Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Wat als uw auto niet in zijn achteruit gaat

probleem met achteruitSoms moet u een meter achteruit gaan om er twee vooruit te kunnen. Bijvoorbeeld bij het inparkeren of bij het maken van een draai. Het kan daarom erg vervelend zijn wanneer uw auto niet in z’n achteruit wilt gaan. Wanneer dit gebeurt is de reactie van de meeste mensen meestal paniek en frustratie. Dit is normaal. U wilt dat uw auto goed rijdt, ook in z’n achteruit!

Meestal zal er in dit geval een probleem zijn met de versnellingsbak. Toch hoeft die niet gelijk vervangen te worden wanneer u deze problemen ondervindt. In deze blog gaan we in op de oorzaken van een slecht werkende achteruitversnelling en leggen we uit wat u er aan kunt (laten) doen.

Auto schakelt niet meer achteruit? Vraag gratis bod aan!

Wanneer een auto slecht schakelt of simpelweg niet meer in z’n achteruit wil gaan, moet het probleem zo snel mogelijk verholpen worden. De oplossing zal in veel gevallen een kostbare reparatie zijn: een revisie of vervanging van de versnellingsbak of het vervangen van de koppeling.

Onze tip is daarom om altijd goed na te denken voordat u een dergelijke reparatie laat uitvoeren. De kosten kunnen namelijk makkelijk oplopen tot 2000 euro of meer, een bedrag dat vaak niet in verhouding staat met de waarde van de auto.

Als gespecialiseerde schadeauto opkopers bieden wij in dit geval een mooie tussenoplossing. Bij ons kunt u namelijk uw kapotte auto verkopen voor een eerlijke prijs, die in de meeste gevallen veel hoger zal liggen dan de waarde die een lokale dealer kan geven.

Hoe dat kan? Simpel. Wij zullen uw slecht schakelende auto met defect doorverkopen aan onze exportpartners in landen als Moldavië, Polen en de Baltische staten. Daar kan hij voordelig gerepareerd worden en doorverkocht worden voor de echte waarde. De winst die deze werkwijze oplevert delen we met u.

Benieuwd wat uw auto bij ons waard is? Vraag gratis en vrijblijvend een bod aan. U zit nergens aan vast, beloofd!

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

Auto schakelt niet achteruit – Versnellingspook werkt niet of gaat moeilijk

achteruit probleemVoordat we de meest voorkomende oorzaken van het niet achteruit kunnen schakelen bespreken, is het goed om iets meer te vertellen over de symptomen. Want niet iedere wagen die slecht in zijn achteruit gaat, doet dit op dezelfde manier.

Er kunnen zich namelijk verschillende problemen voordoen. Het kan zijn dat de versnellingspook nog wel te bewegen is, maar dat deze enkel de achteruitversnelling niet meer pakt. Wat we ook zien is dat er meerdere versnellingen zijn aangedaan. Vaak is het dan ook de eerste versnelling, en soms ook de tweede, die problemen geeft.

In de meeste gevallen ontstaan deze problemen niet van de één op de andere dag. Voordat de auto niet meer in een bepaalde versnelling gaat, zult u al eens gemerkt hebben dat schakelen moeilijk ging of hoorde u geluiden tijdens het schakelen. Dus schakelt uw auto nu nog wel, maar ondervindt u steeds meer moeite? Laat dan zo snel mogelijk uw versnellingsbak checken, om verdere schade tegen te gaan.

U kunt niet blijven rijden met een auto die niet in z’n achteruit gaat

Een van de minst slimme dingen die u kunt doen wanneer uw auto niet meer achteruit wil rijden, is er mee blijven doorrijden. Om te beginnen is dit heel onhandig bij het inparkeren en bij bijzondere verrichtingen zoals draaien. Ook kan het gevaarlijke situaties opleveren. Wat als u net iets te ver doorrijdt bij een brug of een spoorwegovergang en u kunt niet achteruit? Dat is levensgevaarlijk!

Bovendien zal, afhankelijk van het defect, uw versnellingsbak er niet op vooruit gaan wanneer u hem blijft gebruiken. Wanneer hij voor de eerste keer weigert of hapert, kan het nog meevallen met de schade en zal de reparatie niet al te veel kosten. Blijft u hiermee rijden, dan is de kans groot dat de zaken verslechteren met uiteindelijk een transmissie die total loss is als gevolg.

Wat er aan de hand kan zijn met uw auto wanneer deze niet achteruit rijdt –
en de oplossingen hiervoor

Wanneer u kampt met dit probleem, kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. Het kan zijn dat er te weinig transmissievloeistof beschikbaar is, of dat deze vuil is. Ook zou het kunnen dat de koppeling kapot is of dat er echt iets aan de hand is met de versnellingsbak zelf.

Te weinig transmissievloeistof

lekkage versnellingsbakHet eerste wat u zou moeten doen wanneer de auto niet meer in z’n achteruit wil schakelen, is het checken van het niveau van de transmissievloeistof. Het is belangrijk dat deze helemaal tot aan het streepje komt. Houd er rekening mee dat de motor moet draaien om dit goed te kunnen meten, en dat hij op een normale temperatuur moet zijn. Ga dus even een klein rondje rijden, en controleer het niveau als u terug komt.

Probeer vervolgens de vloeistof bij te vullen en ga na of het probleem nu verholpen is. Schakelt hij weer achteruit? Mooi! Het is nu alleen wel de vraag waarom de vloeistof op was. De kans is groot dat er ergens een lekkage was. Vooral bij automatische versnellingsbakken is een lekkage een van de meestvoorkomende oorzaken van defecten. Ziet u weleens een rode vloeistof op de plaats waar de auto geparkeerd stond? Dan is het tijd om naar de garage te gaan en de lekkage te laten repareren!

Vuile transmissievloeistof

Na verloop van tijd kan het zijn dat er bepaalde onderdelen vast gaan zitten in uw versnellingsbak. Een snelle oplossing hiervoor zou kunnen zijn om de vloeistof en het filter te vervangen. Auto’s na bouwjaar 2001 hebben standaard een filter in de versnellingsbak. Deze kunt u eruit halen en vervangen door een nieuwe. Haal dan ook direct de vloeistof eruit en vervang deze ook door verse transmissie vloeistof. De kans is groot dat uw versnelling nu weer schakelt als een zonnetje en deze oplossing is een stuk goedkoper dan de garage!

Defecte koppeling

Heeft u naast problemen met schakelen in zijn achteruit ook problemen met de andere versnellingen? En duurt het dan even voordat hij ‘pakt’ maar gaat hij uiteindelijk wel in de versnelling na een beetje heen en weer schakelen en pompen met de koppeling? Of schakelt de auto wel in zijn achteruit wanneer de auto stil staat maar niet wanneer de motor draait? Dan is er waarschijnlijk een probleem met de koppeling. Grote kans dat de koppeling aan vervanging toe is. Dit is een dure grap. Heeft u een oude auto die het niet meer waard is om gerepareerd te worden? Overweeg dan de verkoop voor export.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Defecte versnellingsbak

dsg bak reviseren kostenWanneer de hierboven genoemde oplossingen geen uitkomst bieden, is er meestal intern iets mis met de versnellingsbak. Te denken valt aan problemen zoals:

 • Versleten of beschadigde synchroniseerringen
 • Losgelopen borgringen
 • Verkeerde afstelling van de elektronica (mechatronica)
 • Versleten tandwielen

Hier kunt u zelf niet zoveel aan doen. Hoorde u voordat uw auto niet meer in zijn achteruit ging regelmatig bijgeluiden uit de transmissie komen? Of schakelde hij moeilijk in het algemeen? Dan is de kans groot dat uw versnellingsbak gereviseerd of vervangen zal moeten worden. En dit is meestal niet goedkoop.

Tips bij een auto die niet in zijn achteruit schakelt

Heeft u een auto die niet achteruit schakelt? En helpen de oplossingen die wij hebben aangedragen niet? Dan zult u waarschijnlijk een reparatie moeten laten uitvoeren die niet goedkoop is. Revisie van een transmissie kost al gauw duizend euro of meer, terwijl een nieuwe bak onder de tweeduizend euro amper te vinden zal zijn.

Wanneer u een relatief nieuwe auto heeft die nog behoorlijk wat waard is, zouden wij hem nog laten repareren. Heeft u echter een wagen ouder dan vijf jaar en met meer dan 100.000 kilometer op de teller? Overweeg dan de verkoop voor export. In het buitenland kunnen dit soort reparaties voor de helft van de prijs worden uitgevoerd, waardoor uw defecte auto veel meer waard is voor buitenlanders. Inkoopautos.com doet zaken met het buitenland en koopt regelmatig auto’s met problemen met versnellingsbak of koppeling. Wanneer u hem aan ons verkoopt kunt u dus veel geld besparen!

Gratis en vrijblijvend bod op uw auto die niet goed schakelt

Bied uw auto gratis aan!

Wij adviseren dan ook om uw defecte auto door ons te laten taxeren. Vraag ook een offerte voor de reparatie van uw versnellingsbak aan en vergelijk dan de kosten! Het is onze ervaring dat wanneer een auto niet in zijn achteruit gaat de reparatiekosten vaak erg hoog zijn.

Door onze internationale werkwijze (waardoor wij zeer voordelig repareren) kunnen wij voor dit type auto’s meestal meer bieden dan de dagwaarde minus uw reparatiekosten. Overigens is onze dienst geheel gratis en vrijblijvend: u zit nergens aan vast. Bij akkoord ontvangt u direct ons geld en wordt uw auto gratis thuis opgehaald.

 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug