Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Motorschade – 9 signalen dat uw motor defect is

De motor is het hart van uw auto. In de motor wordt benzine, diesel of gas door middel van verbranding omgezet in beweging, waardoor de auto wordt aangedreven. Wanneer er dus iets mis is met de motor, heeft u een groot probleem. Maar hoe weet u dat u een kapotte motor heeft? En op welke problemen de signalen duiden? In dit artikel ontdekt u negen tekenen van motorschade, gaan we in op mogelijke problemen en leggen we uit wat u het beste kunt doen met uw auto.

In veel gevallen zal het goed mogelijk zijn een auto met motorproblemen relatief voordelig te laten repareren. Kijk echter uit. Het repareren van motorstoringen kan ook zomaar enkele duizenden euro’s kosten, en dan is het nog de vraag hoe lang de auto goed blijft. Daarom alvast één tip: blijf geen geld gooien in een bodemloze put en stop op tijd met repareren. Laat voordat u laat repareren uw auto gratis en vrijblijvend en vrijblijvend taxeren bij onze schadeauto inkoop service en bespaar een hoop geld en gedoe.

Verkoop nu uw auto met motorschade

Motorstoringen herkennen – 9 signalen om op te letten

# Signaal Motorproblemen Meer informatie
1. Witte rook uit de uitlaat Ontdek meer info
2. Motorstoringslampje brandt Ontdek meer info
3. Zwarte rook Ontdek meer info
4. Blauwe rook uit uitlaat Ontdek meer info
5. Problemen met starten Ontdek meer info
6. Vreemde of harde geluiden uit uw motor Ontdek meer info
7. Vermogen valt weg Ontdek meer info
8. Olie onder de auto Ontdek meer info
9. Verhoogd brandstofverbruik Ontdek meer info

Witte rook uit uw uitlaat

motor probleem Waar rook is, is vuur? Zo erg is het gelukkig vaak niet, maar rook is niet iets dat u kunt negeren. Er kunnen verschillende kleuren rook uit uw motor komen: wit, zwart en blauw. De kleur vertelt ons veel over wat er aan de hand zou kunnen zijn, en hoe ernstig het defect is. Komt er (veel) witte rook uit uw uitlaat? Dit is meestal koelvloeistof en water dat in de verbrandingskamer is geraakt. Dit duidt op een lekkage in de motor, waardoor de verkeerde vloeistoffen op de verkeerde plek geraken. Bij witte rook is de kans dan ook groot dat de koppakking is gescheurd of de cilinderkop is beschadigd. We zien dit veel bij de Toyota Avensis en de Rav4 diesel uitvoering, maar ook bij Volkswagen . Soms is dit nog te repareren, maar vaak zal het onderdeel vervangen moeten worden.

Motorstoringslampje brandt (en foutmeldingen)

motorstoring auto problemenVrijwel alle auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een set lampjes en waarschuwingssystemen, die u er als bestuurder op alert maken dat er problemen zijn. Bij motorstoringen zal dan ook – jawel – het motorstoringslampje gaan branden. Dit gaat dan vaak in combinatie met een foutmelding en het kan ook voorkomen dat het lampje brandt in combinatie met het lampje voor het oliepeil of de versnellingsbak. Het motorstoringslampje geeft aan dat er een probleem is met de motor. Welk probleem dit is, geeft het lampje zelf niet aan, maar als u ook een foutcode krijgt kunt u dit opzoeken in het instructieboekje van uw auto. Het kan dus om alle defecten gaan, van een defecte bougie tot een kapotte katalysator of een ander vitaal onderdeel rondom de motor. Door ook naar andere signalen te kijken kunt u een meer exact beeld krijgen van de problemen.

Zwarte rook uit uitlaat

Hoewel het er ernstig uitziet, is zwarte, donkere rook vaak geen teken van een hevig defect. Het geeft bijna altijd aan dat de motor ‘te rijk’ loopt. Met andere woorden, er komt teveel benzine tegelijk de motor in (en dus te weinig lucht), waardoor deze niet optimaal ontbrandt. Dit euvel is vaak relatief eenvoudig te verhelpen door middel van het goed afstellen van de motor of het repareren van enkele kleine onderdelen.

Taxeer nu gratis mijn auto met kapotte motor

Blauwe rook uit uitlaat

Blauwe rook autoWanneer er blauwe rook uit de motor komt (via de uitlaat duidt dit op een probleem met de olie. Er is namelijk maar één ding in uw auto dat blauw brandt, en dat is olie. Het zien van blauwe rook gaat dan ook vaak samen met een toename van het olieverbruik. De olie zal dan sneller opraken dan normaal.

Dit is een ernstig probleem, en het is vaak niet makkelijk om vast te stellen wat er precies aan de hand is. Zoals als bij witte rook, waar er koelvloeistof op de verkeerde plaats komt, komt er bij blauwe rook dus olie op de verkeerde plaats. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De klepgeleider zou lek kunnen, de zuigerveren zouden verbogen of gebroken kunnen zijn of een van de afdichtingen kan versleten zijn.

Om er precies achter te komen wat er aan de hand is, moet een monteur de motor uit elkaar halen en enkele tests doen. U zult begrijpen dat dit al snel een dure grap wordt. Wij adviseren dan ook om bij blauwe rook en een hoog olieverbruik direct naar de garage te gaan, voordat dit uit de hand loopt. Vraag echter ook altijd naar de kosten voor een eventuele reparatie. Zijn deze erg hoog? Overweeg dan om uw kapotte auto te verkopen voor export. Dit is vaak voordeliger.

Vermijd dure reparaties, verkoop uw auto

Problemen met starten door kapotte motor auto

Start uw auto niet of slecht? Dan kunnen hier verschillende oorzaken voor zijn. De meest voorkomend zijn problemen met de accu en de startmotor, maar ook storingen aan de motor kunnen ervoor zorgen dat een automotor niet start. Meestal zijn de krukas of de distributieriem/distributieketting in dit geval de boosdoener. Deze onderdelen zijn immers verantwoordelijk voor het in samenhang bewegen van de motor. Als hier een probleem zit, kan de startmotor aan uw motor draaien wat hij wil: het geheel zal niet draaien, waardoor er geen ontbranding plaats vindt en de motor dus ook niet op gang komt. Meer weten? Bekijk dan ook ons artikel over defecte distributieriemen en kapotte distributiekettingen.

De motor maakt veel lawaai

motorstoringslampje brandtWaar een paar pluimen rook uit de uitlaat nog wel eens te missen zijn, kunt u harde en vreemde geluiden die uit de motor komen echt niet negeren. Tenzij u altijd AC/DC op vol volume op heb staan, valt dit namelijk heel erg op. Meestal komen hele harde geluiden uit het onderste deel van uw motor. Dit duidt op schade aan de krukas (vaak de lagers) of op het punt waar de drijfstangen de zuigers raken.

Hoe meer u de motor belast, bijvoorbeeld bij het optrekken of hard rijden, hoe harder de motor zal beginnen te kloppen. Het minst slimme wat u in dit geval kunt doen, is door blijven rijden. De kans is dan namelijk vrij groot dat u langs de kant van de weg eindigt met een gat in uw motor.

Wij adviseren dan ook om snel met de auto naar de garage te gaan. Het zou kunnen meevallen. Soms kan ook de distributieketting aan vervanging toe zijn (al is het dan meer een zacht tikken dat u hoort in plaats van een hard kloppen), of een van de onderdelen bovenin de motor kan kapot zijn. Denk aan vastzittende of lekkende kleplichters, versleten nokkenassen of tuimelaars.

Denkt de monteur aan schade in het onderste deel van uw motor? Dan moet de motor uit elkaar en herbouwd worden. Ook hier zal het in veel gevallen voordeliger zijn om de auto te verkopen, dan om hem te laten repareren.

Ontvang direct een offerte voor uw beschadigde auto

Het vermogen van de motor valt weg

symptomen kapotte motorAls de motor het hart is van de auto, dan is het wegvallen van het vermogen als het bewusteloos neervallen van een mens. Hier is iets goed mis, en wanneer er niet snel iets aan gedaan wordt, is het te laat.

Door de jaren heen valt is het normaal dat het vermogen iets terugloopt door slijtage, maar wanneer dit acuut gebeurt, is er iets ernstigs aan de hand. Dit zal ook vaak gepaard gaan met de harde geluiden en mogelijk ook met rook. Waarschijnlijk is een van de hoofdcomponenten van uw motor afgebroken of stuk gegaan.

Het beste wat u in zo’n geval kunt doen is de auto stilzetten. Doorrijden zal leiden tot nog meer schade, als het al niet te laat is. In veel gevallen zullen er meerdere onderdelen kapot zijn gegaan, die samen essentieel zijn voor het goed werken van uw motor. U kunt er mee naar de garage gaan, maar verwacht geen goedkope reparatie!

Olie onder uw auto

Naast een hoog olieverbruik en blauwkleurige rook uit de uitlaat, is ook een plasje olie onder de auto een teken van olielekkage. Merkt u dit op of attendeert een ander u op olie nadat u bent weggereden? Dan lekt uw auto olie en dient u hiermee naar de garage te gaan. Let ook op het oliepeil en zorg er te allen tijde voor dat de motor niet zonder olie komt te zitten!

Olielekkages kunnen zoals gezegd het gevolg zijn van motorschade zoals een kapotte koppakking. Ook andere pakkingen zoals de die van de carterpan en het kleppendeksel kunnen in dit geval lek zijn. Overigens hoeft een olie niet direct uit de motor te lekken: het kan ook gaan om een lekkage van de oliepomp of één van de leidingen.

Hoger brandstofverbruik

Verbruikt uw auto meer benzine of diesel dan normaal? Dan kunnen hier verschillende oorzaken voor zijn, zoals een te lage bandenspanning, een verstopt roetfilter, een kapotte EGR klep of simpelweg een te zwaar geworden voet. Daarnaast ligt het net bij het olieverbruik in de lijn der verwachting dat uw brandstofverbruik in de loop der jaren wat toeneemt. Ook motorschade kan er voor zorgen dat het verbruikt toeneemt. Denk aan een kapotte bougie, een slippende distributieriem of een defecte sensor. Met name plotseling hoger verbruik in combinatie met andere symptomen uit onze lijst is een zeker teken van storingen aan de motor.

Laat ons uw auto met motorproblemen kopen

Wat kan ik doen met mijn auto met defecte motor?

Wanneer uw auto motorschade heeft opgelopen, heeft u drie opties:

Naar de sloop brengen. In sommige gevallen, en vooral wanneer uw auto gebouwd is voor 2005, is uw auto niets meer waard, behalve als oud ijzer en als bron van wat onderdelen. Dit zal u niet veel opleveren, dus bedenk dat dit altijd uw laatste optie moet zijn.
Laten repareren. Als u geluk heeft hoeven er alleen een paar kleine onderdelen bovenin de motor vervangen te worden, of het een en ander moet opnieuw afgesteld worden. Reparatie is dan de beste optie.
De auto verkopen voor export. In veel gevallen is dit uw meest voordelige optie. Waarom? Motorreparatie in de Benelux is vaak erg duur, zeker wanneer er meerdere onderdelen diep in de motor defect of versleten zijn. Er gaan veel uren inzitten en er moeten dure nieuwe onderdelen geplaatst worden. Wanneer u uw auto voor export verkoopt, zal deze worden getransporteerd naar landen in bijvoorbeeld Oost-Europa, en daar worden gerepareerd. Hier zijn de loonkosten per uur lager en de onderdelen goedkoper. Het gevolg: goedkopere reparaties en een hogere prijs voor uw auto!

Gratis en vrijblijvend uw auto taxeren

Wij kopen auto’s met motorproblemen

Bied uw auto gratis aan!

Heeft u een auto met motorschade? Dan zijn wij in de meeste gevallen geïnteresseerd. Wij kopen auto’s met defecte motoren vanaf bouwjaar 2012 en later. Heeft u interesse in het verkopen van uw auto?

Meld hem dan gratis en vrijblijvend aan voor taxatie. Binnen één uur ontvangt u dan een bod van ons en als u akkoord gaat is uw auto al direct verkocht. Zonder gedoe en voor een eerlijk bedrag. Heeft u vragen over uw auto, motorschade of wilt u een medewerker spreken? Aarzel dan niet om even contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

 • Rick- GoorRick- Goor
  Helaas distributieketting geknapt van mijn BMW, na jaren met plezier in te hebben gereden. Ik kreeg een net bod op mijn auto, vriendelijk en goed contact. Geld stond ook direct om mijn rekening, hebben de auto 2 dagen later keurig opgehaald en per mail gevrijwaard. Heel tevreden over, zou het zo weer doen. Bedankt.
 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • JCW-DrontenJCW-Dronten
  De motor van mijn auto liep vast en ik wist niet wat ik nu met de auto nog kon doen. Via internet het formulier ingevuld. Om eerlijk te zijn was ik een beetje sceptisch of het wel zou gaan zoals werd verteld. Het is ook een handel waar ik geen ervaring mee heb. Maar het…
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Theo uit BeuningenTheo uit Beuningen
  Op 26 augustus liep de motor van mijn Volkswagen diesel Golf Bluemotion helemaal vast. Zuigerstang gebroken en door het motorblok geslagen. Inkoopautos.com heeft deze auto van mij gekocht voor een betere prijs dan de volkswagengarage bood. De auto werd de volgende dag al opgehaald en direct betaald. Zeer correcte afhandeling.
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug