Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Problemen met de 2.0 TDI-motor

De zeer zuinige en krachtige 2.0 Turbocharged Direct Injection (TDI) dieselmotoren zijn niet voor niets enorm geliefd onder autoliefhebbers. Veel kopers van Audi, Volkswagen, Skoda en Seat kozen er voor om zo’n motor in hun nieuwe auto te laten inbouwen. Helaas heeft dit type motor ook enkele gebreken die niet zo eenvoudig zijn te verhelpen, en dus behoorlijk duur zijn om te laten repareren. Vooral een kapotte oliepomp kan tot grote schade leiden aan de motor. Dit willen wij vandaag met u bespreken en we bieden ook een oplossing voor dit probleem: uw auto met defecte TDI-motor verkopen voor export.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Kenmerken TDI-motor

De TDI-motor is zo enorm geliefd geworden, omdat hij de zuinigheid van de dieselmotor combineert met de prestaties van een benzinemotor. Een gebruikelijke dieselmotor is weliswaar heel zuinig, maar met een indirecte injectie zonder turbo levert deze gewoon niet genoeg vermogen om echt lekker te kunnen rijden. De TDI-motor heeft een turbogeladen en direct inspuitsysteem, wat ervoor zorgt dat de diesel onder hoge druk verneveld wordt en in de cilinder wordt gespoten. Samen met een lucht aanzuigende turbo zorgt dit concept voor een optimale verbranding. Hierdoor kan de motor een enorm vermogen leveren met minimaal brandstofverbruik.

Modellen met een 2.0 TDI-motor

auto met defect verkopen

In veel verschillende wagens is een 2.0 TDI-motor terug te vinden. Deze krachtige en efficiënte motor is onder andere ingebouwd in de volgende modellen:

 • Audi A3 2.0 TDI
 • Audi A4 2.0 TDI
 • Audi A6 2.0 TDI
 • VW Passat CC
 • VW Passat B6
 • VW Transporter
 • SEAT Alhambra
 • SEAT Leon
 • Seat Toledo
 • Skoda Superb
 • Skoda Octavia

Defecten aan de 2.0 TDI-motor

auto met kapotte oliepomp verkopenZoals iedere machine heeft ook de 2.0 TDI-motor een zwak punt. Bij dit type motor is het vooral de oliepomp die ingebouwd is in de balansmodule die problemen geeft. Hoewel dit ingenieuze systeem ervoor zorgt dat er zo veel mogelijk trillingen uit de motorloop worden gehaald, gaat het eigenlijk te snel defect. Soms ontstaat er al na 100.000 km speling op de aandrijvingsas van de oliepomp. Als gevolg hiervan gaan tandwielen en ketting slijten, waardoor de oliedruk zal wegvallen, met rampzalige consequenties. Zonder olie zal de turbo het binnen enkele seconden begeven en wanneer u hiermee blijft doorrijden zullen er niet lang daarna breuken en andere onherstelbare defecten ontstaan in de motor.

Over het algemeen is de oliepomp defect na gemiddeld 200.000 kilometer, maar dit kan dus ook eerder zijn. Een kapotte oliepomp merkt u niet direct op, maar zal er voor zorgen dat de motor steeds iets slechter zal gaan functioneren.

Er zal immers steeds minder olie aanwezig zijn in de motor, waardoor de as gaat slijten, de oliedruk zal toenemen en de roetfilter sneller verstopt zal raken. Hierdoor zullen uitlaatgassen niet volledig meer door de filter gaan.

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

Repareren van kapotte 2.0 TDI-motor

Het laten repareren van een 2.0 TDI-motor kost al snel enkele duizenden euro’s. Waarom is dit zo duur? Zie onderstaande tabel. U moet er rekening mee houden dat de onderdelen niet goedkoop zijn, en dat monteurs veel tijd nodig hebben om helemaal tot het hart van de auto en het probleem met uw motor te komen. Daarbij moet overigens gezegd worden dat reparatie in een garage een stuk goedkoper is dan bij de Dealer:

Dealer Garage
Turbo €1100,- * Turbo €1100,- *
Oliepomp €450,- * Oliepomp €450,- *
Werkloon €900,- Werkloon €400,-
Reiniging, olie verversen,
filters €450,-
Reiniging, olie verversen,
filters €300,-
Totaal: €2900,- Totaal: €2250,-

* Berekeningen zijn gebaseerd op de gangbare prijzen van nieuwe onderdelen.

Denk er bovendien aan dat we het hier hebben over een lichte reparatie. Heeft u nog een tijdje doorgereden met uw kapotte oliepomp? Dan is de kans aanwezig dat er onherstelbare schade is ontstaan aan de cilinder en andere kritieke onderdelen en de motor helemaal vervangen zal moeten worden!

2.0 TDI-auto verkopen met motoroliepomp probleem of defecte motor

Bied uw auto gratis aan!

Geen zin in dure reparaties? Inkoopautos.com biedt de oplossing voor uw probleem. Verkoop uw auto met kapotte motor direct en zonder moeite voor veel geld aan ons.

Profiteer hier nu van door direct uw auto aan te melden voor een grondige taxatie! Vul het formulier elders op deze pagina in en laat onze ervaren taxateurs een bod uitbrengen op uw wagen. Maak iemand uit bijvoorbeeld Polen, Roemenië, Tsjechië, Slowakije of Servië gelukkig met uw oude auto en krijg zelf de beste deal mogelijk!

Naast deze voordelen beloven wij 100% gratis service: de vrijblijvende taxatie doen wij gratis, de ophaalservice is gratis en wij regelen ook al het papierwerk zoals de verkoopovereenkomst en de vrijwaring voor u.

John – Groningen Mijn Volkswagen Passat TDI verkocht met motor die stuk is. Afspraken die gemaakt zijn via telefoon, zijn bevestigd via mail. Heb je steeds een bewijs op papier. Alles verliep heel vlot, ophaling auto, betaling…… En heel vriendelijk. Een aanrader!!!!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug