East European Provider

Verkoop uw auto nu!Gratis en snel

Zoveel kost het gemiddeld wanneer het motorstoringslampje gaat branden

Wordt u ook zo zenuwachtig wanneer er dashboard lampjes gaan branden? Van alle lampjes in uw auto is een motorstoringslampje (check engine lampje) het engst: het duidt namelijk meestal op een probleem met de motor. Vandaag willen we het met u hebben over dit lampje (dat eruit ziet als een kraantje en oranje of rood brandt) en meer in het bijzonder wat de kosten zijn voor reparaties bij het branden van het motorstoringslampje.

We bespreken de oorzaken van het gaan branden van dit lampje. Ook gaan we in op wat er moet gebeuren om dit probleem te verhelpen en het belangrijkst: hoeveel dit kost per reparatie. Zoals zal blijken is het in veel gevallen veel voordeliger om uw auto met motorschade aan ons te verkopen. Lees snel verder om erachter te komen waarom of verkoop uw auto direct!

Oorzaken van een brandend motorstoringslampje

motorstoring auto problemenWanneer het check-engine-lampje gaat branden, betekent dit meestal dat de motor niet goed werkt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft dit niet altijd te betekenen dat er iets mis is met de motor zelf. Meestal is dit wel het geval, maar er kan ook iets aan de hand zijn met het brandstofsysteem (of de accu wanneer u elektrisch rijdt). Wat we ook vaak zien zijn defecten aan de versnellingsbak of storingen in de boordcomputer.

Auto’s worden steeds complexer en de systemen die zorgen voor een minimale uitstoot in combinatie met optimale rijeigenschappen dragen hier aan bij. Een brandend lampje kan daardoor letterlijk duiden op duizenden verschillende defecten. Voor een goede diagnose is het dan nodig om de auto uit te lezen.

Een monteur kan een speciaal apparaatje bevestigen op uw boordcomputer en zo achterhalen wat er mis is. Het apparaatje geeft dan een viercijferige foutcode die correleert met een bepaald probleem. Zo kan stap voor stap achterhaald worden wat er aan de hand is en kan er een inschatting worden gemaakt van de reparatiekosten bij het brandende motorstoringslampje.

Kan ik doorrijden met een motorstoringslampje dat oplicht?

auto uitlezen kostenBrandt het lampje dat duidt op een storing van de motor op uw dashboard, maar rijdt de auto verder normaal? U kunt dan eventueel blijven doorrijden. Slim is dit echter niet. Waarschijnlijk heeft u een klein en makkelijk (en goedkoop) te verhelpen defect. Door ermee verder te rijden kunnen de problemen escaleren met in het ergste geval een opgeblazen motor tot gevolg. Ook zal de motor niet meer optimaal werken, waardoor u meer brandstof verbruikt en/of het milieu meer zult belasten. Ga dus altijd zo snel mogelijk naar de garage wanneer dit lampje brandt.

Knippert het lampje? Dan is de kans groot dat u er ook iets van merkt tijdens het rijden. Uw motor zal minder vermogen leveren (vooral merkbaar bij het optrekken) en er komt rook uit de uitlaat of vanonder de motorkap. Hoe dan ook dient u de auto direct stil te zetten bij het knipperen van dit lampje. Er is sprake van een serieus probleem en doorrijden kan heel gevaarlijk zijn!

De gemiddelde kosten bij het branden van een motorstoringslampje

Alles wordt altijd duurder, zeker voor de automobilist. Maar we hebben goed nieuws voor u: de gemiddelde kosten voor reparatie bij het branden van een motorstoringslampje zijn afgelopen jaar gedaald met maar liefst 10%! Gemiddeld kostten reparaties bij het oplichten van dit lampje afgelopen jaar iets meer dan €400,-.

Nu is dit cijfer niet heel erg informatief wanneer u wilt weten wat de reparatie in uw geval zal kosten. De duurste reparaties kosten al gauw meer dan € 6000,- voor een nieuwe motor, terwijl u soms ook al voor €30,- geholpen kunt zijn (dit is de prijs voor een nieuwe brandstofklep) .

Het is echter zeker dat reparaties duurder zijn bij oudere auto’s en bij hoge kilometerstanden. De genoemde brandstofklep is de meestvoorkomende reparatie bij auto’s met bouwjaar 2017. Deze is zo goedkoop dat u hem soms zelfs gratis krijgt. Een auto uit 2007 zal het meest leiden aan een defecte bobine. De kosten hiervoor: €350,- en dan krijgt u er ook een paar nieuwe bougies bij.

De meestvoorkomende reparaties om het motorstoringslampje te fixen en de kosten hiervan

Om het u gemakkelijk te maken hebben we de vaakst voorkomende oorzaken van het branden van dit lampje op een rijtje gezet, samen met de gemiddelde kosten hiervan. Uiteraard ligt het maar net aan het merk en type auto dat u rijdt, wat de precieze kosten zullen zijn. Over het algemeen zijn merken als BMW en Mercedes duurder qua reparaties dan bijvoorbeeld Nissan en Toyota.

Defect en oorzaak van branden motorstoringslampje Gemiddelde reparatiekosten in  de Benelux
Defecte Lambdasonde (zuurstofsensor) €200,-
Bobine en bougies €350,-
Katalysator €1150,-
Brandstofklepje €30,-
EVAP regelklep €130,-
Kapotte motor (die vervangen dient te worden) €6000,-
Defecte versnellingsbak (vervanging) €5000,-

Een alternatief voor dure reparaties: verkoop uw auto met brandend motorstoringslampje

Heeft u een al wat oudere auto en vermoedt u dat er wel wat meer aan de hand is dan een kapot brandstofklepje? Of bent u naar de garage geweest en heeft men u daar vertelt dat reparatie honderden of misschien wel duizenden euro’s zal kosten? Overweeg dan eens een alternatief: het verkopen van uw schadeauto voor export.

Via onze website kunt u heel makkelijk uw auto met kapotte motor of met kapotte versnellingsbak voor een hele goede prijs verkopen. Doordat wij uw auto exporteren met defect en al kunnen wij profiteren van veel goedkopere reparatiekosten in het buitenland. Hier laten we u van mee profiteren door erg hoge bedragen te bieden voor auto’s met schade.

Wilt u weten hoeveel uw kapotte auto oplevert voor de export? Laat hem dan gratis en vrijblijvend taxeren via ons inkoopformulier en ontvang binnen enkele uren een bod!


Beoordelingen

Auto inkoop beoordelingen 5 van 5 (aantal: 65) Bekijk beoordelingen

Auto Opkopers


Auto Inkoop


Auto Verkopen


Auto verkopen met