Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Waarom trekt mijn auto slecht op? –
Oorzaken en hoe dit op te lossen

Meestal merkt u dit niet zo, tenzij u altijd rijdt als Max Verstappen, maar op een gegeven moment realiseert u zich dat uw auto slecht optrekt. Uw auto accelereert langzaam in het drukke verkeer of bij een vakantie in de Ardennen merkt u ineens dat u moeilijk omhoog komt. Wat is hier aan de hand?

Dit is een vaak voorkomend probleem, vooral bij auto’s met hoge kilometerstanden. Meestal is het niet iets om u al te veel zorgen over te maken en zal er een snelle en eenvoudige oplossing zijn. Soms duidt dit symptoom echter op groter achterliggend defect. Hoe komt u erachter wat er mis is? En belangrijker: wat kan er aan gedaan worden? Vandaag leggen uw favoriete auto opkopers het uit.

Langzaam optrekken – waarom gebeurt dit?

Ford s Max waarde

Wanneer we het hebben over een langzaam optrekkende auto, bedoelen we dat hij te weinig vermogen geeft. Ook al trapt u het gaspedaal helemaal naar beneden, en laat de koppeling voor wat hij is, dan nog geeft hij niet de power die u gewend was. Dit kan erg gevaarlijk zijn in het drukke verkeer, met name bij het invoegen op de snelweg of bij het uitvoeren van inhaalmanoeuvres. U kunt hier dus absoluut niet mee blijven rijden!

Waarom trekt uw auto niet meer? In de meeste gevallen heeft dit te maken met een probleem in het brandstofsysteem. Dit is meestal vrij eenvoudig te verhelpen. Wanneer u minder geluk heeft is er een probleem met de motor, koppeling of versnellingsbak. Dit zijn helaas dure grappen. Het verdient in ieder geval aanbeveling zo snel mogelijk hier iets aan te doen. Het is niet alleen gevaarlijk, de problemen zullen alleen maar groter worden wanneer u blijft doorrijden.

Meld uw auto gratis aan voor taxatie!

Zo werkt een goed optrekkende auto

Om te begrijpen wat er mis is met uw auto, moeten we nagaan hoe deze normaal functioneert. We gaan even uit van een benzineauto, maar hetzelfde principe geldt voor diesel. Hybride en elektrische wagens zijn uiteraard een ander verhaal.

Een auto kan rijden, omdat benzine in de motor wordt verbrand (dus met zuurstof). De motor zet de energie die in de benzine zit om in kinetische energie, waardoor de auto kan bewegen. De benzine wordt opgeslagen in de brandstoftank, waarna deze door de leidingen heen gepompt wordt (door de brandstofpomp) naar de motor toe. Daar komt de benzine uit in de verstuivers. Deze spuiten de benzine onder hoge druk in de cilinders, waar er lucht (met zuurstof) bijkomt. In de motor vindt de verbranding plaats waardoor de zuigers gaan bewegen en de auto gaat rijden.

Verschillende oorzaken van een niet goed optrekkende auto – en de oplossingen

Wanneer er in dit systeem iets niet goed meer functioneert, ontstaan er problemen. Het gevolg hiervan is minder vermogen en minder ‘trek’. Wat kan er zoal aan de hand zijn met het brandstofsysteem?

Vuile verstuivers

motor probleem

Door vervuilingen in de benzine kunnen verstuivers verstopt raken. Het is belangrijk dat de verstuivers heel precies staan afgesteld en precies de goede hoeveelheid benzine in de motor spuiten. Wanneer er verstoppingen zijn komt er niet genoeg brandstof in de motor, waardoor de motor minder goed presteert. Ervaart u soms ook schokjes tijdens het rijden of start de motor soms moeilijk? Grote kans dat het de verstuivers zijn.

Meestal zal het goed reinigen van de verstuivers oplossing bieden. In combinatie met enkele nieuwe bougies zult u na de reparatie merken dat u een stuk meer vermogen heeft dan voorheen. Soms moeten de verstuivers vervangen worden.

Kapotte brandstofpomp

De brandstofpomp zorgt ervoor de benzine vanuit de tank de motor in wordt gepompt. Wanneer deze slecht werkt komt er niet genoeg benzine bij de verstuivers, waardoor het vermogen zal afnemen. Als u geluk heeft kan hij eenvoudig gerepareerd worden. Als u pech heeft moet er een nieuwe pomp in. Dit is helaas een kostbare reparatie! Overweeg in dat geval de verkoop voor export.

Verstopt brandstoffilter

brandstoffilter vervangen kosten

Het brandstoffilter bevindt zich tussen de brandstofleiding en de verstuivers. Het zorgt ervoor dat vervuilingen uit de benzine worden gefilterd. Deze moet op tijd vervangen worden, want als ze verstopt zitten beperken ze de brandstoftoevoer.

Vuile luchtsensor

Wat we ook vaak zien is een vuile of slecht werkende luchtsensor. Dit onderdeel meet de hoeveelheid lucht die wordt aangezogen en zendt deze gegevens naar de computer. Na verloop van tijd raakt deze nog wel eens vervuild, waardoor hij minder lucht meet. Als gevolg hiervan stuurt de computer minder brandstof de motor in. Het gevolg: minder vermogen en een langzaam accelererende auto. Ook hier zou een schoonmaakbeurt moeten helpen.

Lekkende brandstofleiding

Wanneer de leiding lekt zal er te weinig benzine bij de motor komen, waardoor deze minder vermogen zal leveren. Dit is niet alleen irritant, het is ook nog eens heel gevaarlijk! Ruikt u soms benzine of ziet u wel eens benzine onder auto liggen? Ga er dan direct mee naar de garage!

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

Andere oorzaken van een slecht optrekkende auto

waarde auto motorschadeNaast de problemen met het brandstofsysteem kunnen er ook problemen zijn met de koppeling of de motor zelf. In dat geval bent u slecht af, want dit zijn moeilijke en dure reparaties. De motor moet dan vaak uit elkaar gehaald worden. Zeker wanneer het defect zich aan de onderkant van de motor bevindt is dit erg tijdrovend voor een monteur en zult u dus veel uurloon kwijt zijn. Wist u dat het uurloon in landen waar wij auto’s naar exporteren een stuk lager ligt dan hier? Daardoor worden reparaties een stuk goedkoper en zijn auto’s met mechanische defecten voor ons een stuk meer waard dan voor onze collega’s hier.

Laat uw auto met motorproblemen daarom gratis en vrijblijvend taxeren voordat u hem laat repareren! Of kijk hier voor meer informatie over onze  kapotte auto inkoop service.

Veelvoorkomende defecten buiten die aan het brandstofsysteem zijn in dit geval:

  • Een kapotte distributieketting
  • Problemen met de turbo
  • Een slecht werkende koppeling
  • Een lekkende motor
  • Een falende katalysator

Met name wanneer er een lekkage is ontstaan in het vacuüm gedeelte van de motor kunt u beter op zoek gaan naar een nieuwe auto. Er zitten barstjes in de cilinders, die na verloop van tijd scheuren zullen worden en de motor zullen laten opblazen. Meestal wordt in dit soort gevallen de motor vervangen. Wanneer u een al wat oudere wagen heeft is dit meestal niet meer de moeite.

Tip wanneer uw auto slecht optrekt – Laat hem gratis en vrijblijvend taxeren

Gratis Taxatie

Er kan dus in principe van alles mis zijn met uw auto wanneer deze langzaam optrekt. Naast de gevaarlijke situaties die hierdoor ontstaan, zal de schade op den duur alleen maar erger worden.

Een auto is als een menselijk lichaam: alles heeft een functie en wanneer bepaalde delen functies van andere delen moeten overnemen, worden ze overbelast. Daardoor ontstaat nog meer schade en wordt uw auto als het ware steeds zieker. Hier moet iets aan gedaan worden.

Zoals we met mensen naar de dokter gaan wanneer zij zich niet goed voelen, gaan we met onze auto naar de garage. In de meeste gevallen zal de schade voor enkele honderden euro’s verholpen zijn, maar soms kan het erg duur worden.

Gelukkig kunnen we auto’s in tegenstelling tot mensen (al zouden we dit soms misschien wel willen) inruilen. Ga daarom altijd na of een reparatie niet te duur wordt en of het wellicht voordeliger is de schade auto te verkopen in plaats van te laten repareren.
Maak altijd gebruik van onze gratis taxatieservice. Dit verplicht u verder tot niets, maar zo weet u wel direct wat uw auto waard is als u hem bij ons verkoopt. Gewoon doen dus!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug