Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Oude auto verkopen – De vier beste manieren

Oude auto verkopen

Wilt u een oude auto verkopen? Dan zijn er in onze ogen vier manieren om dit zo goed mogelijk aan te pakken. In dit artikel hebben we de vier beste manieren om een oudere auto te verkopen op een rijtje gezet.

Afhankelijk van wat u het belangrijkst vindt – waarde, snelheid, service of betrouwbaarheid – kunt aan de hand van deze lijst simpelweg een keuze maken voor de wijze waarop u uw auto verkoopt. Laten we dus eens kijken naar de top vier opties die u heeft en waar u rekening mee dient te houden.

Wat zijn de beste manieren om een oude auto te verkopen?

Er zijn veel manieren te bedenken om een auto te verkopen, maar er zijn er maar vier de beste. Dit zijn de volgende:

Klik op de manieren om direct meer informatie en tips te krijgen of lees snel verder om erachter te komen waar u op moet letten bij het verkopen van een auto.

Waar moet ik op letten bij het verkopen van mijn oude auto? (Tips)

Oude auto tips

U kunt uw auto slechts één keer verkopen, dus daarom is het belangrijk dit op precies de goede manier te doen. Maar wat is goed? Waar dient u op te letten bij het verkopen van een oude wagen?

De antwoorden op deze vragen zijn in onze ogen enigszins subjectief en afhankelijk van wat u zelf belangrijk vindt. Onze ervaring leert ons dat de meeste mensen vooral de prijs heel belangrijk vinden. Toch is de waarde die u krijgt ook niet alles.

Het is bijvoorbeeld voor velen niet de moeite om 100 euro te besparen door het hele weekend bezig te zijn met de verkoop van een auto. Gemak en zo min mogelijk tijd aan de verkoop besteden zijn dus ook belangrijk. Hetzelfde geldt voor service en de betrouwbaarheid van de partij waarmee u zaken doet: ook dat is best wat waard. Laten we deze punten eens onder het vergrootglas leggen.

Maximale waarde voor de auto

Waar de meeste mensen meestal direct aan zullen denken is de prijs. Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk geld krijgen voor uw oude auto! Gelukkig zijn er meerdere goede opties om een goed bedrag te krijgen. Want hoewel de auto voor u misschien niet veel meer waard is, kan een ander bereid zijn hier nog veel geld voor te betalen.

De hoogste prijs zult u meestal krijgen wanneer u de wagen direct aan een particulier verkoopt. Op deze manier heeft u immers niet te maken met tussenhandelaren die ook een graantje mee willen pikken van de waarde van uw auto. Een andere zeer slimme manier om de maximale waarde te krijgen is de verkoop voor export. Met name bij defecte auto’s profiteert u op deze manier van de lagere reparatiekosten in het buitenland, waardoor u de auto dus voor een extra hoog bedrag kunt verkopen.

Online verkopen aan een opkoper (die niet exporteert) zal vaak weinig opleveren. Hetzelfde kan gezegd worden over de inruil bij de dealer: dit lijkt aantrekkelijk, maar door de hoge kosten die een dealer moet maken om de auto weer te verkopen zal deze slechts zelden de echte waarde voor uw oude auto kunnen bieden.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Gemak en tijdsbesparing

De tijd die u besteedt aan de verkoop van uw auto, kunt u niet gebruiken voor uw hobby’s, of als u zelfstandige bent, om te werken. Daarom kan het verkopen aan een particulier op papier aantrekkelijk lijken, maar is dit in de praktijk vaak te veel gedoe. Zo dient u zelf een advertentie te maken, alles zelf te regelen, afspraken te maken voor bezichtiging en natuurlijk goed te onderhandelen over de prijs, omdat u anders alsnog niets extra’s verdient.

Daarom kiezen toch veel mensen voor één van de andere manieren van het verkopen van hun auto. Via de dealer verkoopt u de auto over het algemeen snel, al duurt dit uiteraard ook totdat u bij dezelfde dealer een andere auto koopt. Via het internet verkopen aan een inkoper, al dan niet voor export, gaat over het algemeen het snelst. Bij echte auto inkoopbedrijven verkoopt u een auto meestal binnen een dag.

Service

Anders dan bij het verkopen van bijvoorbeeld een boek, kunt u een auto niet zomaar verkopen zonder daarvoor diverse zaken goed te regelen. Denk hierbij aan het overschrijven van het kenteken en het opstellen van een koopovereenkomst. Ook verstuurt u een auto natuurlijk niet zomaar via de post. Deze moet u zelf wegbrengen of hij wordt opgehaald. Verkoopt u voor export, dan heeft u ook te maken met vrijwaring.

Wanneer u aan een particulier verkoopt, zult u al deze zaken zelf moeten regelen. Een erkende dealer zal u alle administratie uit handen nemen, maar u zult de auto wel zelf moeten brengen (al is dat wellicht handig wanneer u direct met uw nieuwe auto weg wil rijden). Bij online inkopers is het afhankelijk van het bedrijf of deze alle service biedt.

Een exportbedrijf zoals East European Provider biedt u alles: gratis ophaal, alle administratie en gratis vrijwaring.

 • Harm-BredaHarm-Breda
  Duidelijke afspraken kunnen maken, en ze zijn allemaal nagekomen. Ook het contact verliep snel en zeer correct. Na overeenstemming over de prijs kreeg ik snel geld gestort, en mijn auto is binnen de afgesproken tijd opgehaald.
 • Pieter — BruggePieter — Brugge
  Het was prettig samen te werken met East European Provider. Heel correcte mensen, die de gemaakte afspraken goed nakomen. E-mails worden vlot beantwoord. Wanneer er aan beide kanten eerlijkheid en vertrouwen is verloopt alles heel goed.
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Annemiek – Noord BrabantAnnemiek – Noord Brabant
  Super snelle en correcte afhandeling. Deze mensen komen hun afspraken na en dat allemaal binnen een paar dagen. Super gewoon.
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt

Betrouwbaarheid van koper

Een oudere auto is allesbehalve waardeloos. Afhankelijk van het merk en model kan deze nog duizenden euro’s opleveren. Daarom is het belangrijk dat de koper te vertrouwen is. U wilt immers veilig het geld krijgen waar u recht op heeft.

Over het algemeen zijn dealers en RDW-erkende inkooppartijen zeer betrouwbaar. Kijk alleen uit voor online opkopers die eerst bieden en u daarna nog uitnodigen voor een ‘taxatie’. In veel gevallen zullen ze u proberen over te halen de auto te verkopen voor een veel lager bedrag dan zij eerst hadden geboden. Let daarom op reviews. Probeer ook zeker bij een particulier te achterhalen met wie u te maken heeft, omdat deze manier van verkopen natuurlijk geen enkele garanties biedt.

Oude auto tegen een hoge waarde verkopen aan particulier

Oude auto tegen een hoge waarde verkopen

Wie stevig in zijn schoenen staat, moeite wil doen en niet bang is opgelicht te worden zou het verkopen aan een particulier kunnen overwegen. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Veel mensen maken een advertentie en posten deze op de bekende autoverkoopsites. U bepaalt hiervoor de vraagprijs, maakt een paar goede foto’s (zorg dat de auto schoon is en in de zon staat, dan bieden mensen hoger) en upload de advertentie. Bedenk dat dit overigens niet altijd gratis is.

Dan is het wachten op de eerste bieder. Het is slim om vervolgens te wachten tot er meerdere bieders zijn. De eersten zullen namelijk zo laag mogelijk bieden, onder de echte waarde van uw auto. Na een tijdje krijgt u waarschijnlijk meer realistische biedingen, en is het tijd om wat afspraken in te plannen voor bezichtiging. Hopelijk kunt u aan één van de geïnteresseerden snel uw auto verkopen. Let er overigens op dat u goede schriftelijke afspraken maakt, zodat de kans op oplichting minimaal wordt.

Auto met hoge leeftijd inruilen bij dealer

Een voordehand liggende, veilige en makkelijk optie om een oude auto te verkopen is het inruilen bij de dealer. Dit werkt heel simpel en vertrouwd: u koopt een nieuwe auto, ruilt de oude auto in en krijgt een korting op de prijs voor uw nieuwe auto.

U zult echter nooit echt een goede korting krijgen, omdat de waarde van een auto voor de dealer vrijwel altijd lager zal liggen dan de echte waarde. De dealer moet immers ook zijn zaak draaiende houden en zijn rekeningen betalen en dus iets verdienen aan uw oude auto. Daarbij richten dealers zich meestal enkel op de lokale afzetmarkt, waardoor ze zelf ook niet de hoofdprijs kunnen krijgen voor een auto.

Oude auto snel verkopen online

Snel en makkelijk is het om een oudere wagen te koop aan te bieden via inkoopwebsites. Hiervoor meld u de auto bij de meeste bedrijven simpel aan voor taxatie, waarna u meestal snel een bod krijgt. Alle goede online inkopers halen de auto vervolgens thuis bij u op, waarna u het geld krijgt.

Let zoals gezegd echter goed op. Niet iedere partij zal betalen wat ze beloven. Veel bedrijven bieden een uit de lucht gegrepen bedrag en gaan daarna de auto nog eens echt ‘taxeren’. In de meeste gevallen vinden ze dan een of ander mankement wat ze als reden opvoeren om toch een stuk minder te betalen voor uw oude auto. Ook geldt voor de meeste online inkopers hetzelfde als voor dealers: ze kunnen nooit een echt goed bedrag bieden, omdat ze zelf ook geen hoge bedragen kunnen krijgen bij het doorverkopen.

Oude auto verkopen voor export – Snel en bijzonder voordelig

Een slimme manier om bijzonder veel geld te krijgen voor een oude auto is de verkoop voor export. Het idee hierachter is simpel: doordat een auto in het buitenland goedkoper gerepareerd en weer als nieuw gemaakt kan worden, krijgt u er een hogere prijs voor.

Verder werkt het eigenlijk net als online de auto de verkopen: u laat de auto gratis taxeren en krijgt een bod. Vervolgens accepteert u dit bod en wordt de auto gratis bij u opgehaald. Dit is dus een zeer snelle manier om voor veel geld de auto te verkopen. Let er overigens op dat de export opkoper RDW-erkend is en dat deze goede reviews heeft ontvangen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Oude auto verkopen – Alles in een handige tabel

In onderstaande tabel hebben wij alle voordelen en nadelen per verkoopoptie op een overzichtelijke manier samengebracht:

Verkoop aan particulier Inruil bij dealer Online inkoper Auto verkopen voor export
Hoge prijs
Snelheid
Service
Betrouwbaarheid
Goed Slecht Gemiddeld

Direct uw oude auto laten taxeren

Bied uw auto gratis aan!

Zoals u kunt zien zal in de meeste gevallen het verkopen voor export de beste manier zijn om uw oude auto te verkopen.

U krijgt er dan weliswaar niet de hoofdprijs voor, maar u heeft niet het gedoe en de onzekerheid van het verkopen aan een particulier die u niet kent. Daarnaast is geen enkele manier sneller en kunt u zonder problemen ook een auto met mankementen of zonder keuring voor export verkopen.

Wilt u direct uw oude auto verkopen voor export? Laat hem dan nu gratis taxeren met het formulier hiernaast. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u verder tot niets. Wel ontvangt u binnen enkele uren een bod en kunt u voor dit geld direct de wagen verkopen. U krijgt vervolgens direct het geld en wij halen de auto binnen een dag gratis bij u op.

F. Burgert – Almere Met plezier zaken gedaan. Vlot, correct en zakelijk. Prettige contacten, vriendelijk en betrouwbaar. Alle afspraken punctueel nagekomen. Erg tevreden over de opbrengst van mijn auto. Ik raad iedereen "East European Provider" aan!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug