Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Uw auto verkopen aan een buitenlander doet u zo

auto voor export verkopen

In deze blog willen we het met u hebben over het verkopen van een auto aan een buitenlander. het verkopen van een schadeauto aan het buitenland kan namelijk erg winstgevend zijn, maar er zijn enkele haken en ogen. De kosten voor reparatie zijn in het buitenland meestal erg laag waardoor schadeauto’s veel opleveren als u deze exporteert.

U kunt echter ook veel geld verliezen wanneer u hierbij fouten maakt. Bovendien zult u niet de eerste zijn die een op één of andere manier opgelicht wordt. Daarom bespreken we de voor- en nadelen van exporteren, gaan in op hoe u dit het beste kunt doen en geven enkele tips.

Meld uw auto gratis aan voor taxatie!

Het voordeel van het verkopen van gebruikte auto’s aan een buitenlander

poolse auto opkopersHet grote voordeel van het verkopen van een gebruikte auto aan een buitenlander is dat u er op deze manier veel meer geld voor kunt krijgen. Om verschillende redenen zijn Nederlandse en Belgische auto’s namelijk heel interessant voor buitenlanders

Wagens hier zijn relatief goed onderhouden. In tegenstelling tot veel andere landen, is een periodieke keuring bij ons verplicht. Een buitenlandse koper kan er daarom altijd vanuit gaan dat een auto uit de Benelux relatief goed onderhouden is.

Met name in Oost-Europa vindt men nieuwe auto’s te duur. Er wordt nog wel eens vergeten dat men het economisch gezien vrijwel nergens zo goed heeft als hier bij ons. Wij vinden het normaal om nieuwe auto’s te kopen, of via het werk te kunnen leasen, maar in het buitenland vindt men het vaak ronduit zonde van het geld om een nieuwe auto te kopen. Tweedehands auto’s uit de Benelux rijden vaak net zo goed en zijn stukken goedkoper, dus die wil men hebben!

Defecte auto’s kunnen goedkoop gerepareerd worden in het buitenland. Vooral in Oost-Europa kunnen auto’s erg goedkoop gerepareerd worden. Er zijn erg veel tweedehands onderdelen beschikbaar en automonteurs kunnen snel en goedkoop werken. Daardoor worden kapotte auto’s meer waard.

Mensen in de Benelux zijn betrouwbaar. Bij het internationale zakendoen via internet is het erg belangrijk dat je de partij aan de andere kant van de digitale tafel kunt vertrouwen. Kopers zitten niet te wachten op grappenmakers die kilometertellers terugdraaien, verkeerde informatie geven of op een andere manier liegen en de boel bedriegen. Ook willen ze natuurlijk de auto wanneer ze ervoor betaald hebben. Of het nu iets is wat in onze genen zit, in onze cultuur, of vooral te maken heeft met alle controle vanuit de overheid, wij staan bekend als een betrouwbaar volk om zaken mee te doen. Mensen kopen dus graag auto’s bij ons!

Om al deze redenen is er een grote vraag vanuit het buitenland naar tweedehands auto’s uit de Benelux. En iedereen die iets af weet van economie weet wat dat voor de prijs van tweedehands auto’s hier betekent: die gaan omhoog!

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

De nadelen van het verkopen van gebruikte auto’s aan een buitenlandse koper

Zoals bij alles waar u snel rijk mee kunt worden, is het verkopen van een auto voor export niet zo gemakkelijk en zijn er ook enkele valkuilen die u beter kunt vermijden. We zetten de nadelen op een rijtje:

 • Hoe kunt u iemand vertrouwen? Een auto verkopen voor export gaat meestal via het internet. Handelen via het internet is sowieso al een beetje een tricky business, vanwege alle anonimiteit. Het exporteren van een auto ter waarde van enkele duizenden euro’s is niet zonder gevaren en oplichters liggen op de loer. U zult de eerste niet zijn die zijn of haar auto naar het buitenland laat vertrekken zonder hier ooit een cent voor te krijgen!
 • De taalbarrière. Hoewel mensen uit Oost-Europa tegenwoordig steeds beter Engels spreken, blijft dit nog altijd een probleem. Hoe gaat u goede afspraken maken met iemand die een andere taal spreekt dan u?
 • Administratieve rompslomp. U dient eerst de auto te verkopen, hem dan af te melden bij de RDW, export-platen te bevestigen, laten vrijwaren, afmelden bij uw huidige verzekering, een tijdelijke verzekering regelen en ondertussen ook nog een manier te vinden om het geld te krijgen van uw koper. Dat is een hoop geregel waar niet zelden fouten bij gemaakt worden.
 • Het transport. Hoe bent u van plan de auto in het buitenland te krijgen? Rijdt u hem er zelf naartoe? En neemt u dan het vliegtuig terug? Of laat u hem hier ophalen? En krijgt u dan het geld eerst? Moeilijk!

Hoe een auto te verkopen in het buitenland

export auto opkopersEr zijn twee manieren waarop u een auto kunt verkopen aan een buitenlander. U kunt dit zelf doen, of u kunt de diensten inschakelen van een gespecialiseerde inkoper zoals East European Provider.

In het eerste geval profiteert u optimaal van het voordeel (u krijgt de maximale waarde voor uw auto), maar zult u ook zelf de risico’s moeten managen. U zult dus op de één of andere manier een betrouwbare koper moeten vinden die u kunt verstaan, u moet de administratieve zaken goed regelen en u moet zorgen dat uw oude auto op de plek van bestemming geraakt.

In het tweede geval bespaart u uzelf een hoop tijd en moeite, u doet zaken met een betrouwbaar RDW-erkend bedrijf, en heeft sowieso het geld vrijwel direct op uw rekening staan. U profiteert van onze kennis en netwerk, waardoor onze prijzen vrijwel net zo hoog liggen als die van particulieren.

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

Enkele tips bij het zelf exporteren van gebruikte auto’s

Wij van East European Provider zeggen altijd dat wij eerlijk, betrouwbaar en volledige transparant zijn. Het zou daarom wat raar zijn om al onze kennis en geheimen uit de praktijk voor onszelf te houden, alle auto’s op te kopen en alleen zelf te profiteren van onze kennis. Bovendien kunnen we wel wat ondernemerszin waarderen. Daarom hier de belangrijkste tips bij het zelf exporteren van een gebruikte auto voor maximale winst en minimale risico’s:

 • Zoek zelf uw koper. Wanneer u een advertentie plaatst op een online veilingsite, kunnen er allerlei mensen reageren. Niet zelden zal er ook iemand uit het buitenland reageren. Dit is dan meestal geen particulier. Er zijn namelijk erg veel partijen (en niet allemaal even legaal) uit Oost-Europa die actief op Nederlandse websites op zoek zijn naar auto’s. Georganiseerde opkopers uit het buitenland die op deze manier te werk gaan doen dit vooral uit winstbejag en zullen dus nooit een echt goede prijs bieden. Bovendien zijn deze mensen niet RDW-erkend met alle risico’s van dienst. Ga liever zelf op zoek naar een particulier via de internetmarktplaatsen aldaar.
 • Zoek een tolk/buitenlander die de taal spreekt. Om een advertentie te kunnen plaatsen en goed te kunnen communiceren is het handig als u de taal spreekt. Kunt u dit zelf niet? Ga dan op zoek naar iemand die dit wel kan. Er zijn tegenwoordig genoeg Oost-Europeanen in de lage landen die u kunnen helpen hiermee!
 • Exporteer niet voordat u het geld heeft. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen maken toch deze fout. Ze denken een heel mooi bedrag te gaan krijgen, maar het enige wat ze krijgen zijn rare verhalen, of er worden allerlei defecten gevonden die er nooit zijn geweest en u krijgt veel minder dan afgesproken. Vraag altijd om een IBAN-bankoverschrijving. Zo heeft u het geld binnen een dag en kan er niets mis gaan.
 • Gebruik uw intuïtie. Kent u dat gevoel dat er iets niet helemaal klopt? Dan klopt er vaak ook iets niet. Wanneer u dit gevoel heeft, dan kunt u de deal beter afzeggen.
 • Controleer gegevens. Bent u bijvoorbeeld aan het mailen met iemand die Bartek heet, krijgt u geld van iemand die Marek heet en wordt de auto opgehaald door iemand die Pawel heet en zowel Bartek als Marek niet kent? Dan zouden er alarmbellen moeten gaan rinkelen! Vraag na hoe dit dan allemaal zit. Vraag ook altijd om een identificatie, op wiens naam een bankrekening staat, en controleer landcodes van telefoonnummers en rekeningen.

Auto winstgevend exporteren via onze website

Bied uw auto gratis aan!

Heeft u geen zin in al dit gedoe, maar wilt u wel uw gebruikte auto met winst exporteren? Dan is de oplossing heel simpel: maak gebruik van onze diensten als professionele auto inkoop specialist! Wij zijn RDW-erkend, hebben meer dan 10 jaar ervaring en hebben al duizenden auto’s tot grote tevredenheid van klanten zowel hier als in Oost-Europa van eigenaar doen veranderen.

Dit is overigens geheel vrijblijvend.Heeft u nog vragen? Of wilt u ons iets leuks vertellen? Dan kunt u ons altijd bellen op +31 (0) 631-993-048 of een mail sturen naar info@inkoopautos.com. Graag tot ziens!

 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • John – GroningenJohn – Groningen
  Mijn Volkswagen Passat TDI verkocht met motor die stuk is. Afspraken die gemaakt zijn via telefoon, zijn bevestigd via mail. Heb je steeds een bewijs op papier. Alles verliep heel vlot, ophaling auto, betaling…… En heel vriendelijk. Een aanrader!!!!
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug