Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Verstuivers kapot? Symptomen en wat te doen

wat kost een verstuiver

Defecten aan de verstuivers zijn een veelvoorkomend probleem. Ze worden dan ook intensief gebruikt en staan constant onder hoge druk. Wanneer ze kapot zijn zullen ze de prestaties van uw auto meestal snel verminderen, maar het kan ook zijn dat het in eerste instantie amper merkbaar is.

In dit laatste geval kunnen het stille sluipmoordenaars zijn voor uw auto. Een snelle en correcte diagnose is daarom erg belangrijk. Maar waarom gaan verstuivers kapot en welke symptomen geeft dit probleem? Vandaag leggen we het uit.

Wat zijn verstuivers en waar dienen ze voor?

verstuiver problemenZo als de naam het al aangeeft, verstuiven verstuivers de brandstof in uw motor, waar het vermengd wordt met zuurstof waardoor de auto kan gaan rijden. Het zijn penachtige onderdelen die onder hoge druk de benzine of diesel in de cilinder spuiten.

Dit is een heel secuur proces. Afhankelijk van het aantal toeren waarop de motor loopt gebeurt dit verstuiven iedere twintigste, soms wel iedere honderdste van een seconde. De meeste motoren hebben een verstuiver per cilinder.

Het gevaar van kapotte verstuivers

lekkende brandstofverstuiverProblemen met een verstuiver zijn over het algemeen redelijk onschuldig (en makkelijk te verhelpen door het plaatsen van nieuwe), maar wanneer u te lang door blijft rijden met het probleem kan dit catastrofale gevolgen hebben voor uw motor. De schadeauto verkopen is dan nog uw enige optie.

Meld uw auto gratis aan voor taxatie!

Slecht werkende, vieze of verstopte verstuivers veroorzaken ongewenste trillingen in de cilinder en kunnen uiteindelijk leiden tot scheuren en barsten in de cilinder.

Een lekkende brandstofverstuiver kan op den duur leiden tot vervuilde olie met alle gevolgen van dien zoals vacuüm trekken en compleet verwrongen krukassen. Zorg dus dat u tijdig het probleem aanpakt! Daarnaast zorgen slechte verstuivers voor een slechte uitstoot. Hierdoor vervuilt u het milieu. Lekkages zijn ook gevaarlijk. Aan de buitenkant kan hierdoor benzine gaan lekken met alle brandrisico’s van dien.

De symptomen van kapotte verstuivers

Wanneer één of meerdere verstuivers niet goed werken, is dit te merken aan verschillende dingen. De verstuivers zijn onderdeel van het brandstofsysteem en de motor, dus u zult het merken door teruglopende prestaties van dit systeem: minder vermogen en prestatieproblemen door brandstofproblemen.

Motor presteert minder goed door slechte verstuiver

Meestal zult u op den duur gaan merken dat de motor minder vermogen levert dan voorheen. Dit heeft vaak te maken met versleten of vervuilde verstuivers. Er komt dan niet genoeg brandstof meer in de cilinder, waardoor de verbranding slechter wordt met prestatieproblemen tot gevolg. U zult bijvoorbeeld minder topsnelheid hebben, en optrekken gaat langzamer dan normaal.

Motorstoringslampje gaat branden

motorstoring auto problemenOmdat de motor niet meer goed functioneert, zal de computer een probleem detecteren. Dit geeft hij aan met behulp van het motorstoringslampje. Nu kan een brandend motorstoringslampje veel oorzaken hebben, dus het is belangrijk om na te gaan welke andere symptomen er zijn.

De auto start niet goed of helemaal niet

Ook een niet goed startende motor kan een indicatie zijn dat er een probleem is met de verstuivers, zoals één of meerdere kapotte of vuile verstuivers. Als er niet genoeg brandstof in de motor wordt gespoten, kan de motor niet starten met een blijvende stilte tot gevolg.

De motor ‘slaat over’

Haperen van de motor of overslaan is het gevolg van te weinig brandstof in de cilinders, waardoor de motor als het ware niet kan ‘vuren’. Dit merkt u door het gedeeltelijk wegvallen van vermogen tijdens het rijden, waarna dit zich weer herstelt. Vuile en verstopte verstuivers zijn hier meestal de oorzaak van.

Door een verstopte of vervuilde verstuiver draait de motor niet goed stationair

verstuiver werkt slecht

Wanneer benzine of diesel niet goed wordt geïnjecteerd in de motor, zal de motor moeite hebben om te blijven draaien. Dit is met name merkbaar bij lage toerentallen, dus wanneer de motor stationair draait. Aanvankelijk merkt u een soort pruttelen en wanneer u hier te lang mee blijft rondrijden zal de auto gaan stilvallen. Het is dan tijd om een takelwagen te bellen. Of ons, want wij kopen auto’s, ook als ze kapot zijn.

Meld uw auto gratis aan voor taxatie!

De motor draait minder toeren

Doordat de verhouding tussen brandstof en zuurstof niet optimaal meer is door de versleten of vuile verstuiver(s), zal de motor steeds langzamer gaan draaien. U merkt dit wanneer u vol gas geeft en naar de toerenteller kijkt. Deze zal minder hoge aantallen aangeven dan toen alles nog in orde was.

Een brandstofgeur

Met name een versleten en lekkende brandstof injector zal ook aan de buitenkant, bij de naden, brandstof gaan lekken. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, en is een reden om direct de auto na te laten kijken. U ruikt in deze gevallen duidelijk een benzinegeur onder de motorkap.

De kosten van het repareren van slechte verstuivers

Wanneer u er op tijd bij bent, zal het voldoende zijn om te verstuivers te vervangen. Daarna zal uw motor in de meeste gevallen weer als een zonnetje draaien. De kosten van het vervangen van verstuivers zijn afhankelijk van het type en het aantal verstuivers dat u in uw auto heeft (meestal één verstuiver per cilinder). Eén verstuiver kost gemiddeld zo’n 200 – 300 euro. Voor vier cilinders komt dat dus uit op 800 – 1200 euro, exclusief werkloon.

Tips bij problemen met een verstuiver

Bied uw auto gratis aan!

De verstuivers zijn heel erg belangrijk om een motor, en dus een auto, goed te laten werken. Ze zorgen er immers voor dat er precies genoeg brandstof in de cilinder komt. Wanneer u één van bovenstaande symptomen herkent, ga dan direct met uw auto naar de garage, voordat er meer schade ontstaat.

Bespaar veel geld en laat uw auto nu gratis taxeren

Overweeg in deze gevallen daarom uw auto met kapotte motor te verkopen voor export. Dit is meestal een stuk voordeliger dan blijven repareren. Met het formulier hiernaast kunt u gratis en vrijblijvend uw auto met symptomen van kapotte verstuivers laten taxeren. Bent u onder de indruk van het bedrag? Dan kunt u direct verkopen en morgen al het geld hebben.

 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • John – GroningenJohn – Groningen
  Mijn Volkswagen Passat TDI verkocht met motor die stuk is. Afspraken die gemaakt zijn via telefoon, zijn bevestigd via mail. Heb je steeds een bewijs op papier. Alles verliep heel vlot, ophaling auto, betaling…… En heel vriendelijk. Een aanrader!!!!
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2023 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug