Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Defecte auto – Wat is mijn auto waard?

Bied uw auto gratis aan!

Auto kapot? Dan kunt u twee dingen doen. Laten repareren, of verkopen compleet met defecten (en dan een nieuwe kopen). Om hier een goede keuze in te maken, is het belangrijk om te weten wat uw defecte auto waard is. Niet alleen kunt u op deze manier bereken of het financieel aantrekkelijker is om te verkopen of te repareren, ook staat u sterker in uw schoenen bij eventuele onderhandelingen. Wilt u direct antwoord op de vraag: wat is mijn defecte auto waard? Laat hem dan direct taxeren. Wilt u alles weten over de waarde van een kapotte auto? Lees dan snel verder!

Laat ons de waarde van uw defecte auto berekenen en verkoop direct:

 • De hoogste waarde voor uw defecte auto
 • Gratis en vrijblijvende taxatie
 • Gratis ophaal door heel NL en BE
 • Direct geld
 • Wat wij bieden = wat wij betalen
 • Alle auto’s en busjes vanaf bouwjaar 2009
 • Al sinds 2007 erkend autobedrijf
Snel Direct online bod
Gratis 100% kosteloos
Direct Geld Contant of via bank
Betrouwbaar Officieel bedrijf
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Mike uit MaasmechelenMike uit Maasmechelen
  Mijn auto ging kapot. Had problemen met de koppeling en achteruit. Inkoopautos.com heb ik via het internet gevonden. Zeer snelle en correcte afhandeling. Alle afspraken werden bevestigd via mail. Vriendelijke mensen. Zeker een aanrader.
 • Rick- GoorRick- Goor
  Helaas distributieketting geknapt van mijn BMW, na jaren met plezier in te hebben gereden. Ik kreeg een net bod op mijn auto, vriendelijk en goed contact. Geld stond ook direct om mijn rekening, hebben de auto 2 dagen later keurig opgehaald en per mail gevrijwaard. Heel tevreden over, zou het zo weer doen. Bedankt.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • JCW-DrontenJCW-Dronten
  De motor van mijn auto liep vast en ik wist niet wat ik nu met de auto nog kon doen. Via internet het formulier ingevuld. Om eerlijk te zijn was ik een beetje sceptisch of het wel zou gaan zoals werd verteld. Het is ook een handel waar ik geen ervaring mee heb. Maar het ging vlot en de afspraken werden keurig gemaakt en afgehandeld. Ik ben blij dat het zo is gegaan.…
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt

Waarde auto bepalen: 10 Factoren die van invloed zijn op de waarde van mijn auto

“Wat is mijn auto nog waard?” Het is een simpele vraag, maar het antwoord is ietwat complex. Er zijn namelijk tal van factoren die samen de waarde van uw auto beïnvloeden. Om u op weg te helpen, hebben we de 10 belangrijkste factoren op een rijtje gezet en geven meteen ook enkele tips om meer voor uw wagen te kunnen krijgen:

1. Afschrijving

wat is mijn auto nog waardDit is één van de belangrijkste factoren die de waarde van uw auto bepalen. Op het moment dat u uw nieuwe auto uit de garage rijdt bij de dealer is deze al 10% minder waard. Na één jaar is de auto nog eens 10% minder waard en dan wordt er per jaar ongeveer 10% van de fabriekswaarde van uw auto afgetrokken.

2. De marktvraag

Zoals op elke markt spelen vraag en aanbod een grote rol bij de totstandkoming van de waarde van gebruikte auto’s. Speciale wagens kunnen ineens heel veel waard worden als ze populair worden bij het grote publiek.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

3. De kilometerstand

Hoe meer kilometers er op de teller van uw auto staan, hoe minder hij over het algemeen waard wordt, omdat allerlei onderdelen aan slijtage onderhevig zijn. Daarbij moet opgemerkt worden dat sommige wagens minder in waarde dalen dan andere. Oude Volvo’s bijvoorbeeld kunnen wel een miljoen kilometer rijden voordat ze helemaal op zijn. Zulke wagens blijven ook bij hoge kilometerstanden relatief waardevast.

4. Hoe de wagen eruit ziet

Kleine defecten zoals kapotte spiegels of krassen in de lak, of zelfs vogelpoep brengen de waarde van uw auto soms meer omlaag dan serieuze mankementen. Waarom? Kopers letten vooral op het uiterlijk van een auto. Zorg er dus altijd voor dat de auto er spik en span uitziet, hoe slecht onderhouden hij verder ook is. Ga er een keertje meer naar de wasstraat, ga er met de stofzuiger doorheen, en laat kleine esthetische mankementen verhelpen. Het is een kleine investering, maar uw wagen zal er in waarde flink op vooruit gaan.

5. Mechanische en technische prestaties

Deze spreekt nogal voor zichzelf. Niemand wil een auto met technische gebreken. De waarde van een auto stijgt flink wanneer deze goed onderhouden is en wanneer u hem nog dit jaar een technische keuring heeft laten ondergaan.

6. Roest

Roest is een teken dat we met vergane glorie te maken hebben, en zal de waarde van uw auto flink doen dalen. Zorg er dus voor dat u de wagen goed onderhoudt en eventuele roestplekken snel laat behandelen.

7. Kleur

Trends komen en gaan, maar kleuren blijven altijd bestaan. Alleen is het dus wel zo dat ook de populariteit van kleuren komt en gaat. Daarbij kunnen we wel alvast opmerken dat goud nooit populair is geweest en het waarschijnlijk ook nooit zal worden, en dat wit vrijwel altijd de waarde van een auto positief beïnvloed.

8. Het image van het merk

Sommige merken hebben een enorm goede reputatie. Neem Volvo, of Toyota. Dit zijn auto’s die bekend staan als kwalitatief hoogwaardig en bovendien betrouwbaar. Deze behouden veel langer hun waarde dan bepaalde Aziatische merken die vaker in de garage staan dan op de weg rijden.

9. Kortingen

Wanneer u korting heeft gekregen op de nieuwprijs van uw auto, kunt u ervan uitgaan dat deze ook wordt doorberekend in de dagwaarde van uw wagen. Hoewel de verkoper u vertelde dat hij u zo aardig vond, vond hij waarschijnlijk (en terecht) dat de auto die hij u verkocht eigenlijk wat minder waard was dan het bedrag waarvoor hij te koop stond.

10. Het klimaat

Moeten we het nu echt weer over het klimaat hebben? Ja helaas wel, maar we zullen het kort houden: over het algemeen geldt dat fancy auto’s wat populairder zijn in zonnige streken, en dat de stevige en betrouwbare SUV’s en 4×4’s het beter doen in koudere gebieden. Inkoopauto’s doet veel zaken met Oost-Europa (met een landklimaat), en daar wil men graag wagens die koude winters kunnen weerstaan en ook niet uit elkaar vallen door een putje in de weg.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Wat is de waarde van een kapotte auto?

“Wat krijg ik voor mijn auto?” Vraagt u zich vast af. U kunt zelf de waarde van uw defecte/kapotte auto bepalen door een klein onderzoekje te doen op internet. Dit gaat als volgt.

1. Bekijk de gemiddelde vraagprijs van uw type en model op internet.

Let op bouwjaar, type van de motor, kilometerstand en algemene conditie. Gebruik altijd twee tot drie auto verkoop sites om een idee te krijgen van wat een goed rijdende auto waard is. Heeft u een exclusieve auto? Dan wordt het lastiger om een idee te krijgen over de marktwaarde, omdat er weinig handel zal zijn. Vergeet niet dat sommige prijzen inclusief garantie zullen zijn die een particulier niet kan geven. Daarom zullen de prijzen bij de dealer of garage meestal iets hoger zijn dan bij een particulier.

2. Onderzoek wat de reparatie van uw auto zou gaan kosten.

opkoper auto met defectBel uw garage of lokale merkdealer en vraag een reparatie-offerte aan. Zoek tweedehands onderdelen (bijv. van een tweedehands motor). Bereken de kosten van een motor, hou rekening met transportkosten naar de garage en werkloon. Vergeet ook niet uw werkuren bij te tellen in verband met ophaal en het wegbrengen van uw wagen.  Meestal zal de merkdealer niks doen met tweedehands onderdelen (vooral van motoren bij duurdere auto’s). De Merkdealer moet een garantie op de motor geven en dat zullen ze niet op de tweedehands onderdelen doen. Een lokale garage kan een tweedehands motor zonder enkele garantie monteren. Dit is dan op uw eigen risico, dus u moet hopen dat de motor niet weer binnen 2 maanden kapot zal gaan.

3. Gemiddeld dagwaarde – de reparatie kosten = waarde van defecte auto.

Op deze manier vindt u bijvoorbeeld het antwoord op de vraag:  “Wat is de waarde van mijn auto met kapotte motor?” en “wat is de waarde van mijn auto met defecte transmissie/versnellingsbak?”. U neemt dus de dagwaarde die u in (1) heeft gevonden en trekt daar de reparatiekosten (2) vanaf, om de waarde van uw auto met een bepaald defect te bepalen.

Bij welke waarde defecte auto verkopen?

Kunt u ergens een prijs krijgen die boven de waarde van uw auto ligt? Verkoop uw auto dan direct en koop een nieuwe, want dit is een hele goede deal! Krijgt u een lagere prijs? Dan is reparatie wellicht een betere keuze. Houd er echter wel rekening mee dat sommige wagens altijd problemen zullen hebben. Bepaalde modellen met TDI-motoren of DSG-versnellingsbakken zijn altijd een moeilijk verhaal. Deze blijven problemen houden en wellicht is het toch een betere keuze om deze te verkopen, voordat u nog meer kosten gaat maken met uw probleemauto.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Hoe bereken je de prijs van een kapotte auto?

In onderstaande tabel hebben wij dit overzichtelijk en stap voor stap voor u op een rijtje gezet:

Wat te doen? Uitleg:
Stap 1. Doe een onderzoek op internet
 • Zoek uw auto: kies hetzelfde merk, model en het bouwjaar
 • Vergelijk de kilometerstanden, uitvoering en condities van de auto
 • Vergelijk tenminste twee tot drie autoverkoop sites
Stap 2. Bepaal gratis de marktwaarde van uw auto
 • Verzamel prijzen van de auto verkoopsites
 • Bepaal de gemiddelde waarde/vraagprijs op de markt
Stap 3. Ontdek wat de reparatiekosten zijn
 • Bel uw lokale garage
 • Vraag hetzelfde aan een merkdealer
 • Zoek het kapotte onderdeel (tweedehands) op internet
Stap 4. Bereken de waarde van uw auto met defect
 • De waarde van defecte auto = Gemiddelde marktwaarde – Reparatie Kosten
Maak een beslissing
 • Verkoop uw auto als de prijs die u krijgt hoger is dan de waarde die u berekent heeft. Houd en repareer als de prijs die u krijgt lager is.

Verkoop uw defecte auto direct

Wij van inkoopautos.com claimen altijd dat wij de allerhoogste prijzen bieden voor defecte auto’s.  Maar is dit ook echt zo? Wij hebben u u nu de tools en de rekenhulp in handen gegeven om zelf de waarde van uw auto te bepalen, dus vanaf nu kunt u onze claims helemaal zelf controleren!

Wilt u direct weten wat de waarde van uw defecte auto is volgens onze taxateurs? Laat uw wagen dan nu gratis en vrijblijvend taxeren. Binnen een uur ontvangt u dan ons beste bod. Vergelijk dit met de waarde die u zelf heeft gevonden. Enthousiast geworden? Verkoop uw oude auto dan direct! U krijgt direct het geld op uw bankrekening en wij halen uw wagen vervolgens gratis thuis bij u op. Meer weten? Kijk ook eens hier voor meer informatie over onze schadeauto inkoop service.

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug