Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Defecte auto – Wat is mijn auto waard?

Gratis Taxatie

Wilt u uw defecte auto verkopen? Of twijfelt u er nog aan om hem te laten repareren? Dan is er één vraag die heel belangrijk is: Hoeveel is mijn auto waard? Het is immers belangrijk om te weten wat een realistisch bedrag is dat u voor uw wagen kunt vragen, en of het nog de moeite is om deze te laten repareren. In dit artikel leggen wij u uit hoe u de waarde kunt bepalen van uw kapotte auto, zodat u deze beslissing beter kunt nemen, en zodat u steviger in uw schoenen staat bij een eventuele verkoop. Heeft u hier geen tijd voor en laat u liever direct onze schade-experts de waarde van uw auto bepalen? Vul dan direct en vrijblijvend het inkoopformulier in.

F. Malotaux-Amsterdam Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.

Waarde auto bepalen: 10 Factoren die van invloed zijn op de waarde van mijn auto

“Wat is mijn auto nog waard?” Het is een simpele vraag, maar het antwoord is ietwat complex. Er zijn namelijk tal van factoren die samen de waarde van uw auto beïnvloeden. Om u op weg te helpen, hebben we de 10 belangrijkste factoren op een rijtje gezet en geven meteen ook enkele tips om meer voor uw wagen te kunnen krijgen:

1. Afschrijving

wat is mijn auto nog waardDit is één van de belangrijkste factoren die de waarde van uw auto bepalen. Op het moment dat u uw nieuwe auto uit de garage rijdt bij de dealer is deze al 10% minder waard. Na één jaar is de auto nog eens 10% minder waard en dan wordt er per jaar ongeveer 10% van de fabriekswaarde van uw auto afgetrokken.

2. De marktvraag

Zoals op elke markt spelen vraag en aanbod een grote rol bij de totstandkoming van de waarde van gebruikte auto’s. Speciale wagens kunnen ineens heel veel waard worden als ze populair worden bij het grote publiek.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

3. De kilometerstand

Hoe meer kilometers er op de teller van uw auto staan, hoe minder hij over het algemeen waard wordt, omdat allerlei onderdelen aan slijtage onderhevig zijn. Daarbij moet opgemerkt worden dat sommige wagens minder in waarde dalen dan andere. Oude Volvo’s bijvoorbeeld kunnen wel een miljoen kilometer rijden voordat ze helemaal op zijn. Zulke wagens blijven ook bij hoge kilometerstanden relatief waardevast.

4. Hoe de wagen eruit ziet

auto inkoop reviewKleine defecten zoals kapotte spiegels of krassen in de lak, of zelfs vogelpoep brengen de waarde van uw auto soms meer omlaag dan serieuze mankementen. Waarom? Kopers letten vooral op het uiterlijk van een auto. Zorg er dus altijd voor dat de auto er spik en span uitziet, hoe slecht onderhouden hij verder ook is. Ga er een keertje meer naar de wasstraat, ga er met de stofzuiger doorheen, en laat kleine esthetische mankementen verhelpen. Het is een kleine investering, maar uw wagen zal er in waarde flink op vooruit gaan.

5. Mechanische en technische prestaties

Deze spreekt nogal voor zichzelf. Niemand wil een auto met technische gebreken. De waarde van een auto stijgt flink wanneer deze goed onderhouden is en wanneer u hem nog dit jaar een technische keuring heeft laten ondergaan.

6. Roest

Roest is een teken dat we met vergane glorie te maken hebben, en zal de waarde van uw auto flink doen dalen. Zorg er dus voor dat u de wagen goed onderhoudt en eventuele roestplekken snel laat behandelen.

7. Kleur

Trends komen en gaan, maar kleuren blijven altijd bestaan. Alleen is het dus wel zo dat ook de populariteit van kleuren komt en gaat. Daarbij kunnen we wel alvast opmerken dat goud nooit populair is geweest en het waarschijnlijk ook nooit zal worden, en dat wit vrijwel altijd de waarde van een auto positief beïnvloed.

8. Het image van het merk

Sommige merken hebben een enorm goede reputatie. Neem Volvo, of Toyota. Dit zijn auto’s die bekend staan als kwalitatief hoogwaardig en bovendien betrouwbaar. Deze behouden veel langer hun waarde dan bepaalde Aziatische merken die vaker in de garage staan dan op de weg rijden.

9. Kortingen

Wanneer u korting heeft gekregen op de nieuwprijs van uw auto, kunt u ervan uitgaan dat deze ook wordt doorberekend in de dagwaarde van uw wagen. Hoewel de verkoper u vertelde dat hij u zo aardig vond, vond hij waarschijnlijk (en terecht) dat de auto die hij u verkocht eigenlijk wat minder waard was dan het bedrag waarvoor hij te koop stond.

10. Het klimaat

Moeten we het nu echt weer over het klimaat hebben? Ja helaas wel, maar we zullen het kort houden: over het algemeen geldt dat fancy auto’s wat populairder zijn in zonnige streken, en dat de stevige en betrouwbare SUV’s en 4×4’s het beter doen in koudere gebieden. Inkoopauto’s doet veel zaken met Oost-Europa (met een landklimaat), en daar wil men graag wagens die koude winters kunnen weerstaan en ook niet uit elkaar vallen door een putje in de weg.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Wat is de waarde van een kapotte auto?

“Wat krijg ik voor mijn auto?” Vraagt u zich vast af. U kunt zelf de waarde van uw defecte/kapotte auto bepalen door een klein onderzoekje te doen op internet. Dit gaat als volgt.

1. Bekijk de gemiddelde vraagprijs van uw type en model op internet.

Let op bouwjaar, type van de motor, kilometerstand en algemene conditie. Gebruik altijd twee tot drie auto verkoop sites om een idee te krijgen van wat een goed rijdende auto waard is. Heeft u een exclusieve auto? Dan wordt het lastiger om een idee te krijgen over de marktwaarde, omdat er weinig handel zal zijn. Vergeet niet dat sommige prijzen inclusief garantie zullen zijn die een particulier niet kan geven. Daarom zullen de prijzen bij de dealer of garage meestal iets hoger zijn dan bij een particulier.

2. Onderzoek wat de reparatie van uw auto zou gaan kosten.

opkoper auto met defectBel uw garage of lokale merkdealer en vraag een reparatie-offerte aan. Zoek tweedehands onderdelen (bijv. van een tweedehands motor). Bereken de kosten van een motor, hou rekening met transportkosten naar de garage en werkloon. Vergeet ook niet uw werkuren bij te tellen in verband met ophaal en het wegbrengen van uw wagen.  Meestal zal de merkdealer niks doen met tweedehands onderdelen (vooral van motoren bij duurdere auto’s). De Merkdealer moet een garantie op de motor geven en dat zullen ze niet op de tweedehands onderdelen doen. Een lokale garage kan een tweedehands motor zonder enkele garantie monteren. Dit is dan op uw eigen risico, dus u moet hopen dat de motor niet weer binnen 2 maanden kapot zal gaan.

3. Gemiddeld dagwaarde – de reparatie kosten = waarde van defecte auto.

Op deze manier vindt u bijvoorbeeld het antwoord op de vraag:  “Wat is de waarde van mijn auto met kapotte motor?” en “wat is de waarde van mijn auto met defecte transmissie/versnellingsbak?”. U neemt dus de dagwaarde die u in (1) heeft gevonden en trekt daar de reparatiekosten (2) vanaf, om de waarde van uw auto met een bepaalde defect te bepalen. Kunt u ergens een prijs krijgen die boven de waarde van uw auto ligt? Verkoop uw auto dan direct en koop een nieuwe, want dit is een hele goede deal! Krijgt u een lagere prijs? Dan is reparatie wellicht een betere keuze. Houdt er echter wel rekening mee dat sommige wagens altijd problemen zullen hebben. Bepaalde modellen met TDI-motoren of DSG-versnellingsbakken zijn altijd een moeilijk verhaal. Deze blijven problemen houden en wellicht is het toch een betere keuze om deze te verkopen, voordat u nog meer kosten gaat maken met uw probleemauto.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Hoe bereken je de prijs van een kapotte auto?

In onderstaande tabel hebben wij dit overzichtelijk en stap voor stap voor u op een rijtje gezet:

Wat te doen? Uitleg:
Stap 1. Doe een onderzoek op internet
 • Zoek uw auto: kies hetzelfde merk, model en het bouwjaar
 • Vergelijk de kilometerstanden, uitvoering en condities van de auto
 • Vergelijk tenminste twee tot drie autoverkoop sites
Stap 2. Bepaal gratis de marktwaarde van uw auto
 • Verzamel prijzen van de auto verkoopsites
 • Bepaal de gemiddelde waarde/vraagprijs op de markt
Stap 3. Ontdek wat de reparatiekosten zijn
 • Bel uw lokale garage
 • Vraag hetzelfde aan een merkdealer
 • Zoek het kapotte onderdeel (tweedehands) op internet
Stap 4. Bereken de waarde van uw auto met defect
 • De waarde van defecte auto = Gemiddelde marktwaarde – Reparatie Kosten
Maak een beslissing
 • Verkoop waarde › actuele waarde = Verkopen
 • Verkoop waarde ‹ actuele waarde = Herstellen

Verkoop uw defecte auto direct

Wij van inkoopautos.com claimen altijd dat wij de allerhoogste prijzen bieden voor defecte auto’s.  Maar is dit ook echt zo? Wij hebben u u nu de tools en de rekenhulp in handen gegeven om zelf de waarde van uw auto te bepalen, dus vanaf nu kunt u onze claims helemaal zelf controleren!

Vul geheel vrijblijvend ons inkoopformulier in en kom erachter hoe hoog onze prijzen daadwerkelijk zijn. Heeft u liever persoonlijk contact via de telefoon? Dat kan via +31 (0) 631-993-048 (NL) of  +32 (0) 497-852-557 (BE). Of stuur ons een mail: info@inkoopautos.com. Graag tot snel!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug