Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Wanneer de distributieriem vervangen & kosten

distributieriem vervangenWilt u weten wanneer een distributieriem vervangen dient te worden en wat hier de kosten voor zijn? Dan zit u hier goed. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in problemen met auto’s en in autoschade en -defecten. In dit artikel vertellen we u na hoeveel kilometer een distributieriem vervangen moet worden, hoe u kunt herkennen dat deze defect is en wat de kosten hiervoor zijn. Eerst gaan we echter in op de werking van de distributieriem.

Ook bieden we u een alternatief voor dure reparaties: uw schade auto verkopen. U kunt uw auto met versleten of afgebroken distributieriem gratis en vrijblijvend laten taxeren.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Wat is een distributieriem?

Wat is een distributieriemDe distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor van uw auto. Hij verbindt namelijk de krukas met de nokkenas.

Kort gezegd is de krukas verantwoordelijk voor de aandrijving van de auto. Deze is verbonden met alles wat moet bewegen, hoofdzakelijk de versnellingsbak, die op zijn beurt de wielen laat draaien, zodat u kunt rijden. Ook is de krukas verantwoordelijk voor het laten bewegen van de zuigers in de cilinders, zodat de benzine of diesel kan ontbranden en de motor z’n werk kan doen.

De nokkenas is verbonden met de kleppen. Deze moeten op het juiste moment openen en sluiten, zodat het brandstofmengsel gecomprimeerd wordt (bij sluiten) en de uitlaatgassen de verbrandingskamer kunnen verlaten (bij openen).

Door deze twee assen te verbinden kan een verbrandingsmotor werken als een harmonieus geheel. U zult begrijpen dat timing daarbij erg belangrijk is. Wanneer de nokkenas immers te snel draait, openen de kleppen te vroeg of te laat, waardoor een slechte verbranding ontstaat. Daarom noemen ze de distributieriem in het Engels ‘timing belt’ en kan een niet goed werkende distributieriem een motor behoorlijk toetakelen.

Riem of distributieketting?

Let op: niet iedere auto heeft een distributieriem. Sommige auto’s zijn voorzien van een distributieketting. Het principe hierachter is hetzelfde, maar het werkt net ietsje anders. Benieuwd of uw auto een distributieketting heeft en wat als deze kapot is? Lees dan hier meer over de distributieketting.

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?

distributieriem kostenDe distributie is een onderdeel dat meestal preventief wordt vervangen na een bepaald aantal kilometer. Dit staat in het instructieboekje van uw auto en is als het goed is bekend bij uw garage. Wanneer u de auto APK laten keuren, zal de monteur aangeven dat het tijd is om het onderdeel te vervangen. Wacht u toch te lang, dan zal uw auto u enkele signalen geven wanneer de timing belt niet meer goed werkt.

Symptomen defecte distributieriem

  • De motor maakt gekke geluiden. Een versleten riem kan een tikkend geluid veroorzaken. Vooral wanneer de motor nog niet goed warm is, kunt u dan geluiden horen. Dit kan echter ook worden veroorzaakt door een te laag oliepeil, dus check dit even voordat u de hele reparatie laat uitvoeren!
  • Het motorstoringslampje brandt. Wanneer er iets mis is met uw motor, gaat er een lampje branden op uw dashboard. Door een niet goed werkende distributieriem lopen de nokkenas en de krukas niet goed synchroon. De computer van uw auto zal dit aangeven met een lampje. Dit brandende lampje kan overigens op een groot aantal problemen duiden, dus ga goed na wat er aan de hand is voordat u laat repareren.
  • De auto start moeilijk en komt slecht op gang. Een versleten riem verliest zijn grip. Met name wanneer deze koud is zal hij daarom gaan slippen. Dit leidt tot een moeilijk startende motor en het slecht werken van de motor.
  • Uw auto heeft minder vermogen dan normaal. Door een slippende timing belt raakt de motor in balans en kan hij zijn kracht niet goed overbrengen naar de versnellingsbak en de wielen. Dit zult u merken als een verlies in vermogen en trekkracht.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Na hoeveel kilometer moet er een nieuwe distributieriem in?

Het precieze aantal kilometer waarna de timing belt vervangen moet worden is afhankelijk van het model van de auto. In het boekje van uw auto staat dit meestal beschreven. Ook kunt u ervan uitgaan dat de riem eerder vervangen zal moeten worden bij intensief gebruik in stadsverkeer of wanneer de auto juist weinig wordt gebruik (en minder kilometers maakt in een langer tijdsbestek). Ook een niet goed opgespannen riem zal sneller slijten. Om u echter een idee te geven hebben wij in onderstaande tabel de gemiddelde kilometerstanden per merk voor de vervanging van de distributieriem vermeldt. Neem deze vooral als richtlijn.

Merk auto Gemiddelde levensduur distributieriem in km
Audi 120.000
Renault 120.000
Hyundai 75.000
BMW 95.000
Honda 120.000
Toyota 95.000
Volkswagen 95.000
Nissan 95.000
Mazda 95.000
KIA 90.000
Daewoo 115.000

Kun je doorrijden als hij versleten is?

distributieriem kapotEr is een goede reden waarom autogarages de distributieriem preventief vervangen. De kosten voor vervanging vallen namelijk in het niet bij de reparatiekosten als de riem knapt tijdens het rijden! Daarom raden we iedereen af door te blijven rijden met een distributieriem die eigenlijk vervangen moet worden.

Zoals we net al aangaven is de riem verantwoordelijk voor het laten samenwerken van de zuigers en de kleppen. De distributieriem heeft een timingfunctie: hij zorgt dat de kleppen op precies het goede moment open en dicht gaan en dat de zuiger omlaag gaat wanneer de klep open is. Als hij knapt werkt dit systeem niet meer en stopt alles met draaien, waardoor u stil langs de kant van de weg komt te staan.

Veel erger nog is dat de kans groot is dat zuigers en kleppen tegen elkaar aan zullen slaan, omdat hun beweging niet meer onder controle wordt gehouden. Wanneer dit gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien en in de praktijk betekent dit vaak dat er een nieuwe motor in moet: een zeer dure grap!

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

De kosten voor het vervangen van een distributieriem

De kosten voor het vervangen van een distributieriem lopen uiteen van ongeveer 250 tot meer dan 1000 euro. De kosten hangen vooral af van het merk en model van uw auto en waar u de reparatie laat uitvoeren. Over het algemeen zijn reparaties bij een merkdealer duurder dan diezelfde reparaties bij een algemene garage, vanwege het hogere werkloon dat men daar rekent. Ook zijn reparaties aan dieselmotor wat duurder, omdat daarbij vaak ook de waterpomp vervangen zal worden.

De vervangingskosten van de distributieriem per model

Merk en model Diesel of benzine Kosten vervangen distributieriem
Ford Focus Diesel €500 – 700
Ford Fiesta Diesel €400 – 600
Volkswagen Golf Benzine €450 – 700
Opel Corsa Benzine €400 – 600
Toyota Auris Benzine €250 – 600
Nissan Qashqai Diesel €500 – 750
Volvo V40 Diesel €800 – 1200
Citroën Berlingo Benzine €350 – 550

Een alternatief voor dure reparaties

Defecte auto voor export verkopenZoals u ziet kunnen de kosten voor het laten vervangen van de timing belt oplopen tot meer dan 1000 euro. Meestal zal het echter wat goedkoper zijn, en bent u voor rond de 400 euro geholpen. Dit is echter nog steeds een flink bedrag, waardoor het goed is om uzelf af te vragen of zo’n reparatie het nog wel waard is.

Vaak zal het namelijk voordeliger blijken de auto compleet met defect te verkopen. Dat kan bij ons, want wij kopen auto’s. Als u de auto bij ons verkoopt hoeft u niets te betalen, maar krijgt u juist geld voor uw probleemauto! Nogal logisch zult u denken, en dat klopt, maar bijzonder is dat u netto geld zult overhouden als u van het geld dat u van ons krijgt ergens anders dezelfde auto zonder defect zult kopen.

Dankzij onze unieke samenwerking met enkele Oost-Europese partners, die veel goedkoper dan hun Nederlandse collega’s een distributieriem kunnen vervangen, hoeven wij vrijwel niets van de waarde van uw auto af te trekken vanwege de defecte riem. Dit geldt overigens voor alle defecten: omdat wij goedkoper kunnen laten repareren, krijgt u de beste deal mogelijk! Logisch toch?

Distributieriem kapot? – Laat uw auto nu gratis en vrijblijvend taxeren

Bied uw auto gratis aan!

Veel mensen vinden het moeilijk om te geloven dat ze geld kunnen besparen door hun kapotte auto te verkopen in plaats van hem te laten repareren. Gelooft u ook niet dat het goedkoper is om uw auto te verkopen? Laat hem dan nu gratis taxeren en bereken zelf wat u ermee wint ten opzichte van laten repareren. Dit verplicht u verder tot niets, maar als u wilt kunt u direct de auto verkopen voor dat geld. Wij komen morgen direct de auto ophalen en u krijgt het geld.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook wanneer u gewoon direct gebruik wil maken van onze inkoop service voor uw auto met distributieriem die vervangen moet worden. Laat uw auto nu gratis en vrijblijvend taxeren en verkoop direct!

An Decoster Er was geen interesse in onze KIA Ceed van amper 7 jaar oud, maar East European Provider bood ons een aanvaardbare prijs. Zonder problemen rijden ze 300 km om de auto te komen halen! De afspraak en afhandeling verliep zonder problemen. Wij kregen cash geld. Kortom, zeker de moeite! Dankjewel!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug