Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Motorstoringslampje brandt – Oorzaken en kosten

Wordt u ook zo zenuwachtig wanneer er dashboard lampjes branden? Van alle lampjes in uw auto is een motorstoringslampje (check engine lampje) het engst: het duidt namelijk meestal op een probleem met de motor. Vandaag willen we het met u hebben over dit lampje (dat eruit ziet als een kraantje en oranje of rood brandt) en meer in het bijzonder wat de kosten zijn voor reparaties als het motorstoringslampje brandt.

We bespreken de oorzaken van het gaan branden van dit lampje. Ook gaan we in op wat er moet gebeuren om dit probleem te verhelpen en het belangrijkst: hoeveel dit kost per reparatie. Zoals zal blijken is het in veel gevallen veel voordeliger om uw auto met storing aan ons te verkopen. Lees snel verder om erachter te komen waarom of verkoop uw auto direct!

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Oorzaken van een brandend motorstoringslampje

motorstoring auto problemenWanneer het check-engine-lampje gaat branden, betekent dit meestal dat de motor niet goed werkt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft dit niet altijd te betekenen dat er iets mis is met de motor zelf. Meestal is dit wel het geval, maar er kan ook iets aan de hand zijn met het brandstofsysteem (of de accu wanneer u elektrisch rijdt). Wat we ook vaak zien zijn defecten aan de versnellingsbak of storingen in de boordcomputer.

Auto’s worden steeds complexer en de systemen die zorgen voor een minimale uitstoot in combinatie met optimale rijeigenschappen dragen hier aan bij. Een brandend lampje kan daardoor letterlijk duiden op duizenden verschillende defecten. Voor een goede diagnose is het dan nodig om de auto uit te lezen.

Een monteur kan een speciaal apparaatje bevestigen op uw boordcomputer en zo achterhalen wat er mis is. Het apparaatje geeft dan een viercijferige foutcode die correleert met een bepaald probleem. Zo kan stap voor stap achterhaald worden wat er aan de hand is en kan er een inschatting worden gemaakt van de reparatiekosten bij het brandende motorstoringslampje.

Kan ik doorrijden met een motorstoringslampje dat oplicht?

motorstoringslampje brandtBrandt het lampje dat duidt op een storing van de motor op uw dashboard, maar rijdt de auto verder normaal? U kunt dan eventueel blijven doorrijden. Slim is dit echter niet. Waarschijnlijk heeft u een klein en makkelijk (en goedkoop) te verhelpen defect. Door ermee verder te rijden kunnen de problemen escaleren met in het ergste geval een opgeblazen motor tot gevolg. Ook zal de motor niet meer optimaal werken, waardoor u meer brandstof verbruikt en/of het milieu meer zult belasten. Ga dus altijd zo snel mogelijk naar de garage wanneer dit lampje brandt. Anders is uw kapotte auto verkopen straks echt uw enige oplossing.

Knippert het lampje? Dan is de kans groot dat u er ook iets van merkt tijdens het rijden. Uw motor zal minder vermogen leveren (vooral merkbaar bij het optrekken) en er komt rook uit de uitlaat of vanonder de motorkap. Hoe dan ook dient u de auto direct stil te zetten bij het knipperen van dit lampje. Er is sprake van een serieus probleem en doorrijden kan heel gevaarlijk zijn!

De gemiddelde kosten bij het branden van een motorstoringslampje

Alles wordt altijd duurder, zeker voor de automobilist. Maar we hebben goed nieuws voor u: de gemiddelde kosten voor reparatie bij het branden van een motorstoringslampje zijn afgelopen jaar gedaald met maar liefst 10%! Gemiddeld kostten reparaties bij het oplichten van dit lampje afgelopen jaar iets meer dan €400,-.

Nu is dit cijfer niet heel erg informatief wanneer u wilt weten wat de reparatie in uw geval zal kosten. De duurste reparaties kosten al gauw meer dan € 6000,- voor een nieuwe motor, terwijl u soms ook al voor €30,- geholpen kunt zijn (dit is de prijs voor een nieuwe brandstofklep).

Het is echter zeker dat reparaties duurder zijn bij oudere auto’s en bij hoge kilometerstanden. De genoemde brandstofklep is de meestvoorkomende reparatie bij auto’s met bouwjaar 2017. Deze is zo goedkoop dat u hem soms zelfs gratis krijgt. Een auto uit 2007 zal het meest leiden aan een defecte bobine. De kosten hiervoor: €350,- en dan krijgt u er ook een paar nieuwe bougies bij.

Taxeer direct gratis uw auto met een motorstoring

De meestvoorkomende reparaties om het motorstoringslampje te fixen
en de kosten hiervan

Om het u gemakkelijk te maken hebben we de vaakst voorkomende oorzaken van het branden van dit lampje op een rijtje gezet, samen met de gemiddelde kosten hiervan. Uiteraard ligt het maar net aan het merk en type auto dat u rijdt, wat de precieze kosten zullen zijn. Over het algemeen zijn merken als BMW en Mercedes duurder qua reparaties dan bijvoorbeeld Nissan en Toyota.

Defect en oorzaak van branden motorstoringslampje Gemiddelde reparatiekosten in  de Benelux
Defecte Lambdasonde (zuurstofsensor) €200,-
Bobine en bougies €350,-
Katalysator €1150,-
Brandstofklepje €30,-
EVAP regelklep €130,-
Kapotte motor (die vervangen dient te worden) €6000,-
Defecte versnellingsbak (vervanging) €5000,-

Bespaar veel geld en verkoop uw auto
als het motorstoringslampje brandt – Gratis taxatie

Bied uw auto gratis aan!

Heeft u een al wat oudere auto en vermoedt u dat er wel wat meer aan de hand is dan een kapot brandstofklepje? Of bent u naar de garage geweest en heeft men u daar vertelt dat reparatie honderden of misschien wel duizenden euro’s zal kosten? Overweeg dan ons alternatief: uw auto met storing verkopen voor export.

Hier kunt u snel en eenvoudig online uw auto verkopen met kapotte motor, storing, kapotte versnellingsbak voor een hele goede prijs. Doordat wij uw gehele auto exporteren met defect kunnen wij profiteren van veel goedkopere reparatiekosten in het buitenland. Hier laten we u van mee profiteren door erg hoge bedragen te bieden voor auto’s met schade.

Wilt u weten hoeveel uw auto oplevert voor de export? Laat hem dan gratis en vrijblijvend taxeren via ons inkoopformulier en ontvang direct een bod.

 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • John – GroningenJohn – Groningen
  Mijn Volkswagen Passat TDI verkocht met motor die stuk is. Afspraken die gemaakt zijn via telefoon, zijn bevestigd via mail. Heb je steeds een bewijs op papier. Alles verliep heel vlot, ophaling auto, betaling…… En heel vriendelijk. Een aanrader!!!!
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2023 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug