat geld krijgt u een modern en stijlvol vormgegeven bolide die voorzien is van een fraai ergonomisch interieur. Ook de 108 is voorzien van ledkoplampen en de Active City Break zorgt ervoor dat u nooit meer per ongeluk een voetganger zal aanrijden.

Ford Ka+

Ford Ka+

De Ford Ka+ is met 4,9 liter dieselverbruik per 100 kilometer en een aanschafprijs van €14.940,- niet de goedkoopste. Met alle extra’s is dit compacte Amerikaanse autootje waarschijnlijk wel de meest complete uit de lijst. Wat te denken van Electric Power-Assisted Steering en standaard cruise-control? Bovendien is de Ka eigenlijk heel sportief voor een stadsauto, met zijn ruim 70 pk.

Dit is met name te danken aan de vele details waaraan aandacht is besteed: aerodynamica, motorolie met extra lage wrijving en banden met extra lage weerstand. Ook qua veiligheid heeft u niets te vrezen in de Ka: de auto geeft u een seintje als er extra lucht in banden moet en het Traction Control systeem garandeert een optimale wegligging, zelfs als u gaat slippen.

Bespaar direct veel geld en verkoop hier uw oude auto

Door uw oude auto in te ruilen voor één van bovenstaande zuinige toppers, zult u op termijn veel geld besparen. Dat wist u vast al. Maar wist u dat u nog eens extra geld kunt overhouden als u uw oude auto op een slimme manier verkoopt? Veel garages bieden u namelijk een korting op de aanschaf van een nieuwe auto, maar dat is een sigaar uit eigen doos. De werkelijke waarde van uw oude auto ligt namelijk altijd veel hoger dan wat een garage ervoor geeft!

Hoe u wel de echte waarde voor uw auto kunt krijgen? Verkoop hem aan ons, want wij kopen auto’s! Wij kopen alle auto’s vanaf bouwjaar 2007, ook met hoge kilometerstanden en defecten. Ook een schadeauto verkopen is mogelijk. U bent bij ons altijd verzekerd van:

 • Gratis taxatie
 • Gratis ophaalservice
 • Uw auto verkopen zonder gedoe
 • Direct geld
 • Een goede en eerlijke prijs
 • Ook inkoop auto’s met problemen

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Direct gratis uw oude auto laten taxeren

Bied uw auto gratis aan!

Wilt u direct weten hoeveel wij bieden voor uw auto? Laat hem dan nu gratis en vrijblijvend taxeren.

Dit verplicht u verder helemaal tot niets, maar het bedrag dat wij berekenen is ook daadwerkelijk het bedrag dat u wij u morgen al kunnen betalen. Zonder grappen!

Zo heeft u direct extra geld om de zuinigste auto van het moment te kopen!

 • Caroline – SoestCaroline – Soest
  Uitstekende service, snel, komen afspraken na, alles keurig afgewikkeld en een goede prijs. Absoluut een aanrader!
 • Annemiek – Noord BrabantAnnemiek – Noord Brabant
  Super snelle en correcte afhandeling. Deze mensen komen hun afspraken na en dat allemaal binnen een paar dagen. Super gewoon.
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2023 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug