Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Beste elektrische auto 2022 – Top 10 ev’s

Elektrische autoWie anno 2022 voor het eerst sinds enkele jaren weer een nieuwe auto zoekt, zal merken dat er flink wat elektrische auto’s zijn bijgekomen. Logisch, want de toekomst is elektrisch en door alle technische ontwikkelingen zijn de ev’s van nu minstens zo goed als de beste brandstofauto’s van een paar jaar terug.

Bovendien zorgen extra grote accu’s en de mogelijkheid tot snelladen ervoor dat een te kleine actieradius vrijwel nooit meer een ding is. Maar wat is nu de beste elektrische auto in 2022? Wij hebben de top 10 op een rijtje gezet.

Elektrische auto’s zijn niet alleen beter geworden, ze zijn ook een stuk voordeliger geworden. Toch kan het fijn zijn om wat extra budget voor uw auto tot uw beschikking te hebben. Ruil uw oude auto daarom nooit zomaar in bij de dealer, maar kijk of u er online een betere waarde voor kunt krijgen.

Inkoopauto’s is gespecialiseerd in de inkoop van auto’s, ook met schade en defecten, en kan doorgaans veel hoger bieden dan andere partijen, dankzij onze unieke internationale werkwijze. Benieuwd wat uw auto voor ons waard is? Laat hem dan direct gratis en vrijblijvend taxeren, en lees snel verder!

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Top 10 elektrische auto’s 2022

Merk en model Waarom top in 2022? Actieradius Vanafprijs
Tesla Model 3 Nog steeds minstens één van de beste ev’s 567 km € 50.995,-
Kia EV6 Allround bijzonder sterk en laadt supersnel 528 km € 44.595,-
Volkswagen ID.4 Een fantastisch complete elektrische Volkswagen 522 km € 39.190,-
Polestar 2 Ontzettend goede en stijlvolle auto voor die prijs 542 km € 45.900,-
BMW i3 Een elektrische 3 Serie, jawel! 590 km € 50.000,-?
Hyundai Ioniq 6 Sportieve variant van de Ioniq 5, perfect! 500 km € 45.000,-?
Mercedes-Benz EQE Prachtige premium en luxe coupé 660 km € 65.000,-
Sono Sion Innovatief en stijlvol concept met zonnepanelen 305 km € 28.500,-
Skoda Enyaq Een allround fantastische wagen en niet duur 510 km € 42.690,-
Audi e-tron GT Een prachtig, krachtige, luxe ev 479 km € 106.390,-

Klik op het model om direct meer informatie te krijgen over de auto.

Wat maakt een elektrische auto goed?

Bij het samenstellen van deze lijst zijn er enkele zaken waar we wat meer belang aan hebben gehecht dan andere. Net als bij klassieke brandstofmodellen hebben we gekeken naar comfort, design, ruimte, rijeigenschappen en veiligheid. Daarnaast spelen de specificaties omtrent de accucapaciteit en het laadsysteem een grote rol bij het beoordelen van elektrische auto’s.

Bij benzine- en dieselauto’s zijn dit soort specificaties veel minder van belang, omdat u deze binnen een minuut voltankt en dan half Europa kunt doorrijden. Bij de eerste elektrische auto’s was het gangbaar dat ze urenlang aan de stekker moesten hangen, om vervolgens een range van nog geen 50 km te hebben. Totaal niet praktisch natuurlijk.

Dat is gelukkig sterk verbeterd, dankzij (veel) grotere accu’s en snellaadtechniek. Op dit moment ‘tankt’ u binnen 10 minuten gemiddeld zo’n 100 km. Dat maakt de ev’s van nu gewoon heel praktisch, en omdat de ontwikkelingen blijven doorgaan, worden ze nóg praktischer.

De beste kleine elektrische auto 2022

De beste kleine elektrische auto die u in 2022 kunt kopen is de Sono Sion. Deze unieke compacte wagen is uitgerust met zonnepanelen. De Duitser heeft een standaard rijbereik van ruim 300 km, tegen een aanschafprijs van minder dan 30.000 euro. En doordat de zonnepanelen ervoor zorgen dat de auto zichzelf op kan laden, hoeft u hem in principe niet eens op te laden!

Welke elektrische wagen laadt het snelst?

Zoals gezegd laadt een goede elektrische auto snel op, en het liefst natuurlijk zo snel mogelijk. Snel opladen is echter geen eenduidig begrip, want er zijn verschillende factoren die hier een rol in spelen. Een auto met een kleinere accu zal immers sneller opgeladen zijn dan een auto met een grote accu. Evenzo zal een auto met meer vermogen minder kilometers rijden met dezelfde hoeveelheid energie in de batterij als een auto met minder vermogen.

Daardoor kan het zijn dat bijvoorbeeld een lichte auto die met 70 kW oplaadt meer kilometers per minuut laadt dan een auto die met 100 kW laadt. Wanneer we echter kijken naar het aantal kilometers dat een auto per minuut aan range kan laden, wint dit jaar de Kia EV6. Deze laadt maar liefst 17,5 km per minuut!

Welke auto heeft de grootste actieradius?

Met deze laadtijden is actieradius een veel minder bepalende factor geworden. Wanneer u immers binnen 10 minuten 175 km kunt laden, maakt 100 km extra radius op 500 of 600 km ook niet zoveel meer uit. Toch is natuurlijk altijd lekker om wat meer kilometers achter de hand te hebben. De auto met de grootste actieradius uit onze lijst is de Mercedes-Benz EQE met 660 km range.

Beste elektrische auto van 2022 – Onze top 10

Wilt u dit jaar een goede elektrische auto kopen? Dan kunnen we de volgende tien auto’s van harte aanraden. Het zijn stuk voor stuk prachtige en technisch hoogstaande auto’s, die veel comfort, ruimte en simpelweg kwaliteit bieden. Welke auto voor u het beste is laten we aan u over!

Tesla Model 3Tesla Model 3

Sinds 2019 is de Model 3 van Tesla de te kloppen elektrische auto, omdat dit gewoon een wagen is waar alles min of meer aan klopt. Ook in 2022 is dit een auto die bovenaan iedere koper zijn of haar lijstje zou moeten staan, omdat hij op veel vlakken de beste waarde biedt voor zijn geld.

De Tesla Model 3 koopt u al vanaf 50.000 euro en dan krijgt u een prachtige auto met 491 km aan rijbereik en alle vrijwel autonome rijhulpsystemen uit Silicon Valley, een mooi minimalistisch interieur en achterwielaandrijving. Omdat de Tesla met maar liefst 250 kW kan snelladen, is de accu na het leegrijden binnen no time weer vol. En wilt u wat meer vermogen of een nog grotere accu? Betaal dan een paar duizend euro meer voor de Long Range of de Performance uitvoering.

Kia EV6Kia EV6

Een Tesla laadt snel, maar Kia kan er ook wat van. Sterker nog, deze Kia EV6 is de snelst ladende auto uit onze top 10 voor 2022. Hij laadt met maar liefst 1050 km per uur, waardoor u hem binnen 18 voor 80 procent kunt opladen en dan komt u er zeker 400 km ver mee. Omdat de prijs nog onder die van de Model 3 ligt, denken we dat dit vanaf 2022 hét ultieme alternatief vormt voor de Tesla.

Des te meer omdat de auto er prachtig sportief uitziet en vol zit met mooie technische hoogstandjes, zoals een zeer uitgebreid infotainmentsysteem en een apart paneel voor de climate control. De SUV auto is bovendien mooi ruim, ook op de achterbank en in de kofferruimte. Kortom: een zeer complete auto die niet voor niets niet aan te slepen is.

Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4

Net als de EV6 is de Volkswagen ID.4 een mooi ruime SUV met alles erop en eraan. De ID.4 is dan ook de wat ruimere en later geïntroduceerde grote broer van de ID.3, waar nog wel wat op aan te merken viel. Met name de rijhulpsystemen en de bediening van de infotainment is bij de ID.4 sterk verbeterd.

Het resultaat is een zeer complete auto die alles biedt wat u van een Volkswagen mag verwachten. Hij is standaard al behoorlijk rijk uitgerust, met een futuristisch HUD-display op de voorruit en een bijzonder uitgebreid multimediasysteem met ingebouwde navigatie. Snelladen kan tot 125 kW, waardoor u binnen 10 minuten tijd zo’n 100 km aan uw range toevoegt.

Polestar 2Polestar 2

Polestar is een nieuw automerk dat zich vanaf het begin volledig focust op het maken van elektrische auto’s. Net als Tesla dus, en daar houdt de vergelijking niet op.

Ook een Polestar valt op door de minimalistische en mooi elegante vormgeving. Verwacht dus geen druk interieur met overal knopjes, veel schermen en foefjes, maar een interieur dat rust uitstraalt en een krachtige belijning van de carrosserie.

De Polestar 1 is echt een premium auto, maar deze Polestar 2 is een echte elektrische middenklasser, met een vanafprijs van 45.900 euro. Voor dat bedrag krijgt u bijzonder sportieve prestaties, een grote actieradius en natuurlijk snelladen. Bovendien kunt u met deze auto lekker naar de camping, want u kunt er een caravan tot 1500 kg mee trekken.

BMW i3BMW i3

De BMW i3 is een elektrische auto die inmiddels alweer sinds 2013 op de markt is. Het is niet per se een lelijke auto en ook niet per se een auto met matige rijeigenschappen, maar in vergelijking met een 3, 4 of 5 serie valt het toch allemaal een beetje tegen.

Dat moeten ze bij BMW ook gedacht hebben, want vanaf 2022 is er de geheel vernieuwde BMW i3, en jawel: dit is in feite een volledig geëlektrificeerde 3 Serie.

Een mooie strak vormgegeven sedan dus met flink wat paardenkrachten onder de motorkap (335) en natuurlijk achterwielaandrijving. De auto rijdt vanaf eind 2021 rond in China, en zal naar verluid in 2022 ook bij ons verkrijgbaar zijn. De exacte prijzen en verdere specificaties voor de Europese markt zijn nog een verrassing, waar wij in ieder geval reikhalzend naar uitkijken.

Hyundai Ioniq 6Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 5 is al een van de meest populaire elektrische auto’s van dit moment. De SUV-auto, die veel gelijkenissen vertoont met de Kia EV6, krijgt met de Hyundai Ioniq 6 in 2022 een lager broertje, oftewel een Sedan.

Verder is er nog vrij weinig bekend over deze auto, maar we verwachten dat deze net als de Ioniq 5 vanaf ongeveer 42.000 euro te koop zal zijn, en een range zal hebben van ongeveer 500 km.

Verder zal het een auto zijn voor wie houdt van een minimalistisch interieur met veel comfort en veel ruimte, ook op de achterbank. Oftewel: een vrij voordelige elektrische auto waar we heel veel van verwachten!

Mercedes-Benz EQEMercedes-Benz EQE

Waar BMW dit jaar zoals gezegd met een elektrische 3 Serie komt, komt Mercedes met een geëlektrificeerde versie van de E-klasse met de Mercedes-Benz EQE. En ook dat is een prachtige wagen die in alle opzichten premium genoemd kan worden.

Met 660 km actieradius en een snellaadfunctie waarmee u binnen 15 minuten tot 250 km aan actieradius bijlaadt, is dit ook een auto die elektrotechnisch meer dan in orde is.

Het meest bijzondere aan deze auto? Het luxe interieur en het rijcomfort, wat beide in alle opzichten sereen te noemen is. Ook bijzonder is het OLED scherm voor de bijrijder voor films in 4k. Leidt dat niet af? Dat zou kunnen, maar de EQE zal het automatisch detecteren als u afgeleid bent en dan zet Mercedes direct de film uit!

Sono SionSono Sion

Sono, gevestigd in München, is net als Polestar en Tesla een geheel nieuw automerk, dat zich volledig focust op het maken van elektrische auto’s. Het merk is nog erg klein en wordt voornamelijk gefinancierd met behulp van crowdfunding.

Maar dat heeft de Duitsers er dus niet van weerhouden om in 2022 hun allereerste auto, de Sono Sion, op de markt te brengen. En wat voor auto! Dit is echt een revolutionair concept, wat u al voor minder dan 30 mille op de oprit heeft staan.

De actieradius van 300 km en het comfort aan boord zijn allemaal prima, maar wat de auto echt bijzonder maakt zijn de 248 zonnepanelen die in de carrosserie verwerkt zitten. Hiermee kan de auto zichzelf dus opladen. Dit gaat nog niet supersnel, maar 35 km per dag moet mogelijk zijn. En dat zal voor veel mensen meer dan genoeg zijn! Bovendien kan de auto ook gebruikt worden als stroombron, bijvoorbeeld op de camping of zelfs thuis. Dit wordt heel bijzonder!

Skoda EnyaqSkoda Enyaq

Vindt u de ID.4 een mooie auto, maar net niet clever genoeg? Dan is deze Skoda Enyaq iV dé auto voor u. De Enyaq is in veel opzichten namelijk gelijk aan de ID.4, met name qua techniek. De Enyaq is daarentegen wat ruimer en is standaard rijker uitgerust.

Ook de vormgeving van van de Enyaq is wezenlijk anders, met scherpe lijnen, een eyecatcher van een dakspoiler en een dichte grille. De vanafprijs van de Enyaq ligt ook wat hoger, maar dat geldt dus ook voor de standaarduitrusting en het accupakket, die bij de instapversie zo’n 10% meer energie kan vasthouden dan bij de ID.4. Verder krijgt u bij de Enyaq natuurlijk de slimme dingetjes, zoals een ijskrabber in de achterklep en speciale parapluhouders in de portieren. Leuk!

Audi e-tron GTAudi e-tron GT

Houdt u van luxe, snelheid en extreem comfort? En heeft u wat geld te besteden? Dan is deze Audi e-tron GT een fantastische auto voor u. De Audi ziet er geweldig uit met strakke lijnen, scherpe vouwen en een heerlijke coupé-vorm. De wagen deelt veel van zijn techniek met de Porsche Taycan, dus dan hoeven we vast niet uit te leggen dat dit allemaal meer dan snor zit.

Dankzij de 530 pk u schiet als een katapult weg en met een actieradius van bijna 500 km kunt u daarna flink wat uurtjes blijven genieten achter het stuur. Dat genieten zal sowieso wel lukken, dankzij het prachtig afgewerkte interieur, met leren bekledingen en een klassiek vormgegeven instrumentarium. Misschien wel de beste elektrische auto ooit!

Extra budget voor de beste elektrische auto van het jaar

Bied uw auto gratis aan!

Dit waren ze alweer. De beste ev’s die u in 2022 kunt kopen. We hopen dat we u hebben kunnen inspireren en wensen u veel succes met uw verdere zoektocht. Nog veel meer informatie over ieder model kunt u vinden op de websites van de autofabrikanten en uw plaatselijke dealer zal u ook met plezier alles uitleggen. Maak ook zoveel mogelijk proefritten, want dan weet u zeker hoe een auto aanvoelt en hoe deze rijdt. Ook niet onbelangrijk!

En heeft u op dit moment ook al een auto op de oprit staan en wilt u hier de beste waarde voor krijgen?

Verkoop hem dan bij ons. Wij zijn gespecialiseerd in de inkoop van auto’s en kopen alle soorten wagens, ook diesels, auto’s met hoge kilometerstanden en schadeauto’s.

Omdat wij werken met een groot internationaal netwerk, kunnen wij voor iedere auto de beste prijs bieden. Zo heeft u mooi wat extra budget voor uw beste elektrische auto van 2022. Benieuwd wat wij kunnen bieden? Laat uw auto dan gratis en vrijblijvend door ons taxeren!

 • Gert Jan – SchagenGert Jan – Schagen
  Deze jongens zijn een voorbeeld voor de automarkt. Keurige jongens die netjes hun beloften nakomen en geven een hele mooie prijs voor je bedrijfsauto terug. Wat ook fijn is, is de contante betaling en de vrijwaring ter plekken. Dit scheelt een hele hoop moeite. Bedankt Gr. Gert Jan
 • R. Bouchez-LimburgR. Bouchez-Limburg
  Het is inderdaad een hele snelle correcte afhandeling. Goede communicatie, een woord is een woord!! heren succes met de business, Mvg R. Bouchez, Limburg
 • Mike uit MaasmechelenMike uit Maasmechelen
  Mijn auto ging kapot. Had problemen met de koppeling en achteruit. Inkoopautos.com heb ik via het internet gevonden. Zeer snelle en correcte afhandeling. Alle afspraken werden bevestigd via mail. Vriendelijke mensen. Zeker een aanrader.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Annemiek – Noord BrabantAnnemiek – Noord Brabant
  Super snelle en correcte afhandeling. Deze mensen komen hun afspraken na en dat allemaal binnen een paar dagen. Super gewoon.
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug