Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

De beste hybride auto tweedehands – Onze top 10

tweedehands hybride kopenWilt u een tweedehands hybride auto kopen? Heel goed, want dit is het perfecte moment om zo’n gebruikte hybride aan te schaffen. Er zijn anno 2019 dan ook een groot aantal van dit soort modellen op de markt. Bovendien hoeft u zich minder zorgen te maken over afschrijving: dit scheelt tienduizenden euro’s in afschrijving!

Alleen: welke moet u kiezen en waar dient u op te letten? Wat is dat nou eigenlijk precies, een hybride auto? En waarom is dit het perfecte moment om een gebruikte hybride te kopen? Inkoopautos.com geeft antwoord op al uw vragen over hybrides en heeft zelfs een top 10 samengesteld van de beste tweedehands hybride auto’s van dit moment.

Wilt u direct uw oude auto verkopen? Maak dan gebruik van onze auto opkoper service!

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Wat is een hybride auto?

Laten we beginnen bij het begin: definities. Wat is nu eigenlijk precies een hybride auto? Het antwoord op deze vraag is namelijk niet zo eenduidig. Puur theoretisch gezien is een hybride auto namelijk een auto die aangedreven wordt door twee verschillende aandrijvingsvormen. Nu zijn alle ‘ouderwetse wagens’ voorzien van een brandstofmotor en een elektrische startmotor, die u in geval van nood bijvoorbeeld enkele meters vooruit kan rijden (draai het contactsleuteltje helemaal door wanneer u stil staat). Strikt genomen is vrijwel elke wagen dus een hybride.

In de praktijk bedoelen we met een hybride echter een auto die zowel een elektromotor (niet te verwarren met de startmotor) als een brandstofmotor heeft. Beide kunnen worden gebruikt voor de aandrijving. We maken hierbij onderscheid tussen de klassieke hybrid auto en de plug-in hybrid. Een elektrische auto (met of zonder range extender) is geen hybrid, want deze gebruikt enkel een elektromotor voor de aandrijving.

Verschil hybride en plug-in hybrid

Plug in autoDe ‘gewone’ hybrid car is een auto die hoofdzakelijk op benzine of diesel rijdt, en enkel in bepaalde gevallen gebruik maakt van de elektrische motor. Denk aan de Toyota Prius. Deze motor is dan ook niet zo krachtig en wordt enkel gebruikt ter ondersteuning van de brandstofmotor. Ook de accu is klein. Bovendien laadt u de accu enkel op tijdens het rijden, met behulp van regeneratieve remmen, en dus niet met een stekker.

Een plug-in hybride is voorzien van een stekker. Zo kunt u de plug-in thuis opladen of aan een laadpaal. Daarbij maken plug-ins ook nog steeds gebruik van het regeneratieve remsysteem om de accu tijdens het rijden op te laden. Met een plug-in kunt u ook rijden zonder gebruik te maken van de brandstofmotor. Veel plug-in auto’s kunnen de eerste twintig á dertig kilometer volledig elektrisch rijden en daarbij een snelheid halen van zo’n 50 km/u. Ideaal dus voor korte ritjes door de stad. Gaat u sneller rijden, dan neemt de brandstofmotor het grotendeels over.

Waarom gebruikte hybride auto’s nu heel interessant zijn

hybride auto voordeelZoals we eerder schreven in ons blog over elektrische auto’s, zitten we op een keerpunt in de autogeschiedenis. Binnen nu en enkele jaren zullen elektrische auto’s namelijk goedkoper zijn in aanschaf en gebruik dan hun brandstofvariant.

Zo ver is het echter nog net niet, en laten hybrides nu net op het kantelpunt zitten: ze combineren de voordelen van elektrisch (minder uitstoot, laag verbruik en snelle acceleratie) met de voordelen van rijden op fossiele brandstof (groot bereik, hoge topsnelheid, nu nog goedkoper). Zo heffen ze de nadelen van beide technieken op.

Bovendien komen nu de eerste tweedehands plug-ins (onder andere oude leasebakken die vaak in prima staat zijn) op de markt van na 2015. Dit zijn kwalitatief zeer goede auto’s die niet onder doen voor benzine- of dieselauto’s. Zo is uit onderzoek gebleken dat de jaarlijkse waardevermindering van een hybride minder is dan die van een Diesel: 14% tegenover 16%. De accu gaat tegenwoordig namelijk honderdduizenden kilometers mee en tweedehands wagens zijn een stuk goedkoper dan nieuwe plug-in hybrids of puur elektrische wagens.

Onze top 10 beste tweedehands hybride tweedehands

# Merk en model Bouwjaren Plug-in? Waarom zijn wij hier fan van? Prijzen (x 1000 )
1 Toyota Prius 3 2009-2015 De originele hybride op z’n best € 7 – 20
2 Hyundai Ioniq Plug-in 2016- Een zeer betaalbare plug-in € 24 – 35
3 Porsche Panamera SE Hybrid 2013-2016 Een hybride met GT prestaties € 35 – 40
4 Ford Mondeo Hybrid 2014-2018 Ruim en betrouwbaar € 15 – 25
5 Volkswagen Golf GTE 2014-2016 Niet voor niets zo populair € 16 – 29
6 Honda CR-Z 2010-2014 Schoon en niet duur € 7 – 11
7 Kia Niro 2016- Hybride SUV voor gezinnen € 20 -30
8 Toyota Prius plug-in 2012-2015 The original nu ook als plugin € 13 -20
9 Honda Civic Hyrbid 2 2006 – 2011 Betaalbaar en futuristisch € 5 – 8
10 Audi A3 e-tron 2015- Luxe, snel en zuinig € 20 – 30

Klik op de het model om direct meer informatie te krijgen!

1. Toyota Prius 3

tweedehands toyota priusDe Prius was in 1997 de allereerste hybride, en waarschijnlijk ook de eerste waar veel mensen aan denken wanneer ze het woord hybride horen. Dat is niet voor niets. Sinds 2016 is de Prius weeral toe aan haar vierde generatie.

Voor dit lijstje hebben we gekozen voor de derde generatie, die van 2009 tot aan 2015 van de band rolde, omdat er hiervan enorm veel op de markt zijn in vele prijscategorieën, variërend van 7.000 tot 20.000 euro, afhankelijk van de leeftijd en de kilometerstand. Bij alle krijgt u echter het zeer betrouwbare benzine-elektrische aandrijvingssysteem, veel ruimte en comfort.

2. Hyundai Ioniq Plug-in

Hyundai Ioniq Plug-in kopenSinds kort verschijnen de eerste tweedehands Ioniqs met een stekker op de tweedehands markt en dat betekent feest voor wie tweedehands wil kopen! Vanaf 25.000 euro is deze wagen echt een koopje. Aangedreven door een 1.6 liter benzine motor en een elektrovariant, produceert deze wagen maar liefst 139 paardenkracht en gaat van 0 tot 100 in 10,6 seconden. Dat is niet snel, maar een Ioniq koopt u dan ook niet voor de sportieve prestaties. Wel voor de geringe uitstoot: die is met slechts 26 gram CO2 per kilometer zelfs indrukwekkend te noemen. Met deze Hyundai kunt u perfect de stad doorrijden zonder te vervuilen, want met een range van meer dan 50 kilometer hoeft u de benzinemotor enkel te gebruiken bij langere tochten.

3. Porsche Panamera S E Hybrid

Porsche Panamera S E Hybrid kopenWanneer u bereid bent om een auto te kopen met een relatief hoge kilometerstand, kunt u niet om de Porsche Panamera SE Hybrid heen. Een model uit 2013 of 2014, met zo’n 100.000 kilometer op de teller, heeft u al voor zo’n 40.000 euro. En dan heeft u dus een hybride Porsche!

Dit betekent dat u een drie liter motor krijgt in combinatie met een elektrische, die samen het equivalent van 416 paarden aan kracht leveren. Hiermee rijdt u van 0 tot 100 in 5,5 seconden en haalt u een top van 270 km/h! Dat zijn indrukwekkende prestaties voor een wagen die 1 op 40 rijdt en zo’n 30 kilometer kan rijden zonder druppel brandstof!

4. Ford Mondeo Hybrid

Ford Mondeo Hybrid kopenEen Mondeo behoudt altijd erg goed zijn waarde. Sinds kort heeft u ook de keuze uit een hybride versie met deze Mondeo Hybrid. Modellen uit 2014 zijn redelijk zeldzaam, maar wij van inkoopautos.com kopen deze modellen enorm graag in. De wagens zijn erg ruim en scoren zeer hoog op betrouwbaarheid en prestaties. De dagwaarde van deze auto’s is bijna lachwekkend. In goede staat kosten ze slechts 15.000 euro! Een nieuwere rijdt u al vanaf 25.000, wat nog steeds een stuk goedkoper is dan de helemaal nieuwe van dit jaar.

5. Volkswagen Golf GTE

Volkswagen Golf GTE kopenDe Golf is al jaren een klassieker en dat geldt voor deze hybride uitvoering niet minder. Ze zijn krachtig, elegant en nu dus ook enorm milieuvriendelijk. De VW golf komt namelijk inclusief 148 pk, waarmee u binnen 7,3 seconden 100 rijdt.  De 8.7 kWh accu geeft genoeg energie voor 40 kilometer aan stadsritjes. Vanaf zo’n 16.000 euro koopt u een hybride Golf.

6. Honda CR-Z

Honda CR-Z kopenWie zijn geld liever elders besteed en toch elektrisch wil rijden, kan niet om de CR-Z van Honda heen. De auto is wat minder geschikt voor gezinnen, maar voor twee personen in de stad is deze wagen perfect. De CR-Z combineert sportief rijgedrag met een economisch verbruik: 122 pk en maar liefst 40 km per liter benzine. U rijdt er al één voor slechts 7.000 euro.

7. Kia Niro

Kia is er met de Niro in geslaagd om ook grote gezinnen te laten profiteren van de hybride techniek. Met een SUV met daarin een benzine- en elektromotor gebouwd rijdt u ruim, hoog, comfortabel en schoon zowel door de stad als ertussen. De eerste Niro zag pas het daglicht in 2016, dus goedkoop zijn ze nog niet. Daartegenover staat wel een kwalitatief prima wagen met slechts weinig kilometers die klaar is voor de toekomst. Bent u er ook klaar voor? Zorg dan dat u minstens 20.000 euro in kas heeft.

8. Toyota Prius plug-in

tweedehands hybride kopenNa het succes van de originele Prius kon Toyota natuurlijk niet achterblijven met een plug-in. Dit deden ze dan ook niet en sterker nog: de Prius plugin is een wederom een voorloper in haar klasse. De eerste Prius Plug-in kwam al in 2012 op onze wegen, wat goed nieuws is voor wie op zoek is naar een betaalbare plugin. Afhankelijk van de kilometerstand koopt u er al één vanaf zo’n 13.000 euro. Hiervoor rijdt u een auto zo zuinig als een compact stadsautootje met de ruimte van een middenklasser. Het mooie is ook dat deze wagens prima hun waarde behouden. In het later stadium uw Toyota hybride verkopen is dus geen enkel probleem.

9. Honda Civic Hyrbid 2

De tweede generatie van de Honda Civic Hyrid is misschien wel de beste koop voor wie op zoek is naar een zuinige gezinsauto en niet per se op zoek is naar een nieuw model. Vanaf zo’n 5.000 euro heeft u een degelijke Civic Hybrid die niet alleen zuinig en schoon rijdt, maar ook nog eens verrassend pittig uit de hoek komt met zijn 1.8 liter benzinemotor.

10. Audi A3 e-tron

Wanneer u op zoek bent naar een Hybrid Hatchback, en daarbij de luxe en de uitstraling van Audi wel ziet zitten, is deze A3 e-tron de perfecte keuze voor u. De wagen is erg comfortabel en maakt indruk ongeacht of u nu op een kinderfeestje aankomt of bij een businessmeeting. De bijna 50 kilometers aan elektrische range zijn ruim genoeg voor schone stadsritten, terwijl de 1.4 litermotor u verder over heel de wereld brengt. De A3 e-tron is tweedehands te koop vanaf zo’n 20.000 euro.

Tips bij het kiezen van uw ideale tweedehands hybride

waar mijn auto verkopenVoordat u besluit een hybride te kopen, dient u wel even rekening te houden met het volgende. Want hoewel een hybride in theorie heel zuinig loopt, kan dit in de praktijk tegenvallen. Dit heeft alles te maken met de beperkte capaciteit van de accu. Hybrides zijn met name in de stad zeer zuinig, maar bij lange afstanden en hoge snelheden rijdt een hybride gewoon op benzine, dus verdwijnt het voordeel als sneeuw voor de zon. Wij zouden u dan ook enkel aanraden een hybride te kopen wanneer u met name in en rondom de stad rijdt.

Als u toch besluit een tweedehands hybride te kopen hebben we nog enkele tips. Want wat de beste tweedehands hybride voor u persoonlijk is hangt natuurlijk vooral af van uw wensen. Zo is het belangrijk eerst na te denken over hoeveel u wilt besteden aan de  en hoeveel geld u eraan wilt uitgeven. En houd ook rekening met het volgende:

 1. Bepaal waar u koopt. Het kan aantrekkelijk zijn om particulier te kopen. Zo bespaart u geld, maar hier zit wel een keerzijde aan. U krijgt in veel gevallen namelijk geen garantie (behalve de fabrieksgarantie). Kopen bij een partij die zit aangesloten bij de BOVAG is duurder, maar komt inclusief garantie.
 2. Een proefrit maken. Ook bij gebruikte wagens is het heel normaal om een proefrit te maken, ook al koopt u bij een particulier. Neem hier de tijd voor: test de wagen niet enkel binnen de bebouwde kom, maar ga ook de snelweg op en let daarbij op het weggedrag en het verbruik. Zo koopt u geen kat in de zak.
 3. De aankoopkeuring. Koper en verkoper zijn bij wet verplicht om alle problemen defecten van de auto te kennen. Laat altijd een aankoopkeuring verrichten, en laat het onderhoudsboekje en de kilometerstand controleren.
 4. Onderhandel over de prijs. De waarde van een gebruikte wagen is niet in steen gebeiteld. Daarom kunt u best onderhandelen en zo voordelig mogelijk de wagen proberen over te nemen. Zoek daarom vooraf op wat de dagwaarde is van het model (zie ook onze tabel) en probeer nooit meer te betalen dan die waarde. Wanneer u het slim speelt kunt u de auto wellicht zelfs voor goedkoper krijgen!
 5. De koopovereenkomst.Wat wel in steen staat geschreven, ofwel zwart op wit in een contract, is de wettelijke overeenkomst waarin de koop is vastgelegd. Zorg altijd dat u een getekende versie thuis heeft, om grappen te voorkomen. Zo weet u zeker dat en wanneer u de auto krijgt en in welke staat.
 6. Garantievoorwaarden. Elke bij de BOVAG aangesloten autohandelaar is verplicht garantie te geven op een auto ter waarde van 4500 euro of meer. Dit geldt dus voor vrijwel elke tweedehands hybride. Nu is de precieze bepaling van deze garantie nog wel eens onderwerp van discussie, dus zorg ook dat u deze zwart op wit laat vastleggen. Op de website van de BOVAG vindt u meer informatie over uw rechten. Wat deze garantie precies inhoudt wil nog wel eens verschillen per bedrijf, dus vraag naar de voorwaarden en leg deze vast.
 7. Verkoop eerste uw oude auto. Om plaats te maken in uw garage en om extra veel geld te hebben voor uw nieuwe wagen, verkoopt u natuurlijk eerst de oude. U kunt direct achter te waarde van uw auto komen door hem via ons bedrijf gratis en vrijblijvend te laten taxeren. Vervolgens krijgt u binnen enkele uren een bod en kunt u morgen al met het geld in handen staan. Zonder gedoe!

Tweedehands hybride kopen? Verkoop hier uw oude auto en krijg direct veel geld!

Gratis Taxatie

Veel mensen maken bij de aanschaf van een nieuwe (tweedehands) auto de fout hun oude auto in te ruilen bij de dealer. Deze geeft hier zogenaamd een mooie korting voor in ruil, maar deze korting is in feite veel lager dan de echte waarde van uw auto! Daarom bent u per saldo gemiddeld meer dan duizend euro voordeliger uit wanneer u bij ons uw oude auto verkoopt in plaats van hem in te ruilen.

Wij kopen elk type auto van u over, vanaf bouwjaar 2007. Ook auto’s met hoge kilometerstanden of verlopen keuring zijn welkom bij ons. Zelfs een kapotte auto verkopen is mogelijk!

Laat uw oude auto nu gratis en vrijblijvend taxeren

Wilt u direct weten hoeveel u kunt krijgen voor uw oude wagen? Laat hem dan nu taxeren en u weet het vrijwel direct. De taxatie is helemaal gratis en verplicht u tot niets, maar als u wilt kunt u direct de auto voor dit bedrag aan ons verkopen.

 • H.Siaens – Vlaams-BrabantH.Siaens – Vlaams-Brabant
  Dank u voor de snelle afhandeling en afhaling van de Opel Meriva. Waren er met de som die afgesproken was ! De personen met wie in relaas kwam waren heel klantvriendelijk. Dank u en zal u zeker aanbevelen bij anderen verkopers !!!!!
 • Cees – TurnhoutCees – Turnhout
  Auto via website aangeboden, na korte tijd contact en binnen zeer korte tijd verkoop geregeld. Geen koehandel. Auto is op korte tijd opgehaald en financieel afgehandeld. Vriendelijke en betrouwbare handelspartner. Aan te bevelen.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Annemiek – Noord BrabantAnnemiek – Noord Brabant
  Super snelle en correcte afhandeling. Deze mensen komen hun afspraken na en dat allemaal binnen een paar dagen. Super gewoon.
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug