Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Dit zijn de kosten voor het vervangen van een hybride accu
in Nederland en België

hybride accu kostenWie aan de toekomst van onze planeet denkt heeft sinds enige tijd de mogelijkheid om in een hybride te rijden: een auto die voor zijn aandrijving zowel gebruik maakt van een elektromotor als van een verbrandingsmotor. Zo’n auto slaat de energie die vrijkomt bij onder andere het remmen op in een gigantische accu. Deze accu wordt dan gebruikt om de auto op een schone manier aan te drijven in de stad, zonder CO2-uitstoot.

Het is daarbij erg belangrijk dat de accu goed werkt. Met een kapotte hybride accu zal de elektromotor immers niet werken. En hier schuilt dan ook het probleem met hybride auto’s: de kosten voor het vervangen van hybride accu’s zijn erg hoog. Hoe hoog zijn die kosten? En waarom is dit zo duur? We leggen het uit.

Hoeveel kost het vervangen van een hybride batterij?

wat kost hybride accuGelukkig hoeft een hybride accu niet vaak vervangen te worden. Tegenwoordig bieden fabrikanten ook bijna levenslange garantie op de accu: tot 8 jaar lang of soms wel tot 400.000 kilometer op de teller.

Hierin schuilt echter ook een nadeel. Omdat accu’s zelden vervangen worden, is dit geen standaard reparatie. Het proces is nog niet geoptimaliseerd, waardoor de kosten erg hoog liggen. Wanneer u dus de pech heeft dat uw accu het begeeft buiten de garantieperiode, kan dit een dure grap zijn.

Nieuwe hybride batterijen kosten tot wel 5000 euro. Het zal in de meeste gevallen dan ook niet meer de moeite zijn om een nieuwe accu te laten installeren in uw oude hybride. Dit omdat een nieuwe accu vaak meer waard zal zijn dan uw complete auto. Het is echter ook mogelijk een tweedehands accu te plaatsen, waardoor de reparatie nog enigszins betaalbaar wordt. Houd er dan wel rekening mee dat u geen enkele garantie zult krijgen. Blijkt dus dat de accu na een maand weer niet meer oplaadt? Dan bent u terug bij af (en bent u het geld voor reparatie kwijt). Overweeg daarom altijd gebruik te maken van hybride auto opkopers.

Meld uw auto gratis aan voor taxatie!

Dit kost het om een hybride accu te vervangen per model

Model Kosten plaatsen nieuwe hybride accu *
Toyota Prius € 2000 – 3500
Honda Civic € 2500 – 4000
Ford Fusion € 1000 – 6000
Chevrolet Volt € 2000 – 3500
Nissan Leaf € 3000 – 6500
Kia Optima € 2000 – 2500
Lexus CT200H € 2000 – 2500

* Prijzen variëren afhankelijk van het bouwjaar en het type accu. Over het algemeen geldt dat accu’s voor nieuwere modellen duurder zijn dan voor de oudere.

De opbouw van de kosten voor vervanging van een hybride accu

Niet alleen zijn de accu’s zelf erg duur, ook het werkloon voor de monteur die de reparatie uitvoert zal erg hoog zijn. Dit is een erg specialistisch werkje, en moet dus door een (dure) specialist worden uitgevoerd. Ga maar na:

 • Een accu staat onder hoge spanning. Een foutje bij het installeren kan een schok tot wel 500 Volt veroorzaken. Dit kan een monteur zwaar verwonden of zelf doden!
 • Er is speciaal gereedschap nodig. Een hybride accu is geen normale autobatterij. Monteurs hebben de juist uitrusting nodig om een accu er veilig uit te kunnen halen en een nieuwe er ook weer veilig en correct in te kunnen plaatsen.
 • Accu’s zijn erg zwaar. Een hybride accu is voor een enkele monteur nauwelijks te dragen. Daarom zal hij naast specialistisch gereedschap ook een assistent nodig hebben om de accu goed te kunnen plaatsen. Hier zult u ook voor moeten betalen.

Afhankelijk van het type auto, het type accu en waar u hem laat vervangen zal een monteur zo’n 3 tot 9 uur nodig hebben voor de gehele operatie. De kosten voor het werkloon kunnen dus oplopen tot meer dan duizend euro. De accu van een eerste generatie Prius zal goedkoper zijn om te vervangen, maar daar staat dan weer tegenover dat de waarde van zo’n wagen er niet heel erg op vooruit gaat met een nieuwe accu.

De kosten voor het vervangen van een hybride accu wegen dan ook zelden op tegen de waarde die u ermee wint. Overweeg daarom ook eens het verkopen van uw auto voor export. Vaak kunt u op deze manier een veel betere deal krijgen dan wanneer u uw oude hybride laat repareren!

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Hoe lang gaat een hybride accu mee?

Over het algemeen is de levensduur van een hybride accu langer dan de levensduur van uw auto zelf. Toyota claimt zelfs dat de hybride accu’s die zij hebben moeten vervangen op één hand te tellen zijn!

We kunnen dit soort verhalen natuurlijk beter met een korreltje zout nemen: er zijn genoeg gevallen bekend van accu’s die niet meer (volledig) opladen en dus onbruikbaar worden. Deze worden dan echter vaak niet gerepareerd, vanwege de hoge kosten die dit met zich meebrengt. Dus ja, ze worden zelden vervangen, maar dit is niet omdat ze zo zo zelden kapot gaan. Dit weten wij als defecte auto opkoper maar al te goed.

Toch zal de accu bij goed onderhoud en correct gebruik de accu bijna niet kapot gaan. Bij slecht onderhoud en problematisch gebruik echter wel. Enkele factoren die de levensduur van de batterij doen dalen zijn:

 • Lang stilstaan. Wanneer u uw hybride lange tijd niet gebruik en deze stil laat staan zal de batterij op den duur helemaal leeg zijn. Dit komt de levensduur van de batterij niet ten goede. Wat we vaak horen is dat wanneer accu’s van auto’s die na enkele maanden stil te hebben gestaan weer willen laden ze een foutmelding geven.
 • Extreme temperaturen. Ook de modernste accu’s kunnen niet zo goed tegen grote temperatuurschommelingen. Vooral wanneer uw hybride in de winter een tijdje in de sneeuw geparkeerd staat en dan in de zomer gebruikt wordt bij een vakantie naar Zuid-Frankrijk zal de levensduur van uw accu ernstig beperkt worden.
 • Slecht onderhoud. Zoals de rest van uw auto heeft ook uw hybride accu van tijd tot tijd onderhoud nodig. Wanneer er tijdens periodieke keuringen geen aandacht wordt besteed aan de accu (bijvoorbeeld omdat de garage hier geen kennis over in huis heeft), zou de accu het wel eens zomaar kunnen begeven.

Wanneer je een hybride accu moet vervangen

Meestal merkt u het wel wanneer uw accu het niet meer doet. Op momenten dat uw auto normaal overging op elektrische aandrijving blijft hij rijden op brandstof en het lampje dat aanduidt dat de accu volledig is opgeladen zal niet meer branden. Andere zaken die kunnen wijzen op een kapotte hybride accu zijn:

 • De accuventilator blijft hard aanslaan
 • Er gaan diverse accu gerelateerde lampjes branden
 • De boordcomputer geeft foutcodes (zoals P3000, P0A80 of P3001)
 • Hoge toerentallen van de elektromotor.

Herkent u deze symptomen? Dan kunt u ervan uitgaan dat uw hybride accu aan het einde van zijn latijn is en aan vervanging toe is.

Dit kunt u ook doen met een auto met een kapotte hybride accu

Bied uw auto gratis aan!

Wanneer u de ongelukkige bezitter bent van een auto met een kapotte hybride accu ligt het niet altijd voor de hand om deze te laten repareren. We zien deze problemen met name bij auto’s die al veel kilometers hebben gemaakt of minstens 8 jaar oud zijn.

De waarde van zo’n auto is relatief laag in vergelijking met de kosten voor het vervangen van de accu. Niet zelden wordt een auto met een defecte hybride accu daarom economisch total loss verklaard.

Bespaar veel geld en laat uw auto nu gratis taxeren!

Wilt u weten hoeveel uw hybride auto nog opbrengt voor export? Laat uw hybride met defecte accu dan nu taxeren en kom er direct achter. Dit is 100% gratis en verplicht u verder tot niets!

 • Timo-MaasmechelenTimo-Maasmechelen
  Heel vriendelijke man en heel goeie service. Correct betaald. Niet verder zoeken hier word je heel goed geholpen + eerlijke service. Moest er nog eens iets zijn in de toekomst dan bel ik jullie zeker. Echt een aanrader!!! veel succes nog met jullie bedrijf
 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug