Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Compressor van airco kapot

airco compressor kostenEen goed functionerende airco kan niet zonder een goed werkende compressor. De airco compressor, ook wel AC-compressor genaamd, pompt namelijk het koelmiddel door het hele aircosysteem. Dit is nodig om de airco te laten doen wij hij moet doen: koele lucht produceren en deze het dashboard uit blazen. Wanneer dus de compressor van de airco kapot is of niet goed werkt zal ook de airco niet goed werken met een veel te hete auto tot gevolg.

In dit artikel leggen we u uit hoe u in een vroeg stadium kunt herkennen dat de airco compressor niet goed meer werkt: met de symptomen van een slecht werkende airco compressor. Soms kan het onderdeel nog gerepareerd worden, maar dit wordt al gauw een dure grap en dan zal het goedkoper zijn deze in zijn geheel te vervangen. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder of ga direct naar de kosten en lees onze tips om veel geld te besparen (tip 1: de kapotte auto verkopen).

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

De symptomen van een kapotte airco compressor

Door de jaren heen heeft de compressor van uw airco het zwaar te verduren. De airco wordt immers constant aan en uit gezet, waardoor de compressor erg wisselend belast wordt. Nu gaat dit onderdeel niet erg snel kapot en is het ook erg afhankelijk van de mate waarin u de airco gebruikt. Zo zal de airco compressor van iemand die in de winter veel kilometers maakt, maar in de zomer vaak de fiets neemt het langer uithouden dan die van iemand die juist in de zomer vaak toert met de airco aan.

Voordat het hele systeem het zal begeven, zullen er enkele tekens zijn dat de compressor van de airco defect aan het gaan is. Dat zijn vooral de volgende vier:

 • De compressor van de airco maakt lawaai;
 • De auto-airco werkt niet meer zo goed;
 • De airco lekt vloeistof;
 • De koppeling van de compressor zit vast.

Airco compressor maakt geluid

Airco compressor probleemWanneer er gekke geluiden klinken als u de airco aanschakelt, dan is de kans groot dat uw AC-compressor kapot begint te gaan (of al kapot is). De compressor is voor het goed functioneren afhankelijk van heel wat bewegende en draaiende onderdelen met lagers en tandwielen. Als hier één onderdeeltje van kapot gaat, zal het niet lang duren voordat de rest volgt. Geluiden, zoals brommen, klapperen of zoemen zijn dan ook de eerste tekenen van een airco compressor die aan zijn laatste fase begint.

Het is belangrijk is dat er voldoende smeermiddel beschikbaar is. Dit zit verwerkt in het koelmiddel wat door het hele systeem circuleert. Nu lekt er standaard altijd wel een beetje koudemiddel. Wanneer dit dus niet tijdig wordt aangevuld, zal er ook te weinig smeermiddel zijn, met een brommende, klapperende of zoemende compressor tot gevolg.

Het kan ook gebeuren dat u een geluid hoort dat afhankelijk is van het toerental van de motor. Dit lijkt een beetje gek, maar heeft te maken met wat we resonantie noemen. De eigenfrequentie van een onderdeel van de airco kan hetzelfde zijn als dat van de motor. Denk aan een glas dat mee trilt wanneer er geluid op een bepaalde golflengte wordt afgespeeld. De airco trilt dan als het ware mee met de motor, wat het hinderlijke geluid veroorzaakt. Dit is niet schadelijk, en is verder geen probleem. Het kan wel heel irritant zijn, en daarom zijn er speciale dempers hiervoor verkrijgbaar. Soms helpt ook het bijvullen van de aircovloeistof. Probeer dit dus eerst!

De airco van de auto werkt niet goed

Staat de airconditioner van uw auto aan, maar komt er in tegenstelling tot de koude lucht die u graag zou willen, warme lucht uit het dashboard? Dan werkt de airco dus niet goed en negen van de tien keer duidt dit op een kapotte aircopomp. Een defecte aircopomp is niet in staat om voldoende koelvloeistof door het systeem te pompen, waardoor de airco lucht blaast niet goed koud is.

Dit is meestal een geleidelijk proces, maar de meeste mensen hebben het pas door wanneer de compressor in zijn eindfase zit. In het begin zal de lucht wat minder koud zijn dan het hoort, om na verloop van tijd al zijn koelheid te verliezen met uiteindelijk een heteluchtoveneffect als gevolg. Probeer dan het hoofd nog maar eens koel te houden!

Er lekt vloeistof uit de airco

airco probleemDe compressor zet de vloeistof in het systeem onder hoge druk. Door goed werkende lagers en gedegen rubbers blijft deze vloeistof op zijn plaats. Wanneer op den duur echter de rubbers en lagers versleten raken, zal het systeem gaan lekken. Als er zich dus vocht op of onder de compressor bevindt, betekent dit dat lagers en rubbers versleten zijn.

De koppeling van de airco compressor zit vast

Door middel van een eigen koppeling is de airco compressor met de motor verbonden. Zo kan de compressor het vermogen van de motor gebruiken wanneer dit nodig is. De koppeling kan echter vastlopen, waardoor hij niet meer in de motor grijpt. Hierdoor zal de compressor niet meer goed werken en dit is tevens een teken dat hij aan vervanging toe is.

Compressor airco vervangen: de kosten

airco compressor kostenMet een defecte airco compressor kan de airco niet werken. Dit levert nou niet direct levensgevaarlijke situaties op, maar het is wel erg vervelend. Daarbij kan het wel gevaarlijk worden, wanneer u te lang achter het stuur zit van een gloeiend hete auto. Dit is erg vermoeiend en zal sneller leiden tot concentratieverlies dan onder normale omstandigheden (met een goed werkende airco). Het is mede daarom niet aan te bevelen met een kapotte aircopomp te blijven rijden.

In sommige gevallen kan het genoeg zijn de aircovloeistof bij te vullen, maar in de meeste gevallen zal een reparatie van de compressor van de airco nodig zijn. Dit is een arbeidsintensieve reparatie en helaas dus erg duur. Het is meestal niet mogelijk de compressor van de airco te repareren, waardoor deze in zijn geheel vervangen moet worden. Het vervangen de airco compressor kost zo’n 1000 euro, afhankelijk van het model van de auto. Bij sommige auto’s kun je er makkelijk bij, maar soms moet heel het dashboard uit elkaar gehaald worden, en daar is men wel een aantal uur aan kwijt.

In onderstaande tabel hebben wij de kosten voor het vervangen van de compressor van de airco voor verschillende modellen op een rijtje gezet. Zoals u kunt zien variëren deze kosten nogal, ook qua werkloon. Dit heeft vooral te maken met het al dan niet makkelijk bereikbaar zijn van de compressor en het werk dat dus in de (de)montage gaat zitten.

De kosten voor het vervangen van de airco compressor bij verschillende auto’s

Type auto Kosten compressor Kosten werkloon Totaal
Ford F-350 550 euro 250 euro 800 euro
Honda TSX 450 euro 400 euro 950 euro
Toyota Tundra 550 euro 450 euro 1100 euro
BMW 535i xDrive 900 euro 400 euro 1300 euro
Nissan Quest 550 euro 650 euro 1200 euro
Audi S6 1050 euro 450 euro 1500 euro

Tips bij een defecte airco compressor

airco reparerenWe hebben hier dus te maken met een dure grap. Daarom is wijsheid hier wel op zijn plek, maar wat is wijsheid? Een wijs man zei ooit dat het vooral belangrijk is om bij grote zaken en beslissingen goed na te denken, en aan kleine zaken niet al te veel aandacht te gunnen.

Toch zien we regelmatig mensen moeilijk doen over dat zakje mayonaise dat ze extra moeten betalen (50 cent!), of die hele verzamelingen aan zegels aanleggen om vijf euro korting te kunnen krijgen op een koekenpan. Bij een defect aan hun auto rijden ze dan direct naar hun dealer en betalen ze honderden euro’s te veel. Want wist u dat het vaak stukken voordeliger is om een auto te verkopen met mankementen en gewoon een andere te kopen?

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Airco compressor goedkoop laten repareren

Hoe kan ik dan goedkoper uit zijn bij het vervangen van mijn kapotte airco compressor, vraagt u? Er zijn verschillende mogelijkheden. Om te beginnen kunt u zelf op internet een compressor zoeken. Soms is het mogelijk om direct en goedkoop bij de fabriek te bestellen. Zorg dan wel dat u het goede model bestelt, want anders gaat het natuurlijk niet passen.

Zoek een garage die het apparaat voor u wilt installeren. Het best vraagt u dit van te voren, want niet iedere garage zit te wachten op klanten die de helft van hun werk uit handen nemen (en hun geld). Dit kan in sommige gevallen namelijk wel een paar honderd euro schelen.

Bespaar op dure reparaties aan een defecte Compressor van de airco

Bied uw auto gratis aan!

Een andere optie is uw defecte auto verkopen voor export. Dit werkt heel snel en eenvoudig

Wij kopen uw auto direct over en geven direct geld. Zeker wanneer uw auto al wat andere gebreken begint te vertonen is dit vaak veel voordeliger dan nog laten repareren. Het scheelt soms wel meer dan duizend euro!

Wij werken samen met een groot aantal professionals in Oost-Europa die een airco compressor voor een fractie van de prijs die men hier vraagt kunnen repareren.

Daardoor wordt die kapotte auto veel meer waard. Bent u benieuwd hoeveel uw auto zou opleveren bij onze inkoop auto service? Vul dan het taxatieformulier hiernaast in en u weet het direct. Dit is helemaal gratis en verplicht u verder tot niets, dus u kunt altijd alsnog laten repareren of ergens anders verkopen.

 • Caroline – SoestCaroline – Soest
  Uitstekende service, snel, komen afspraken na, alles keurig afgewikkeld en een goede prijs. Absoluut een aanrader!
 • Annemiek – Noord BrabantAnnemiek – Noord Brabant
  Super snelle en correcte afhandeling. Deze mensen komen hun afspraken na en dat allemaal binnen een paar dagen. Super gewoon.
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug