Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Mooie auto’s –
Onze top 10 mooiste bolides van nu en vroeger

Wij hebben op ons kantoor vaak discussies over wat nou mooie auto’s zijn. Zo vinden veel collega’s de Volkswagen Golf bijvoorbeeld mooi, terwijl andere er juist van walgen en veel liever een Fiat Multipla zien. Inderdaad, er werken rare mensen bij ons op kantoor. Over sommige auto’s valt echter niet te twisten, want die zijn absoluut mooi. Dit weet je als je ernaar kijkt, en soms zelfs als je alleen het verhaal erachter hoort.

Mooie auto’s met een verhaal

De adembenemend goed uitziende auto’s in dit lijstje hebben namelijk allemaal een verhaal. Sommige bolides speelden de hoofdrol in Hollywoodfilms. Andere wonnen alle designprijzen die er te winnen zijn.

Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn zo duur dat onze taxateurs van onze stoel zouden vallen als u zo’n auto laat taxeren. De duurste auto’s zijn zelfs meer dan 40 miljoen euro waard! Hieronder leest u het verhaal achter al deze prachtige auto’s. Met plaatjes.

#10. Citroën DS

Citroën DS

Het is 5 oktober 1955 als de Citroën DS wordt gepresenteerd tijdens de Salon de Paris. De Fransen hebben zware tijden achter de rug, maar het land is nu weer vol optimisme. De bijna onwerkelijke fusie van innovatieve techniek, nieuwe materialen en fantasierijke vormgeving maakt direct diepe indruk en is een schot in de roos.

Op de eerste dag van de show kreeg Citroën maar liefst 12.000 orders binnen. Uiteindelijk rolde de DS, die in talloze films te zien is, bijna 1,5 miljoen keer van de band. Iedereen wilde deze typisch Franse en futuristisch uitziende bolide hebben. En zeker niet de minsten: filosofen, architecten, designers en zelfs president Charles de Gaulle.

Deze laatste, president van Frankrijk tussen 1959 tot 1969, heeft zelfs zijn leven te danken aan deze Citroën. In augustus 1962 werd hij ermee door de achterstandswijken van Parijs gereden, toen iemand een mitrailleur leegschoot op de auto. Alle banden waren lek, maar dankzij een ingenieus ophangingssysteem kon de auto ontkomen en op volle snelheid wegrijden. De president bleef vervolgens de rest van zijn regeerperiode trouw aan zijn DS.

#9. Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

De geschiedenis achter de Bugatti Chiron Sport uit 2018 is een stuk korter, maar niet minder enerverend. Bugatti staat voor snelheid, schoonheid, comfort en pure luxe. Hoewel de Chiron niet meer de snelste auto ter wereld is, begint het toch te duizelen als we kijken naar de prestaties van deze sport-versie, die speciaal is ontworpen voor het circuit.

De bizarre quad-turbo W16 motor levert maar liefst 1500 pk en een koppel van 1600 Nm. Daarmee haalt hij de 100 in 2,5 seconden en bereikt een topsnelheid van 420 km/u. Dit maakt de Chiron Sport tot het ultieme speeltje voor vermogende autoliefhebbers. Zij kunnen hem kopen voor zo’n 2,65 miljoen euro.

Daarbij zouden we bijna vergeten dat de Chiron Sport vooral een lust voor het oog is. Het design van de uit koolstofvezel opgetrokken auto ademt snelheid en is hier dan ook totaal voor ontworpen. Alle lijnen hebben namelijk slechts één doel: zo effectief mogelijk de luchtweerstand overwinnen. Het resultaat is een wagen die doet denken aan een prachtig harmonieuze symbiose van een kogel en een raket.

#8. Aston Martin DB5

Aston Martin DB5

De Aston Martin DB5 is meer dan een auto. Het is een tijdloze ster op het witte doek. De luxe GT werd een icoon van stijl en Britse klasse nadat hij in 1964 voor het eerst verscheen in de derde James Bondfilm Goldfinger. Niet alleen het design van de wagen sprak tot de verbeelding: ook de nummerplaten die met een druk op de knop veranderden, de schietstoel (voor ongewenste passagiers) en een heus navigatiesysteem waren hun tijd ver vooruit.

Sindsdien verscheen de vierliter met een top van net 233 km/u in tientallen andere films, waaronder ook weer als Bondcar in onder andere Goldeneye, Tomorrow Never Dies en Casino Royale. Ook Leonardi DiCaprio reed erin rond in Catch Me If You Can.

Wie er precies het model wil kopen waarin Sean Connery destijds de wereld redde heeft geluk: Aston Martin is op dit moment 25 replica’s van het model van toen aan het fabriceren. Inclusief enkele gadgets, maar niet de schietstoelen. Prijs: 2,75 miljoen pond.

#7. Porsche 911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS

Een lijstje mooie auto’s is niet compleet zonder op z’n minst één Porsche 911. We hadden kunnen kiezen voor de eerste negen-elf uit 1963, maar hebben in plaats daarvan gekozen voor de laatste, een waardig, puur en hypermodern eerbetoon aan het allereerste 911-design van Ferdinand ‘Butzi” Porsche.

De 911 GT3 RS is een raceauto, dus niet ideaal op de weg. Maar dit maakt hem niet minder mooi. Ieder detail is nog steeds met de hand ontworpen en bij de bouw van de wagen in de buurt van Stuttgart worden ook nog steeds vooral handen gebruikt.

Hoewel de 911 vooral een iconische bolide is, zijn de prestaties zeker niet onsportief te noemen. De magistraal klinkende 4,0 liter zescilinder boxer onder de motorkap produceert maar liefst 520 pk’s en is daarmee de krachtigste motor van Porsche ooit. Daarmee gaat u van 0 tot 100 in 3,2 seconden en als u dan het gaspedaal niet meer los laat (schakelen doet ie automatisch), rijdt u uiteindelijk 312 km/u. Dat schiet op.

#6. Ferrari Testarossa

Ferrari Testarossa

Wie denkt aan een iconische sportwagen, denkt aan de Testarossa. Deze Ferrari uit 1984 is misschien wel de meest spraakmakende en extravagante auto ooit. Met zijn typische luchtsleuven in de deuren en de inklapbare koplampen is het de eerste ultieme sportwagen voor mensen met veel te veel geld en rijke drugsdealers die moesten vluchten voor de politie in het bijzonder.

Ook de Testarossa ik bekend van tv. Wie in de jaren tachtig naar Miami Vice keek, kon deze Ferrari iedere aflevering bewonderen. Het design verkocht vervolgens zichzelf. Er waren wachtlijsten van vijf jaar, zo populair was deze auto.

Deze populariteit heeft ook veel te maken met de prestaties. Die waren werkelijk ongelofelijk voor die tijd. De motor die erin ligt is de allereerste twaalfcilinder met vier kleppen per cilinder. Deze heeft een inhoud van 4,9 liter en levert 390 pk waarmee drugsdealers met maar liefst 290 km/u van de politie konden wegrijden. Jazeker, met een Ferrari ging men hard in de jaren tachtig!

#5. Ford Mustang Bullitt

Ford Mustang Bullitt

De kans dat u een Mustang Bullitt ‘in het wild’ tegenkomt in Nederland is zeer klein, want er is slechts één exemplaar naar Nederland geëxporteerd door Ford. Toch is deze laatste telg uit de Mustangfamilie er één om naar uit te kijken.

De wagen is ontwikkeld ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de film Bulliit. Hierin achtervolgt hoofdrolspeler Steve McQueen tien minuten lang twee huurmoordenaars in, u raadt het al, een Mustang.

De ruim 1800 kilo zware Mustang is een streling voor oog en oor. De V8 klinkt als een bronstig paard en met de typisch zwarte grille en de hoekige lijnen zult u geen moeite hebben hem te herkennen als u die ene auto hier tegen komt.

#4. Lamborghini Miura

Lamborghini Miura

Met de Miura herdefinieerde Lamborghini wat een auto was en kon, en creëerde zo de allereerste echte superauto. Het is de belangrijkste auto die Lamborghini ooit maakte en zeker ook de mooiste.

Toen de eerste Miura, vernoemd naar een speciaal soort Italiaanse stier, in 1966 voor het eerst aan het publiek werd getoond, was iedereen met stomheid geslagen. Het design leek regelrecht uit de toekomst te komen: zo sexy en zo spraakmakend was de auto.

Meer nog dan dat was het een dikke middelvinger naar de concullega’s van Ferrari. Ferruccio Lamborghini had het namelijk aangedurfd om kritiek te uit op één van Enzo Ferrari’s sportwagens. Daarop had Enzo gezegd dat Ferruccio z’n mond moest houden, want die kon zogenaamd alleen tractors maken en wist niks van auto’s.

Vanaf dat moment was de rivaliteit geboren en zouden ze er bij Lamborghini alles aan doen om nog mooiere auto’s te maken dan Ferrari. Dat is ze met de Miura zeker goed gelukt.

#3. Ferrari 250 GTO

Ferrari 250 GTO

De Ferrari 250 Gran Turismo Omologato is één van de meeste zeldzame supercar’s aller tijden en werd tevens uitgeroepen tot ‘beste Ferrari aller tijden’. Er werden tussen 1962 en 1964 echter slechts 39 stuks van gebouwd. Daardoor was deze auto van het begin al zeer exclusief. Als koper had je zelfs toestemming nodig van oprichter en directeur Enzo Ferrari, voordat je er één kon aanschaffen!

Zelfs een blinde kan zien dat dit een hele speciale auto is. Met zijn hand-gelaste buizenframe, actieve achteras, A-vormige ophanging en spraakmakende spaakwielen is de sportauto een lust voor het oog. Het interieur is enorm basic: er zit zelfs geen snelheidsmeter in!

Een auto hoeft echter geen luxe interieur te hebben om je adem af te snijden van schoonheid en heel duur te zijn. Hoewel het bijzondere model ‘slechts’ 18.000 dollar kostte in 1962, is deze door de enorme interesse van verzamelaars absurd veel waard geworden. Zo werd er in 2018 één verkocht voor maar liefst 60 miljoen euro!

#2. Renault Trezor

Renault Trezor

De Renault Trezor is niet te koop. Maar mooi is deze conceptcar wel, en daarom verdient hij een plaatsje tussen onze all-time-favourites!

Met de elektrisch aangedreven Trezor combineert Renault de ervaring uit de Formule 1 en de Formule E met het een verbluffend design en een flinke dosis toekomst. Dit leverde inmiddels al een karrenvracht aan prijzen op, onder andere voor ‘Best Concept Car 2016’ in Geneve en ‘mooiste concept car’ in het Italiaanse Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

De gracieuze wagen is ontworpen volgens de principes van de aantrekkingskracht tussen man en vrouw. De voorkant is vrouwelijk, terwijl de achterkant juist zeer masculien is vormgegeven. Uniek is de klapdeuropening, die het openen van een ringendoosje symboliseert. Verder maken een honingraatstructuur op het volledig uit koolstof opgetrokken exterieur en laserdraadjes als achterlichten dit fantastische ontwerp compleet.

#1. Jaguar E-type uit 1962

Jaguar E-type uit 1962

De Jaguar E-type is met afstand de mooiste auto die ooit gebouwd is. Dit zijn niet alleen onze woorden, maar ook die van Enzo Ferrari (en hij kan het weten). Kijk er gewoon naar. Kijk naar hoe de tranende motorkap en simpele grille dit iconische silhouet vormgeven. En kijk naar hoe de chromen spaakwielen in combinatie met de elegante chromen bumper pure klassen ademen.

De E-type werd in 1961 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien altijd alle mooiste-auto-ooit-lijstjes aangevoerd. Onder andere Frank Sinatra, Brigitte Bardot, George Best en Steve McQueen (die ook al acteerde met die ene Mustang) reden er ooit in rond.

Sindsdien volgden tot aan 1974 drie generaties van de E-type, die allemaal een lust voor het oog zijn. Uiteraard schitterde deze wagen ook meerdere keren op het witte doek en op tv. Zo was hij te zien in Austin Powers en in de serie Mad Men.

Als u een volle portemonnee heeft kan 2020 overigens een bijzonder jaar voor u worden. Vanaf dan zal de E-type Zero namelijk te koop zijn voor zo’n 400.000 euro, een elektrische variant van dit klassieke model.

De mooiste auto’s ooit op een rijtje

# Model
1. Jaguar E-Type
2. Renault Trezor
3. Ferrari 250 GTO
4. Lamborghini Miura
5. Ford Mustang Bullitt
6. Ferrari Testarossa
7. Porsche 911 GT3 RS
8. Aston Martin DB5
9. Bugatti Chiron Sport
10. Citroën DS

Uw auto is meer waard dan u denkt. Taxeer nu gratis en vrijblijvend

Wij kopen mooie auto’s

Heeft u toevallig één van bovengenoemde auto’s en wilt u wat extra geld verdienen (en onze taxateurs van hun stoel laten vallen)? Verkoop hem dan aan ons, want wij kopen auto’s! Ook minder mooie auto’s en zelfs kapotte auto’s verkopen kan overigens. Wij maken namelijk geen onderscheid en iedere auto is welkom!

Wanneer u hier een auto verkoop, kunt u gegarandeerd rekenen op:

  • Direct geld voor uw oude auto
  • Standaard de hoogste prijzen (zo zouden wij zeker 70 miljoen bieden op een Ferrari 250 GTO)
  • Ook inkoop van kapotte auto’s
  • Gratis en geheel vrijblijvende taxatie
  • Gratis ophaaldienst, door heel de Benelux

Mooie auto kopen? Laat uw oude auto eerst gratis taxeren!

Gratis Taxatie

Ook wie door deze lijst mooie auto’s is geïnspireerd en volgend jaar bijvoorbeeld zo’n E-type Zero wil aanschaffen kunnen wij helpen. Wij kunnen u namelijk een mooi extra zakcentje bezorgen.

Laat uw oude mooie auto daarom nu taxeren bij de meest voordelige auto opkopers van de Benelux.

Dit is gratis en verplicht u verder tot niets, maar als u wilt kunt u direct de wagen verkopen voor de waarde die wij hem geven.

F. Burgert – Almere Met plezier zaken gedaan. Vlot, correct en zakelijk. Prettige contacten, vriendelijk en betrouwbaar. Alle afspraken punctueel nagekomen. Erg tevreden over de opbrengst van mijn auto. Ik raad iedereen "East European Provider" aan!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug