Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Dit zijn de symptomen van een kapotte turbo

Vandaag willen we het met u hebben over een kapotte turbo en meer in het bijzonder over hoe u een defecte turbo kunt herkennen: wat zijn de symptomen van een kapotte turbo? Hoe kunt u herkennen dat de turbo faalt en wat zou er precies mis kunnen zijn met uw turbo? We leggen het uit, maar niet voordat we zijn ingegaan op de vraag: hoe werkt een turbo en waarom wordt deze ingebouwd?

Wat is een turbo en wat zijn de voordelen?

turbo problemenIn veel auto’s is tegenwoordig een turbo ingebouwd. Alle dieselmotoren van Volkswagen hebben er bijvoorbeeld één. We vinden de turbo direct aangesloten op de motor. Een turbo bestaat uit twee turbines, die verbonden zijn door een as. De ene turbine (de compressor) is aangesloten op de inlaatkant van de motor, terwijl de andere aangesloten is op de uitlaatkant. Simpel gezegd gaat hierdoor de turbine draaien wanneer u gas geeft met als gevolg dat de compressor zijn werk doet en de luchtdruk in de motor verhoogt. Hierdoor ontstaat een betere verbranding met als resultaat een hoger vermogen van de motor.

Het grote voordeel van een turbo is dat een motor op deze manier veel beter kan presteren, ook met een relatief kleine cilinderinhoud. Daardoor kunnen motoren die voorzien zijn van een turbo met minder verbruik toch goede prestaties leveren. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! We zien dan ook dat vrijwel alle merken tegenwoordig turbo’s inbouwen onder de motorkap.

Een defecte turbo

mijn turbo is kapotHelaas gaat een turbo regelmatig kapot, omdat deze opereert in behoorlijk extreme omstandigheden (grote druk, erg hoge temperaturen en snel ronddraaiende elementen). Dit kan tot nare gevolgen leiden.

Zoals u zult begrijpen is een goed werkende turbo erg belangrijk om de verhouding van het mengsel van lucht en benzine (of diesel) waar uw motor op draait goed te kunnen regelen. Een niet goed functionerende turbo zal leiden tot een tekort aan lucht óf juist een teveel aan lucht in de motor.

Hierdoor raakt de hele motor uit balans en zullen er snel andere defecten optreden. Er ontstaan lekkages, bijvoorbeeld in de olietoevoer, met als gevolg dat de olie snel op raakt. Hierdoor kan de motor vast lopen of zelfs opblazen. Doorrijden met een defecte turbo is daarom niet aan te raden!

Taxeer nu gratis mijn auto met kapotte turbo

De tekenen van een slecht werkende turbo

Het moge duidelijk zijn dat niemand zit te wachten op een defecte turbo en al helemaal niet op een opgeblazen motor als gevolg hiervan. Maar valt een slecht werkende turbo te herkennen? Zeker. Een slecht werkende turbo is te herkennen aan de volgende symptomen:

 • Er komt blauwe rook uit de uitlaat. Blauwe rook duidt op olie die door een defect in de motor is gekomen en samen met de benzine verbrand wordt. Vaak is dit te zien bij het accelereren, waarna dit weer verdwijnt wanneer de motor constant draait. Dit kan betekenen dat de turbo olie lekt.
 • Er komt witte rook uit de uitlaat. Dit duidt vaak op een vervuilde afvoerpijp bij de turbo.
 • Er komt zwarte rook uit de uitlaat. Dit is vaak het gevolg van een slecht werkende turbo door allerlei redenen. De motor loopt te rijk door een tekort aan lucht in de motor.
 • Minder vermogen. Door een slecht aanzuigende turbo levert de motor mindere prestaties.
 • De motor maakt een fluitend geluid. Dit kan duiden op scheurtjes in de turbo.
 • Een hoog olieverbruik. Dit gaat vaak samen met witte rook en duidt op een lekkage in de olievoorziening.
 • Dalende lucht- en oliedruk. Ook dit zijn tekenen van lekkages en scheurtjes in de turbo.

Let erop dat al deze signalen samen vrijwel zeker een defecte turbo aanduiden, maar dat ze afzonderlijk ook het gevolg kunnen zijn van een hoop andere defecten aan een motor. Hier leest u meer over kapotte motoren en hoe u deze kunt herkennen. Ook kunt u bij ons direct een auto met kapotte turbo verkopen.

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

Veelvoorkomende oorzaken van een defecte turbo

Wanneer een turbo kapot gaat, is het vrijwel altijd door één van de volgende vier defecten:

 • Lekkage
 • Verstopt luchtfilter
 • Verstopping
 • Schade aan de turbo

Wat is dan precies aan de hand in elk van deze vier gevallen?

Lekkage

Zoals gezegd staat de turbo door zijn werking onder een hoge druk. Niet zelden ontstaan er hierdoor vroeg of laat lekkages in de lucht- of oliepijpen. Als u er vroeg bij bent kunnen deze nog wel gerepareerd worden door middel van het vervangen van aansluitingen en pakkingen. Vaak zal echter de hele turbo vervangen moeten worden: een dure grap!

Verstopt luchtfilter

Door slecht of onvoldoende onderhoud kunnen de luchtfilters verstopt raken. Hierdoor zal er niet voldoende lucht in de cilinders gepompt worden, met alle gevolgen van dien: lawaai, rook en een slecht werkende motor die langzaam kapot gaat. Het is daarom erg belangrijk dat de filters op tijd vervangen worden!

Verstopping

Ook dit probleem ontstaat als vanzelf wanneer het onderhoud niet voldoende wordt uitgevoerd. Verstoppingen van de leidingen is een lastig probleem, want een turbo kan alleen goed werken wanneer deze helemaal schoon is. Verstoppingen kunnen leiden tot een verhoogde oliedruk, en op den duur lekkages en andere problemen.

Schade aan de turbo

Vaak komen problemen aan de turbo niet alleen en zal de schade bestaan uit een combinatie van bovengenoemde defecten met een algehele disfunctie tot gevolg. Meestal zal het dan niet meer de moeite zijn om de problemen afzonderlijk te verhelpen, waardoor de turbo in feite waardeloos (economisch total loss) wordt en vervangen zal moeten worden of verkocht aan een auto opkoper.

Wat te doen met een kapotte turbo

motor probleemWanneer u de (on)fortuinlijke bezitter bent van een auto met een kapotte turbo heeft u verschillende opties. In het geval van een lichte beschadiging, zoals een verstopt luchtfilter of een verstopping in één van de buizen is reiniging of het vervanging van het filter nog goed mogelijk. Ook kleine scheurtjes en lekkages kunnen vaak relatief  goedkoop worden gerepareerd.

Heeft u echt te maken met een zwaar defect, dan zult u wat dieper in uw buidel moeten tasten. Vaak is reparatie niet meer mogelijk en zal de gehele turbo, inclusief aansluitingen, vervangen moeten worden. Dit is een behoorlijk arbeidsintensief werkje en kan in principe niet voor minder dan duizend euro gedaan worden.

Zeker wanneer u een wat oudere auto heeft, waarvan de waarde niet in verhouding staat tot de prijs die u moet betalen voor het vervangen van de turbo, kan het lonen om uw auto met kapotte turbo te verkopen voor export. In het buitenland kunnen auto’s met dit soort defecten relatief goedkoop gerepareerd worden, waardoor ze nog erg veel opbrengen op de exportmarkten!

Turbo vervangen kosten

Aangezien het in de meeste gevallen niet mogelijk is om een turbo te repareren, zal deze in zijn geheel vervangen moeten worden. De gemiddelde kosten voor het laten vervangen van een turbo hebben wij in onderstaande tabel voor u op een rijtje gezet. Houd er rekening mee dat de kosten zullen variëren van garage tot garage. Over het algemeen is een algemene garage duurder dan een merkgarage, omdat deze soms ook met gereviseerde onderdelen werkt en de kosten voor werkloon lager liggen. Besluit u om uw auto met defecte turbo te laten repareren? Vraag dan altijd meerdere offertes voor reparatie aan, omdat dit veel geld kan schelen!

Automerk Reparatiekosten
Audi € 1800 – 2500
BMW € 2500 – 6000
Ford € 1700 – 2000
Kia € 1600 – 2200
Mercedes-Benz € 2000 – 3000
Opel € 1500 – 1900
Peugeot € 1700 – 2200
Renault € 1200 – 2000
Skoda € 1800 – 2500
Volkswagen € 1800 – 2500
Volvo € 1800 – 2400

Wij denken dat u veel geld bespaart als uw defecte turbo nu verkoopt

Bied uw auto gratis aan!

Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn East European Provider, auto opkoper en gespecialiseerd in de schadeauto inkoop. Al meer dan 15 jaar kopen wij auto’s met defecten zoals problemen met de turbo en exporteren wij deze naar Oost-Europa. Veel mensen vinden het een gek idee om hun auto met defect te verkopen, totdat…

Totdat ze zien hoeveel ze kunnen besparen door direct te verkopen in plaats van te blijven repareren! Echt waar, het scheelt honderden, en soms zelfs meer dan duizend euro. Bovendien bespaart u uzelf een hoop gedoe.

Gelooft u ons niet? Laat uw auto dan hiernaast taxeren en u weet direct hoeveel u ervoor kunt krijgen. Dit is helemaal gratis en verplicht u verder tot niets. Als het tegenvalt, kunt u alsnog uw turbo laten repareren.

 • Erwin – UlftErwin – Ulft
  Voor mij was het de eerste keer dat ik op deze manier een auto heb verkocht. Kreeg een mooie prijs voor mijn Peugeot 5008 met een niet 100% Turbo. Geld stond de volgende dag al op de rekening terwijl de auto pas eind van de week werd opgehaald. Auto werd netjes op de afgesproken tijd opgehaald. Kortom een goed en betrouwbaar bedrijf. Bedankt Erwin
 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • John – GroningenJohn – Groningen
  Mijn Volkswagen Passat TDI verkocht met motor die stuk is. Afspraken die gemaakt zijn via telefoon, zijn bevestigd via mail. Heb je steeds een bewijs op papier. Alles verliep heel vlot, ophaling auto, betaling…… En heel vriendelijk. Een aanrader!!!!
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug