Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

5 Voordelen en 5 nadelen van online een
kapotte auto verkopen voor export

kapotte auto weg doenEen leven zonder internet is lastig voor te stellen. Toch is het nog helemaal niet zo lang geleden dat u bijvoorbeeld auto’s alleen kon inruilen bij een dealer of als die kapot was, verkopen aan een sloper. Nog een optie was het plaatsen van een bordje ‘te koop’ onder de voorruit, en dan wachten op een koper.

Die tijden zijn veranderd. Tegenwoordig zijn er online tal van auto opkopers actief. Een hele interessante mogelijkheid is nu om een schade auto te verkopen voor export. Gespecialiseerde bedrijven kopen uw defecte auto en exporteren deze in die staat naar het buitenland. Daar worden ze goedkoop gerepareerd en verkocht. Maar is dit nu een goede en voordelige manier om uw auto te verkopen? Of zijn er betere opties? We hebben vijf voordelen en nadelen voor u op een rijtje gezet.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

De voordelen van schadewagens verkopen via internet

Dit zijn de voordelen van een kapotte auto verkopen voor export via internet ten opzichte van het verkopen aan een dealer, of het zelf opzoek gaan naar een koper.

inkoop schadeautos

1. U heeft veel opties

Waar er in uw wijk of dorp meestal maar één dealer te vinden is van uw merk auto, kunt u op internet heel eenvoudig tientallen auto opkopers vinden. Deze zijn niet allemaal gespecialiseerd in de aankoop van schadewagens, maar toch is er genoeg concurrentie. Dat zorgt ervoor dat u keuze heeft tussen verschillende betrouwbare en voordelige opkopers.

2. Goede prijs

Deze concurrentie betekent voor u ook een gunstige prijs. U kunt kiezen, dus zullen opkopers u met hoge prijzen proberen over te halen om uw auto aan hen te verkopen. Bovendien is de inkoop van schadeauto’s om die te exporteren ook gewoon een goed business model voor de opkopers. Zij krijgen in het buitenland een hoge prijs voor uw defecte auto, en daar profiteert u van mee.

3. U bespaart tijd

Goede online auto opkopers kopen niet alleen uw auto, zij leveren ook alle service. Dat betekent dat u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar een koper in het buitenland, dat de verkoopovereenkomst wordt geregeld en dat u zelf niet achter een vrijwaringsbewijs aan moet gaan. Het uitzoeken van al het papierwerk en dit regelen bij logge bureaucratische instanties kost vaak veel tijd en moeite. Dit bespaart u uzelf allemaal wanneer u kiest om uw auto te verkopen via een online opkoper.

4. Het is heel eenvoudig

Online auto opkopers beschikken over specialistische kennis die u vaak niet tot uw beschikking heeft. Het enige wat u in principe hoeft te doen, is het inkoopformulier invullen met gegevens over uw auto, en de opkoper doet de rest. De taxatie, en de ophaal (die bij inkoopautos.com bijvoorbeeld helemaal gratis zijn) worden ook geregeld. Dat is dus heel gemakkelijk!

5. Uw auto krijgt een nieuw leven

Er wordt al genoeg weggegooid in deze wereld, dus waarom zou u uw auto naar de sloop brengen wanneer deze na een reparatie nog jaren mee kan? Na de reparatie in bijvoorbeeld Oost-Europa (door mannen met gouden handen), krijgt uw auto een nieuw leven. Dit is niet alleen een fijn idee, maar ook nog eens veel beter voor het milieu dan de fabricage van een hele nieuwe auto.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

De nadelen van een kapotte auto verkopen via internet

Dit zijn de nadelen van een schade auto verkopen voor export via internet ten opzichte van de verkoop aan een dealer, of het zelf een koper zoeken via bijvoorbeeld een online marktplaats.

1. Niet elke opkoper van uw auto voor export is even betrouwbaar

veilig auto verkopen

De lokale autodealer kent u misschien, en anders kunt u hem in ieder geval in de ogen kijken. Hij zal ook aan zijn reputatie moeten denken en zal dus altijd een bepaalde mate van betrouwbaarheid hebben. Op het internet is alles anoniem, en dit lokt misbruik uit. Helaas zijn er de laatste tijd diverse partijen actief die zich niet houden aan de regels van het goed fatsoen. Ze maken beloftes niet waar, of nog erger, proberen u op te lichten. Let daarom altijd goed op met wie u zaken doet. Lees reviews en ga na met wie u te maken heeft. Krijgt u een bod dat extreem veel hoger is dan dat van de concurrenten? Let dan extra op het addertje onder het gras!

2. U krijgt nooit de hoofdprijs

Bijvoorbeeld een auto verkopen met motorschade of defecte transmissie is heel voordelig via een opkoper, maar u zult nooit de hoofdprijs krijgen. Bedrijven die actief zijn in de inkoop van auto’s met schade en defecten moeten immers ook de rekeningen betalen, en zij hebben ook vrouwen en kinderen die onderhouden moeten worden. Met andere woorden, er zal iets van de prijs afgaan als u gebruik maakt van hun diensten. Voordeliger zal het altijd zijn om zelf een opkoper in het buitenland te zoeken en alles zelf te regelen, als u dit kunt (en de tijd ervoor hebt).

3. U moet nog wel een nieuwe auto kopen

Wanneer u de inkoop van uw defecte auto bij uw lokale dealer laat doen, kunt u er wat geld bovenop leggen, en een nieuwe auto meenemen. Zo bent u direct weer mobiel. Een auto opkoper als Inkoopautos.com neemt u al het werk met betrekking tot de verkoop van uw auto uit handen, maar regelt geen nieuwe voor u. Dat moet u zelf nog even doen. Maar dat moet wel goed komen toch, met het geld dat u overhoudt ten opzichte van de dealer?

4. Sommige schadewagens verkopen gaat niet

Soms is een auto te oud of te kapot om hem nog te kunnen exporteren. Denk aan auto’s met kilometerstanden zo hoog dat de auto bijna uit elkaar valt, of auto’s die een nacht in het kanaal hebben gelegen. Deze wagens zijn enkel nog van waarde voor de onderdelen, en verkoopt u dus beter aan een lokaal sloopbedrijf. Voor de rest kunnen auto’s in vrijwel elke technische staat (vanaf bouwjaar 2005) nog verkocht worden voor export. Denk aan auto’s met kapotte motors, defecte versnellingsbakken, lichte deuken, problemen met de turbo, uitlaat, etc.

5. U moet thuis wachten op de ophaal service

Wanneer u de auto verkoopt voor export via internet, moet deze nog wel worden opgehaald. Het kan soms lastig zijn hier een afspraak voor te maken. U heeft immers meer te doen dan heel de dag te zitten wachten op een takelwagen. Wij van Inkoopautos.com hebben hier iets op gevonden. Wij overleggen graag van te voren met u om de precieze tijd te bepalen voor de ophaal (die overigens gratis is). Zo hoeft u niet te wachten, want wij komen wanneer het u uitkomt, en niet andersom!

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

Waar vind ik een goede en betrouwbare defecte auto opkoper?

Gratis Taxatie

U bent ervan overtuigd dat de voordelen veel zwaarder wegen dan de nadelen en u wilt u auto direct verkopen voor export?

Dat kan! Maar waar vindt u een goede en betrouwbare opkoper voor uw wagen? U hoeft niet verder te zoeken, want u heeft ons al gevonden.

Wij zijn East European Provider, al meer dan tien jaar succesvol actief in de branche. Kijk gerust eens rond op onze website, of verkoop uw defecte auto direct door middel van het invullen van het auto inkoopformulier.

Dit is overigens geheel vrijblijvend.Heeft u nog vragen? Of wilt u ons iets leuks vertellen? Dan kunt u ons altijd bellen op +31 (0) 631-993-048 of een mail sturen naar info@inkoopautos.com. Graag tot ziens!

Michiel van den Boogaart – ‘s-Hertogenbosch Audi A6 met gebroken distributieketting aangeboden via de site. Erg snelle reactie en redelijk bod. Daarna direct afgehandeld en auto werd de volgende dag opgehaald. Prima om zaken mee te doen. Fatsoenlijk en houden zich aan afspraken! Aan te bevelen dus!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2023 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug