Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Wat is belangrijker: kilometerstand of bouwjaar?

auto met weinig kilometers

We leven in een wereld die draait om geld. Daar kunt u voor zijn, daar kunt u tegen zijn, maar het is nu eenmaal zo. Daarom het belangrijk om te weten wat uw eigendommen waard zijn, en welke factoren hierbij belangrijk zijn. Bij een auto spelen zowel het aantal gereden kilometers en de leeftijd (en dus het bouwjaar) een grote rol. Maar wat is belangrijker: kilometerstand of bouwjaar?

Een auto van drie jaar oud is meer waard dan een auto van negen jaar. Zo ook is een auto met 25.000 kilometer op de teller meer waard dan een met 100.000. Maar hoe zit het met een auto van drie jaar oud met 100.000 km en een auto van negen jaar oud met slechts 25.000 km? Vandaag geven we antwoord op deze vragen met betrekking tot bouwjaar versus kilometerstand.

De kilometerstand is belangrijk

De kilometerstand is over het algemeen de belangrijkste factor bij het bepalen van de waarde van een auto. Een auto met 40.000 kilometer op de teller is een stuk meer waard dan hetzelfde model met 160.000 gereden kilometers.

De staat van de meeste onderdelen kan hier namelijk van afgeleid worden. Een auto slijt immers vooral wanneer deze veel gebruikt wordt. Kritieke onderdelen, zoals de motor, de transmissie, de koppeling en alles hieromheen gaan langzaam maar zeker kapot. Hiervoor geldt als vuistregel: hoe meer kilometers op de teller, hoe meer slijtage. En hoe meer onderdelen zijn versleten, hoe lager de waarde.

De kilometerstand zegt niet altijd alles

Dat gezegd hebbende, liggen de zaken in de praktijk vaak wel wat ingewikkelder. Het maakt namelijk ook veel uit op welke manier al die kilometers gereden zijn. Een auto die voornamelijk in de stad is gebruikt, waar veel wordt geremd en dan weer opgetrokken, is veel zwaarder belast dan een auto die vooral veel rechtdoor heeft gereden op het platteland of op de snelweg. Ook wanneer de eigenaar een spreekwoordelijke ‘zware voet’ heeft en een ‘sportieve’ rijstijl hanteert, zal de auto per km harder slijten dan wanneer er een oud omaatje in rijdt.

Houd er ook rekening mee dat een lage kilometerstand niet altijd beter is. Lang stilstaan kan namelijk ook schade veroorzaken. Het kan leiden tot vastzittende remklauwen en wielcilinders. Ook rubber onderdelen, zoals banden en dashboardslangen, worden droog en broos wanneer u lang niet rijdt. Zo ziet u maar: het debat van leeftijd versus kilometerstand is niet altijd even simpel.

Het bouwjaar is belangrijk

bouwjaar is belangrijkNaast de kilometerstand speelt ook de leeftijd van de auto een belangrijke rol bij de waardebepaling van een auto. Wat te denken bijvoorbeeld van een auto uit het jaar 1999 met maar 20.000 kilometer op de teller? Zo’n auto is een stuk minder waard dan een vergelijkbaar model met bouwjaar 2012 met ook 20.000 gereden kilometers. Waarom? Om te beginnen is zo’n model verouderd. Dat wil zeggen dat er technieken in zijn verwerkt die nu niet meer gebruikt worden. Zo’n auto is onder andere minder veilig en het zal wat lastig worden uw iPhone er draadloos op aan te sluiten. Dit soort factoren drukken de waarde van oudere modellen.

Ten tweede slijten door de jaren bepaalde delen van de auto. Met name rubbers en plaatwerk vertonen naar verloop van tijd tekenen van ouderdom. Vooral wanneer de auto veel buiten heeft gestaan in de zilte zeelucht is roest een grote factor die de waarde ervan doet dalen.

Het bouwjaar van een auto zegt niet altijd alles

Bied uw auto gratis aan!

Toch kan een oude auto nog veel waard zijn. De best verkopende leus bij een tweedehands auto is niet voor niets: ‘van een oud omaatje geweest’. Wanneer oma de auto in haar garage heeft staan, er iedere week eenmaal mee om boodschappen gaat en één keer in de maand naar de kapper, en verder het onderhoud goed op orde heeft, kan ze gemakkelijk een auto hebben van meer dan tien jaar oud die nog heel veel waard is. Aan de andere kant, wanneer een relatief nieuwe auto hele winters heeft stilgestaan in de regen en dan door zoonlief enkel is gebruikt voor surftripjes (lekker op het strand geparkeerd) waarbij er ook flink geracet is, kan deze wel eens een stuk minder waard zijn dan de leeftijd doet vermoeden.
Export auto’s gevraagd! Wilt u direct de waarde weten van uw auto? Laat hem dan nu gratis en vrijblijvend taxeren!

Wat is belangrijker bij een tweedehands auto: kilometerstand of bouwjaar?

bouwjaar ook belangrijkDus wat is nu belangrijker bij een auto: de kilometerstand of de leeftijd? Zoals inmiddels duidelijk mag zijn, kunnen we hier niet zo gemakkelijk een antwoord op geven. Bij de waardebepaling gaat het om de algemene staat van de auto, niet om cijfers! Het staat echter als een paal boven water dat bij de waardering van een auto dit de twee zaken zijn waar het meest naar gekeken wordt. Wanneer wij bij Inkoopautos.com een auto aangeboden krijgen, zijn dit ook altijd de twee zaken waar wij als eerste het meest nieuwsgierig naar zijn, naast het model en type natuurlijk.

Het zou een beetje flauw van ons zijn te stellen dat ze allebei even belangrijk zijn, en ons oordeel verder in de lucht te laten hangen. Daarom hier ons antwoord in de kwestie van kilometerstand versus bouwjaar: wij vinden de kilometerstand belangrijker dan het bouwjaar.

Waarom? De leeftijd van een auto kan soms amper uitmaken wanneer de auto goed onderhouden is. Bovendien zijn de meeste leeftijdsgerelateerde reparaties, zoals het wegwerken van roest en het vervangen van rubbers en banden relatief goedkoop. Reparaties als gevolg van veel rijden zijn daarentegen behoorlijk duur. Reparaties aan motoren en transmissies, de onderdelen die slijten door gebruik, kosten al snel duizenden euro’s. Daarom kunnen auto’s met hoge kilometerstanden economisch total loss worden verklaard, terwijl oude auto’s juist meer waard kunnen worden (oldtimers!).

Wat naast het bouwjaar en de kilometerstand nog meer de waarde bepaalt

Toch zult u altijd meer krijgen voor een auto die goed onderhouden is, ook al heeft deze misschien wat meer kilometers op de teller en is deze misschien een jaartje ouder dan een andere auto die eruit ziet alsof hij is opgestaan van het autokerkhof. Onderhoud is daarom zeker een factor die niet onderschat mag worden.

Verder is het, zoals we al eerder aangaven, belangrijk waar en hoe er met de auto is gereden. Dat autootje van die oma op het platteland is over het algemeen een stuk meer waard dan die auto waarmee door de stad is gescheurd.

Daarnaast heeft schade, zowel technische als blikschade, een negatieve invloed op de waarde van uw auto. Aan de andere kant hebben reparaties en nieuwe onderdelen een positieve invloed op de waarde van uw wagen. Zo zal een auto met een gloednieuwe distributieriem en een gereviseerde bak een stuk meer waard zijn dan een vergelijkbare wagen met oude onderdelen. Dat een auto met deuken en krassen minder waard is hoeven we niet uit te leggen.

Wat nog wel eens wordt vergeten: de marktvraag

wat is mijn auto nog waardVeel mensen denken dat de waarde van een auto iets statisch is. Ze denken dat wanneer dealer Klaasje er duizend euro voor over heeft, opkoper Pietje dit ook zal betalen. Niets is echter minder waar! Het is helemaal afhankelijk van de marktvraag wat de waarde van uw auto zal zijn.

Sommige mensen staren zich bij het verkopen van hun auto blind op de binnenlandse markt. Want, zo redeneren zij: we leven in een rijk land dus hier zal men wel het meeste geld over hebben voor mijn oude auto. Dat is dus niet zo. Want wist u dat tweedehands auto’s in Oost-Europa veel meer geld opleveren dan hier? Men hecht daar namelijk niet zo veel aan status en ook een auto die hier tien jaar geleden veilig genoeg was, vindt men daar nog steeds veilig genoeg. Daarom is men in Oost-Europa massaal op zoek naar tweedehands auto’s. En deze hoge vraag zorgt voor hoge prijzen!

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Oude auto’s en wagens met hoge kilometerstanden kunnen veel geld waard zijn

Bovendien kunnen reparaties daar veel goedkoper worden uitgevoerd, waardoor de waarde van defecte en oude auto’s nog eens extra stijgt. Zo kunnen auto’s die hier economisch total loss worden verklaard (te hoge reparatiekosten) daar voor een paar honderd euro worden gerepareerd en een nieuw leven tegemoet rijden.

En nu komt het mooie: wij van inkoopautos.com kunnen het bouwjaar van uw auto niet veranderen. We gaan ook niet de kilometerstand van uw auto terugdraaien (kunnen we wel, doen we niet). Maar wat we wel kunnen doen is dit: de ideale markt vinden voor uw auto. Wij beschikken namelijk over een grote afzetmarkt in het oosten van Europa. Daardoor kunnen wij altijd die koper vinden die het meeste voor uw wagen over heeft. Wanneer u dus overweegt om uw oude auto of uw oude auto of auto met hoge kilometerstand te verkopen, overweeg dan eens om gebruik te maken van onze diensten, want wij kopen uw auto!

Bereken direct de waarde van uw auto – Gratis en vrijblijvend

Bied uw auto gratis aan!

U kunt bij ons direct uw auto met mankementen verkopen of u kunt vrijblijvend gebruik maken van onze taxatiedienst. Vul simpelweg het formulier in laat ons uw wagen helemaal gratis taxeren. Wat de kilometerstand of het bouwjaar ook is, u zult zien dat u altijd een goede prijs krijgt!

Robert-Rotterdam Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.

Jan Vannieuwenhuysen-Buggenhout Vlotte en correcte afhandeling, eerlijke prijs, stipt nageleefde afspraak! Mercedes e220cdi break van 11/2008 met 281.000km op de teller. Overeengekomen prijs werd zonder discussie cash betaald.

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug