Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

De waarde van een schadeauto

Bied uw auto gratis aan!

Paaltje geraakt? Technisch probleem? Carrosserieschade? Schade kan een behoorlijke impact hebben op de waarde van uw auto. Zozeer zelfs, dat de waarde daalt tot onder nul. In dat geval is de auto total loss. Gelukkig is dat in de meeste gevallen niet zo, en kunt u de auto nog voor een goed bedrag verkopen. In dit artikel leest u alles over de waarde van een schadeauto. Direct weten wat uw schadeauto waard is? Laat hem dan gratis en vrijblijvend taxeren.

Bereken gratis de waarde van uw auto met schade en verkoop direct:

 • Direct geld voor uw schadeauto
 • Wij kopen alle auto’s vanaf bouwjaar 2009
 • Gratis taxatie binnen 1 uur
 • Gratis ophaaldienst in Benelux
 • Hoge waarde dankzij internationaal netwerk
 • Sinds 2007 erkend autobedrijf
 • Eerlijk en zonder gedoe, beloofd!
Snel Direct online bod
Gratis 100% kosteloos
Direct Geld Contant of via bank
Betrouwbaar Officieel bedrijf
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Mike uit MaasmechelenMike uit Maasmechelen
  Mijn auto ging kapot. Had problemen met de koppeling en achteruit. Inkoopautos.com heb ik via het internet gevonden. Zeer snelle en correcte afhandeling. Alle afspraken werden bevestigd via mail. Vriendelijke mensen. Zeker een aanrader.
 • Rick- GoorRick- Goor
  Helaas distributieketting geknapt van mijn BMW, na jaren met plezier in te hebben gereden. Ik kreeg een net bod op mijn auto, vriendelijk en goed contact. Geld stond ook direct om mijn rekening, hebben de auto 2 dagen later keurig opgehaald en per mail gevrijwaard. Heel tevreden over, zou het zo weer doen. Bedankt.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • JCW-DrontenJCW-Dronten
  De motor van mijn auto liep vast en ik wist niet wat ik nu met de auto nog kon doen. Via internet het formulier ingevuld. Om eerlijk te zijn was ik een beetje sceptisch of het wel zou gaan zoals werd verteld. Het is ook een handel waar ik geen ervaring mee heb. Maar het ging vlot en de afspraken werden keurig gemaakt en afgehandeld. Ik ben blij dat het zo is gegaan.…
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt

Bij ons kunt u auto’s met allerlei soorten schade verkopen:

Defect/mankement Inkoopautos.com
Motorproblemen
Versnellingsbak
Elektrische storingen
Aandrijvingen
Computerproblemen
Turbo
Koppeling
Carrosserieschade
Professioneel Veilig en snel
Makkelijk Zonder gedoe
Gratis transport Door heel Benelux
Direct Geld Contant of via bank

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

De waarde van een auto met schade

wat krijg ik voor mijn schadeautoVoordat we het diepe in kunnen duiken en daadwerkelijk de schade van een auto kunnen bepalen, moeten we eerst weten hoe de waarde van een kapotte auto tot stand komt. En meer nog dan dat, hoe we daar zelf achter kunnen komen. Over de factoren die van invloed zijn op de waarde van uw defecte auto en hoe u die zelf kunt bepalen hebben we hier al uitvoerig geschreven, maar we vatten het graag nog even samen voor u.

Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op de waarde van elke auto, zoals de leeftijd, de kilometerstand, het onderhoud, de kleur en zelfs het klimaat. Bij een schadeauto speelt dan uiteraard ook mee wat er kapot is, en meer specifiek: hoeveel het kost om de schade te repareren. Als een algemene regel kunnen we stellen dat de waarde van een schadeauto berekend wordt door de reparatiekosten van de waarde van de auto in goed staat (ook wel dagwaarde genoemd) af te trekken. Of in formule:

Waarde schadeauto = dagwaarde – reparatiekosten

Laat jouw schadeauto vandaag nog gratis taxeren

Wat is de waarde van mijn schadeauto?

Ok, zult u denken, allemaal leuk en aardig dat theoretische verhaal, maar ik wil de waarde van mijn schadeauto weten. Wat is mijn schadeauto nog waard? En wat krijg ik voor mijn schadeauto? Om daarachter te komen moet u de variabelen in de formule invullen. U moet dus zorgen dat u twee dingen weet:

 • De gemiddelde dagwaarde van uw auto
 • De reparatiekosten

Gemiddelde dagwaarde van mijn auto vinden

wat is mijn auto nog waard

Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om de gemiddelde dagwaarde van uw auto te vinden op het internet. Er worden op tal van websites auto’s aangeboden en verkocht dus waarschijnlijk ook die van u (tenzij u een goudgelakte VW Beetle uit 1960 met ingebouwde TDI motor en een DSG-automaat heeft). Ga daar op zoek naar uw auto, en let erop dat hij van hetzelfde type is, hetzelfde bouwjaar heeft en een vergelijkbare kilometerstand. Vergelijk enkele advertenties en bepaal een gemiddelde. Dit is de gemiddelde dagwaarde van uw auto.

Reparatiekosten van mijn auto vinden

Iets lastiger zal het worden om de reparatiekosten voor uw auto te vinden. Dit heeft met twee dingen te maken:

 • Garages rekenen ander werkloon
 • Onderdelen zijn niet overal even duur

Over het algemeen zijn reparaties bij merkdealers duurder dan bij algemene garages, omdat deze specialistische monteurs meer kosten per uur, en omdat ze gebruik maken van nieuwe in plaats van tweedehands onderdelen. Daarbij dient u wel rekening te houden met het feit dat u bij de merkdealer een betere garantie zult krijgen dan bij de garage.

Om erachter te komen hoeveel de reparatiekosten zullen bedragen, kunt u een offerte aanvragen bij verschillende bedrijven. Dit is misschien wat omslachtig, maar als (geld)bewuste consument wel het slimst. Vervolgens neemt u de gemiddelde prijs voor van deze offertes. Dit bedrag trekt u van de dagwaarde van uw auto af en voilà: u heeft de waarde van uw defecte auto.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Moet ik dan nu mijn schadeauto verkopen, laten slopen of laten repareren?

Nu u weet hoeveel uw auto waard is, kunt u in principe heel simpel een goede beslissing maken: als iemand meer biedt voor uw auto dan dat hij waard is, moet u hem verkopen. Krijgt u minder? Dan kunt u hem het beste laten repareren. Zo maakt u altijd winst.

In bepaalde gevallen zullen de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van uw auto. Wij noemen dit soort gevallen een economische total loss. In veel gevallen kunt u dan de auto nog laten slopen en daar wat geld krijgen, maar verkopen aan een bedrijf als dat van ons kan ook zeker nog lonen!

Zoals alles wat in principe heel simpel lijkt, liggen de zaken ook bij deze keuze vaak ingewikkelder dan men in eerste instantie zou vermoeden. Het is namelijk niet altijd even gemakkelijk om de reparatiekosten te bepalen en een gerepareerde auto kan snel weer kapot gaan.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

De waarde van een VW Golf uit 2008 met kapotte oliepomp

auto met defect verkopenIn een eerdere blog bespraken wij al de veelvoorkomende problemen met de 2.0 TDI motoren. Een van deze problemen is een defecte oliepomp. Stel nu dat u de (on)gelukkige eigenaar bent van een Volkswagen Golf uit 2007 met een 2,0 TDI motor en een defecte oliepomp/balansmodule. Hoeveel is deze wagen waard zoals hij bij u kapot in de garage staat?

Om het antwoord op deze vraag te vinden moeten we weten wat hij waard is in goede staat. Een klein onderzoekje leert ons dat de vraagprijs op het internet voor deze auto’s schommelt tussen de 3000 en 4500 euro. Stel dat onze auto nogal veel kilometers op de teller heeft, dus we moeten niet te hoog schatten. We bepalen de waarde van onze Golf dus op zo’n 3500 euro.

Vervolgens moeten we uitzoeken wat deze reparatie kost. Gelukkig is dit een veel voorkomend probleem en is het dus niet moeilijk om te achterhalen wat dit grapje ons gaat kosten bij een populaire internet-garage. Ze geven op dit moment korting op deze reparaties en deze kosten daarom nu nog maar 1950,-. Echt een koopje dus.

Trekken we vervolgens de reparatiekosten van de dagwaarde van onze Golf af dan vinden we: 3500 – 1950 = 1550. Onze kapotte Golf uit 2008 is dus nog 1550 euro waard! Heeft u toevallig zo’n wagen en twijfelt u eraan of het waard is deze te laten repareren? Vul dan ons inkoopformulier in en laat uw wagen taxeren. Wedden dat u er meer voor kunt krijgen dan deze waarde?

Een defecte krukassensor of is er iets anders aan de hand?

Laten we eens een wat complexere kwestie bekijken. Nog niet zo lang geleden hadden wij iemand met een defecte auto. Het was echter niet precies bekend wat er aan de hand was. De computer gaf een foutmelding bij de krukassensor. Het leek de monteur bij de garage van deze persoon dus logisch om deze te vervangen. Dit kost ongeveer 500 euro. Na vervanging en na de reset brandde het lampje echter nog steeds met dezelfde foutmelding!

De garagist stelde voor om verder onderzoek te doen, maar gelukkig koos deze meneer eieren voor zijn geld. Want wat kan er aan de hand zijn? Misschien is de timing op de distributie kapot? Of de computer zelf? Moet er dan een nieuwe distributietimingset in of een nieuwe computer? Dus kost deze grap nog 500 euro of gaan we richting de 2000? Hoe bepaal je dan de waarde als je de reparatiekosten niet kent?

In dit soort gevallen is het echt beter om uw auto te verkopen zoals deze meneer ook gedaan heeft. Hij kreeg een mooi bedrag (net onder de dagwaarde van zijn auto) en kocht een nieuwe auto zonder problemen. Onze professionele partners in Oost-Europa hadden deze problemen vaker gezien bij dit model en wisten dat een kleine aanpassing van de distributie de oplossing was. Binnen een paar uurtjes hadden zij de auto weer helemaal op orde!

Heeft de auto deze sensor wel? – Stop met geld weggooien!

Sommige gevallen zijn echt schrijnend. Voor ons lijkt het soms vaak echt alsof mensen geld gooien in een bodemloze put. Ze blijven repareren zonder dat de auto ooit weer gaat rijden. Op een dag belde er een mevrouw naar ons met de vraag “Wat is mijn schadeauto waard? En kan ik hem aan jullie verkopen?” Wij vragen algemene informatie (bouwjaar, merk, type, etc.). Die krijgen we en “Er is enkel een klein probleem… De auto start niet meer en de garage weet ook niet wat er aan de hand is. Wij hebben al 1750 euro geïnvesteerd, maar de auto wil nog steeds niet lopen. We denken dat er een sensor kapot is…”

Mannen met gouden handen

Wij gingen dus onderzoek doen, we zochten de dagwaarde op (8000 euro), belden met de ‘mannen met gouden handen uit het oosten’, en kwamen er al vrij snel achter dat deze auto’s helemaal geen sensor hebben. Wel hebben deze auto’s vaak problemen met de brandstofpomp die vaak deze problemen geven. Er moet dan een nieuwe brandstofpomp in. Dit is een erg dure reparatie (zo’n 4000 euro), want deze zijn tweedehands bijna niet te krijgen en het kost veel tijd om ze te vervangen.

Het zou niet slim zijn voor deze mevrouw om deze auto nog te verkopen. Waarom niet? Het kost 4000 euro om de auto te laten maken en dan is hij 8000 euro waard. Wij konden 3500 euro bieden voor deze auto. De dagwaarde van de auto is dus in theorie, nu het probleem bekend was, 8000-4000 = 4000 euro. Wij konden 3500 bieden, dus dat zou geen goede deal zijn voor mevrouw (500 euro te weinig)!

Stop op tijd met repareren van kapotte auto!

Dit hebben wij haar ook eerlijk verteld en we hebben haar veel succes gewenst. We moeten echter niet vergeten dat ze al 1750 euro ‘geïnvesteerd’ had in de auto. Dat wil zeggen dat ze uiteindelijk 5750 euro heeft betaald om tot een waarde van 8000 euro te komen, en de waarde in het begin dus feitelijk op 2250 euro lag! Wanneer ze dus direct naar ons was toegekomen, had ze 3500-2250=1250 euro winst gehad. Dat was een goede deal geweest.

Wat we willen zeggen: alstublieft mensen, stop op tijd met repareren, en met het weggooien van geld. Kies voor zekerheid en laat de risico’s over aan ons en onze vakmensen over de hele wereld. Zo krijgt u altijd een goed bedrag en hoeft u niet bang te zijn voor vervelende, voortslepende toestanden zoals deze.

Schadeauto verkopen? Waarde bepalen, dus taxeren!

Dus wat is mijn schadeauto waard voor jullie dan? Laat ons de waarde binnen een uur berekenen. Laat uw auto gratis en vrijblijvend taxeren door onze schade-experts en vul het formulier in. U kunt ons ook mailen op info@inkoopautos.com of bellen naar +31 (0) 631-993-048 (NL) of +32 (0) 497-852-557 (BE). Ook voor vragen zitten onze medewerkers altijd voor u klaar.

Meld uw schadeauto gratis aan voor taxatie!

Na taxatie nemen wij contact met u op en doen een bod en dat zou de maximale waarde van uw schadeauto moeten zijn! Gaat u vervolgens akkoord? Dan is uw schadeauto verkocht en krijgt u direct het geld op uw bankrekening. Ook maken wij een afspraak om de auto (gratis!!) te komen ophalen bij u. Wij nemen de auto van u over en wensen u veel geluk met de zoektocht naar een nieuwe auto!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug