Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Dit zijn de beste fietsendragers van 2019:
Top 10 best geteste fietsrekken

welke fietsendragers zijn bestOf u nu mee gaat doen aan de tour de France of gewoon lekker met de E-bike gaat fietsen door datzelfde Frankrijk: een goed fietsenrek is onmisbaar. Gelukkig heeft u tegenwoordig een ruime keuze aan kwalitatief goede fietsendragers. Het is alleen soms lastig om door alle bomen het bos nog te zien. Er zijn immers zo veel soorten. En waar moet een goede fietsendrager voor u aan voldoen? Wat is de beste fietsendrager voor uw specifieke wensen?

Speciaal voor de fietsliefhebber die wil dat zijn fiets én zijn auto onbeschadigd en wel op de plaats van bestemming aankomt, hebben we een lijstje gemaakt van onze favoriete fietsenrekken van dit jaar. Daarbij hebben we zowel de voordelen als de nadelen van elke fietsdrager tegen elkaar afgewogen.

Het resultaat is een dynamische lijst, die zeker voor discussie vatbaar is. Wat voor de één namelijk een fantastische fietsendrager is, is voor de ander een onhandig ding. Sommige van de rekken in onze top 10 beste fietsendragers 2019 zijn bijvoorbeeld perfect voor mountainbikes, maar veel minder voor elektrische fietsen. Bestel dus niet blind de nummer één uit ons lijstje, maar kijk goed of de verdere specificaties op uw wensen aansluiten! Onderaan dit artikel vindt u daarom een handig stappenplan om de perfecte auto-fietsdrager te kiezen die helemaal aansluit bij uw wensen.

De top 10 beste fietsendragers van 2019

# Fietsendrager Verkoopprijs (gemiddeld) Waarom zo goed?
1 Bosal Traveller 2 € 350,- Enorm veel drager voor enorm weinig geld
2 Uebler i21 € 580,- De beste, maar wel prijzig
3 Thule Xpress 970 € 60,- Handig en goedkoop
4 Thule ClipOn High 9106 € 230,- Beste drager voor op de achterklep
5 Thule VeloCompact 925 € 320,- Een hele fijne en betaalbare fietsendrager
6 Hapro Atlas 3 € 230 Beste koop voor 3 fietsen
7 ProUser Briljant € 80,- Optimale prijs/kwaliteit verhouding
8 Yakima FoldClick 2 € 510,- Moderne alleskunner
9 Peruzzo Siena 2 € 175, – Licht, fijn en niet duur
10 Yakima Frontloader € 120,- Handig en snel voor op het dak

Deze lijst is tot stand gekomen in samenwerking met uw favoriete opkoop auto specialist. Meer weten over deze top 10? Ga direct naar meer informatie over deze top fietsenrekken voor uw auto.

De verschillende soorten fietsendragers voor auto’s

In principe zijn er drie soorten fietsendragers. Het verschil zit hem in de manier waarop u het rek aan de auto bevestigt. Zo zijn er fietsdragers voor op de trekhaak, voor op het dak en rekken die u aan de achterklep bevestigd. Elk type fietsendrager heeft zo zijn voor- en nadelen.

Fietsendrager voor op de trekhaak

Fietsendrager trekhaal besteDe meest populaire fietsendragers zijn trekhaak-fietsenrekken. Deze zijn tegenwoordig erg makkelijk in gebruik, en als ze geïnstalleerd zijn kan zelfs uw grootmoeder er zelf haar fiets op zetten.

Waar vroeger deze rekken als nadeel hadden dat ze belemmerden dat de achterklep open kon, is dit nu niet meer het geval: de meeste rekken zijn naar achter te klappen, zodat u bij de koffer kunt zonder de fietsen eraf te halen.

U monteert deze drager op uw trekhaak, inclusief een stroomvoorziening voor de achterlichten en een witte kentekenplaat. Daarbij moet u goed opletten dat uw trekhaak het gewicht van de drager plus de fietsen aankan. Oftewel: de maximale kogeldruk van de trekhaak moet hoger zijn dan het gewicht van de fietsen en het rek. Met twee elektrische fietsen zult u al gauw aan 60 -70 kg zitten, wat niet iedere trekhaak aankan. Let dus goed op!

Een nadeel van een trekhaakrek is dus dat het niet voor iedere auto geschikt is: u heeft een goede trekhaak nodig, en deze kunnen redelijk prijzig zijn om te laten installeren (200 – 400 euro). Daarbij zijn de dragers zelf meestal niet goedkoop: ze variëren van zo’n  60 tot 600 euro. Uw fietsen zijn dan echter wel veilig en zullen niet op het asfalt van de snelweg terecht komen (wat ook niet goedkoop is).

Fietsendrager zonder trekhaak – voor op het dak

Fietsendrager dak besteWanneer u geen trekhaak heeft en toch fietsen wilt meenemen, biedt een fietsendager voor op het dak uitkomst. U heeft dan wel dakdragers nodig. Deze zijn echter vrij simpel, snel en goedkoop te installeren. Ook de fietsdrager is vervolgens eenvoudig te installeren en zo’n ding is niet duur (100 – 200 euro).

Houd er wel rekening mee dat een drager voor op het dak vaak slechts maar één fiets kan dragen. Op zich is dat geen probleem, want als u meerdere fietsen wilt meenemen installeert u er gewoon meerdere naast elkaar. Zo lopen de kosten echter wel op natuurlijk. Daarnaast is het plaatsen van fietsen op het dak best zwaar. Een E-bike op het dak zetten is bijna niet te doen en overigens toch geen goed idee: de meeste daken kunnen dat gewicht niet aan. Let dus goed op het maximale gewicht dat u op het dak mag plaatsen, want anders heeft u direct een export auto opkoper nodig!

Fietsendrager zonder trekhaak – op de achterklep

Fietsendrager achterklep besteHeeft u geen trekhaak en ook geen dakdragers? En wilt u niet te veel geld uitgeven? Dan biedt een achterklep-fietsendrager uitkomst. U bevestigt deze snel en eenvoudig op uw achterklep, waarna u er fietsen op kunt plaatsen. Deze zijn erg goedkoop: u heeft er al één voor 50 euro.

Het nadeel is wel dat deze dragers lang niet op elke auto passen. Bovendien kunnen ze niet veel gewicht dragen (dus zijn meestal niet geschikt voor elektrische fietsen) en kan de achterklep niet meer open wanneer de drager geïnstalleerd zit.

Onze criteria bij het kiezen van de beste fietsendrager van 2019

Over het algemeen kom je tegenwoordig vrijwel geen slechte fietsendragers meer tegen. Alle dragers worden uitvoerig getest voordat ze de markt op mogen. En dat is maar goed ook, want niemand zit te wachten op fietsen die niet goed vast zitten wanneer ze met 120 kilometer per uur over de weg razen.

Onze top 10 bevat dan ook enkel toppers die aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen. De fietsen zijn goed en relatief simpel vast te maken, ze klapperen nauwelijks, het risico op beschadigingen aan de lak is minimaal en ze zijn allemaal heel betaalbaar. Het duurste model kost ‘slechts’ 580 euro: een fractie van wat u moet neertellen voor een degelijke e-bike tegenwoordig.

De verschillen zitten hem met name in de prijs, het gebruiksgemak en de capaciteit (in gewicht en aantal fietsen) van de rekken. Wij hebben dan ook volgende criteria als meetlat gebruikt in onze beoordelingen:

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Gebruiksgemak
  • Capaciteit qua gewicht
  • Capaciteit qua aantal fietsen
  • Extra’s zoals antidiefstal voorzieningen

De 10 best geteste fietsendragers

Wilt u meer weten over onze best geteste fietsenrekken voor op uw auto? Hier hebben we de belangrijkste informatie over deze rekken voor u samengevat. Houd er rekening mee dat niet iedere fietsendrager voor elke fiets en elke auto geschikt is. Lees verder om de fietsendrager te kiezen die perfect is voor u.

1. Bosal Traveller 2

beste fietsdragerWie op zoek is naar een enorm scherp geprijsd fietsenrek met een laadvermogen dat geschikt is voor twee elektrische fietsen kan niet om dit Bosal fietsenrek heen. De drager werkt zoals een fietsdrager zou moeten werken: eenvoudig in en uit te vouwen en te monteren op de trekhaak, en fietsen plaatsen kan met behulp van de meegeleverde oprijgoot door een kind worden gedaan. Slim van Bosal zijn ook de extra spanbanden die bijgeleverd worden. Zeker inclusief het slot zijn uw fietsen daardoor altijd veilig. Daarbij moeten we wel opmerken dat de Traveller behoorlijk zwaar is, dus let op de maximale kogeldruk.

2. Uebler i21

beste fietsdrager ueblerWie niet wil besparen op zijn fietsendrager kan eigenlijk niet om de Uebler fietsendrager i21 heen. Het Duitse merk heeft met de i21 een stukje vakmanschap geleverd wat ons betreft de standaard zet  voor de komende generatie fietsenrekken. Alles klopt gewoon: het ding is licht, geschikt voor twee e-bikes, klapt makkelijke open en dicht dankzij een ingenieus veersysteem en is voorzien van allerlei handige snufjes.

3. Thule Xpress 970

beste fietsdrager thule xpress 970Wie voor weinig geld toch zijn fietsen wil meenemen, raden we volmondig de Thule fietsendrager Xpress 970 aan. Dit kleine wonder monteert u binnen enkele seconden, omdat het zo licht als een veertje is. Daarbij is het toch stevig genoeg voor twee fietsen, maar niet voor elektrische (max 30 kg totaal laadvermogen).

4. Thule ClipOn High 9106

thule clipon high beste Wederom een fietsendrager van Thule, maar dit keer voor op de achterklep. Dat betekent dat u geen trekhaak nodig heeft, en zelfs geen dakdragers! Hoewel we bij dit soort fietsdragers altijd een beetje huiverig zijn voor onze lak, is dat bij de ClipOn High 9106 geen probleem: de rubbers beschermen perfect. Er kunnen twee fietsen op, maar geen elektrische, want hij is tot maximaal 30 kg te beladen. Supersnel en handig ding!

5. Thule VeloCompact 925

beste fietsdrager velocompactEenvoudig te monteren, en vervolgens gaan ook de fietsen er soepel op. Ook de prijs is eenvoudig: die zit ver onder de topmodellen, terwijl u in principe dezelfde functionaliteit heeft. Let wel op: hier kan maximaal 46 kg aan fietsen op, dus is niet voor alle e-bikes geschikt. Daarbij voelt het plastic enigszins goedkoop aan.

6. Hapro Atlas 3

Hapro Atlas 3 besteDe Atlas 3 Hapro fietsendrager is gewoon de meest voordelige drager wanneer u drie fietsen wilt vervoeren. Hij is lichtgewicht en bovendien voorzien van een slimme kantelfunctie: met behulp van een voetpedaal kunt u makkelijk in uw eentje drie elektrische fietsen kantelen. Het slot komt goed van pas tegen diefstal en daarbij voelt de drager erg degelijk aan, ondanks de lage prijs.

7. ProUser Briljant

ProUser Briljant top 2019Met deze compacte topper heeft u voor heel weinig geld een heel degelijke fietsendrager. Hij is wat minder geschikt voor mountainbikes en racefietsen, maar met een draagcapaciteit van 40 kg toch prima voor de wat lichtere elektrische fietsen. Punt van aandacht: voor die 70 euro heeft u natuurlijk geen kantelende drager, dus u kunt niet bij de kofferbak wanneer de fietsen erop staan.

8. Yakima FoldClick 2

Yakima FoldClick 2 best 2019Deze Yakima fietsendrager FoldClick 2 (overigens ook te verkrijgen voor 3 fietsen: FoldClick 3) is één van de fijnste rekken in het hogere segment. Hij doet een beetje denken aan de i21, want heeft dezelfde functionaliteiten, maar is iets zwaarder en alles werkt net iets minder soepel dan bij de Duitser. Daarbij is de FoldClick wel iets goedkoper en persoonlijk vinden we hem er ook iets flitsender uitzien. Prachtig!

9. Peruzzo Siena 2

Peruzzo Siena 2 top 2019Deze Peruzzo fietsendrager is een prettige lichtgewicht drager voor lichte fietsen, dus niet voor elektrische fietsen. Dit is één van de goedkoopste dragers met deze specificaties, dus wat ons betreft een prima koop!

10. Yakima Frontloader

Yakima Frontloader best 2019Wie toch liever zijn fietsen op het dak vervoert moet voor de Frontloader van Yakima gaan. Makkelijk te bevestigen en erg goedkoop. Fijn detail is dat de drager het frame van de fiets niet raakt, waardoor het risico op buigen minimaal blijft. Let op: slechts geschikt voor één fiets, maar u kunt meerdere Frontloaders tegelijk bevestigen.

Kies de fietsendrager die aansluit bij uw wensen – stappenplan

fietsendragers beste voor gebruikNu u de beste fietsendragers voor 2019 heeft gezien, is het tijd om een keuze te maken. Welke fietsdrager past het best bij u, uw fietsen en uw auto? Wij adviseren om met name naar deze vier zaken te kijken:

  • Het aantal fietsen dat u wit vervoeren
  • Welke auto u heeft
  • Het gewicht van uw fietsen
  • Uw budget

Vervolgens kiest u stap voor stap het perfecte fietsenrek voor uw situatie.

Hoeveel fietsen wilt u vervoeren?

Het eerste punt spreekt voor zichzelf: wanneer u drie fietsen heeft, zult u niet toekomen met een rek waar er maar twee op passen. We noemen dit punt toch even, want u wilt niet weten hoeveel mensen hier al de mist mee ingaan.

Welk type auto heeft u?

Vervolgens is het belangrijk na te gaan wat de mogelijkheden zijn met uw wagen. Zijn er überhaupt achterklepdragers die erop passen? Heeft u een trekhaak of bent u bereid deze te laten installeren? En zo ja: wat is de maximale kogeldruk (ofwel het maximale gewicht dat deze aankan) ervan? Zo nee: wat kan uw dak aan qua gewicht? Let daarbij tevens op de hoogte van de auto in vergelijking met uzelf: Als u zelf net 1.60 meet moet u bijvoorbeeld geen fietsen op het dak van een SUV gaan zetten.

Hoeveel wegen uw fietsen samen?

Dan is het de vraag wat het gewicht is van uw fietsen. Veel mensen hebben tegenwoordig zware e-bikes en die wegen soms wel 30 kg. Twee van dit soort fietsen is vaak al te zwaar voor de meeste installaties. U wilt absoluut geen vallende fietsen door afbrekende trekhaken, scheurende banden of ineenstortende daken. Reken daarom uit wat uw fietsen samen wegen. Probeer ook de accu’s (indien mogelijk) zoveel mogelijk uit de fietsen te halen. Dit verbetert de stabiliteit en verkleint de kans op ongelukken.

Maak een selectie van geschikte fietsdragers

Nu u de maximale draagkracht van uw trekhaak, uw dak en het gewicht van uw fietsen weet, kunt u een selectie maken van de dragers die geschikt zijn voor u. Daarbij zijn er twee zaken die u moet vergelijken. Om te beginnen dient het maximale draagvermogen van de fietsdrager groter te zijn dan het gewicht van de fietsen. En ten tweede dient het maximale draagvermogen van uw trekhaak (of dak) groter te zijn dan het gewicht van de fietsen en de drager samen. Houd daarbij een speling van  10 % aan, om drempels en putjes in het wegdek ook aan te kunnen.

Wat is uw budget?

Nu u een selectie heeft gemaakt, blijven er enkele dragers over die eventueel voor u geschikt zijn. Nu is het zaak een keuze te maken aan de hand van wat u ervoor over heeft: bepaal uw budget. In principe zijn er vanaf nu geen verkeerde keuzes meer, alleen duurdere die u meer comfort geven en goedkopere waar u wat onhandiger mee te werk zult gaan. Vroeger waren er nog wel eens slechte fietsendragers op de markt, maar tegenwoordig werkt alles prima, op details na.

Voor weinig geld kunt wellicht een rek op uw dak plaatsen, maar dan moet u wel moeite doen om de fietsen op het dak te zetten. Of ga voor een achterkleprekje, al zult u dan even niet meer de klep open kunnen doen en loop u kans op beschadiging aan de lak. Een lichtgewicht trekhaakrek kan ook, maar dan kunt u de achterklep ook niet meer openen. Zit u wat ruimer in de portemonnee, dan is een kantelbare trekhaak fietsendrager perfect. Deze werken over het algemeen het gemakkelijkst, en de fietsen staan perfect stevig op het rek.

Het verschil tussen de topmodellen en de wat lager geprijsde zit hem verder vooral in het gemak van bevestigen op de trekhaak en de bediening van de klapfunctie. Wanneer u alleen bent, kan het bij sommige types lastig zijn om de fietsen achteruit te klappen om bij de achterklep te kunnen, en nog lastiger om ze weer naar boven te klappen.

De belangrijkste tip bij het kopen van een fietsenrek voor uw auto

Wat uw budget echter ook is, houd altijd rekening met het volgende: geen enkel auto-fietsenrek is duurder dan vallende fietsen. Kies dus bij twijfel over gewicht en draagcapaciteit altijd voor kwaliteit en betaal een paar tientjes extra.

Laat gratis uw auto taxeren

Gratis Taxatie

Wist u dat u bij ons gebruik kunt maken van gratis auto taxatie? En dat u dan direct uw auto kunt (hoeft niet, kan wel!) verkopen en het geld binnen een dag op uw bankrekening heeft? Dit zouden we zeker aanraden als u een oude auto heeft waar geen fietsenrek op past of wanneer u twee of drie auto’s heeft en geen geld voor een fietsenrek (of voor fietsen).

Vul daarom nu gratis en vrijblijvend het formulier hiernaast in, en laat ons u rijk rekenen!

Kevin Houwaart uit Hasselt East European provider heeft met mij, correct, betrouwbaar en snel gehandeld. Na online het formulier ingevuld te hebben, werd er snel contact opgenomen door East European provider. Afspraak tot ophalen van de auto was de volgende dag direct mogelijk. Een aanrader als je een auto wilt opruimen voor een nette prijs. Groet, Kevin

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
Bel mij terug