Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Deuk uit auto halen – Zelf uitdeuken of laten doen?

Sommige dingen zijn onvermijdelijk. De dood bijvoorbeeld. Belasting betalen. Dat er iemand is die ergens beter in is. En af en toe een deuk in uw auto! Gelukkig kunt u aan dit laatste makkelijk iets doen, of laten doen: uw auto uitdeuken. Maar hoe haalt men een deuk uit een auto? En is het eigenlijk slim om dit zelf te doen of kunt u het beter uitbesteden? En wat kost het uitdeuken van een auto eigenlijk?

Op al deze vragen geven we vandaag het antwoord. En om maar alvast een tipje van de sluier op te lichten: in sommige gevallen is uitdeuken veel te duur en moet een heel onderdeel van de carrosserie vervangen worden. In dat geval is het slim om ons unieke alternatief te overwegen: de schadeauto verkopen voor export en direct een mooi bedrag krijgen.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Verschillende soorten deuken

Verschillende soorten deuken

Voordat we gaan uitleggen hoe een deuk uit auto halen werkt, moeten we eerst iets over deuken zelf vertellen. Er zijn namelijk twee verschillende soorten deuken.

Ten eerste zijn er deuken en deukjes. Een deukje, buts, of kleine deuk, valt vaak niet direct op. Het is vaak niet meer dan een klein putje in het plaatwerk en niet zo diep. De lak is hierbij meestal ook niet beschadigd. Zo’n deukje ontstaat meestal op een typische manier: het portier van uw buurman in de parkeergarage slaat tegen die van u.

Of u slaat zelf met uw portier of kofferklep tegen een winkelkarretje. Of de kinderen van de buurman (altijd weer die buurman) spelen met een tennisbal (of steentje) en letten niet op. Gelukkig is het (laten) repareren van dit soort deukjes niet moeilijk of duur.

Ten tweede hebben we de serieuzere deuken. Ze zijn in ieder geval groter dan een muntstuk en kunnen zo groot zijn als een hele zak met geld. Soms is het chassis helemaal gebogen. Deze ontstaan meestal in het verkeer, wanneer u of u weggebruiker even niet oplet. U schrikt, en de schade lijkt mee te vallen, maar dit zijn serieuze grappen. Bij grotere deuken is vaak ook de lak beschadigd, en zal er sowieso geschaafd en geplamuurd moeten worden bij het uitdeuken. Hierbij zal dus ook altijd de lak gerepareerd moeten worden.

Kunt u blijven rijden met een deuk in uw auto?

Deuk in uw auto

De meeste mensen rijden niet graag in een auto met één of meerdere deuken. Maar wat als u niet zoveel geeft om die deuken? Kan het kwaad om met een deuk te blijven rijden? Het antwoord is dat het afhankelijk is van de ernst van de deuk. Is de lak niet beschadigd en heeft u een klein deukje? Dan kunt u er wel mee blijven rijden, zonder problemen. Eventueel kunt u de schade later laten repareren voor hetzelfde bedrag dat u vandaag zou betalen.

Heeft u echter een grotere deuk en is er sprake van lakschade? Dan is het verstandig dit zo snel mogelijk aan te pakken. Doordat de lak is beschadigd beschermt deze uw carrosserie niet meer tegen weer en wind. Hierdoor krijgt u binnen een mum van tijd een roestbak, en dan bent u verder van huis. Ook als u in een leasewagen rijdt of de schade wilt claimen bij de verzekering (van uzelf of van de aansprakelijke), moet u de schade zo snel mogelijk laten herstellen, want anders kunt u fluiten naar uw geld.

Laat jouw auto vandaag nog gratis taxeren

Zelf deuk uit auto halen – Verschillende manieren voor zelf herstellen

Wij raden u eigenlijk niet aan om zelf deuken uit uw auto te halen. Er is eigenlijk maar één situatie waarin zelf een auto uitdeuken een goed idee is: als uw auto niet zoveel meer waard is. In alle andere gevallen is de kans groot dat uw auto na uw eigen ingreep een stuk minder waard is dan met de deuk er nog in. En dat het alsnog repareren een stuk duurder zal uitvallen. Rijdt u echter in een type VW Polo uit het jaar negentien-zoveel en wilt u zo goedkoop mogelijk een lelijke deuk eruit halen? Bekijk dan hieronder hoe dit kan. Zo niet, lees dan snel verder. U bent gewaarschuwd!

Uitdeuken met een ontstopper

Heel simpel en het levert verrassend nette resultaten op: gebruik een gootsteenonstopper! Dit werkt het best met deuken die ongeveer zo groot zijn als een voetbal. Let er wel op dat u een plastic ontstopper gebruikt op een houten steel, en geen middel in een flesje. Maak voordat u begint de lak nat en plaats dan de ontstopper op de deuk. Even vastmaken en dan simpelweg de deuk eruit trekken!

Deuk verwijderen met heet water

We houden het voorlopig lekker huis, tuin en keuken, met de focus op keuken. De waterkoker is namelijk ook een apparaat waarmee u aan de slag kunt. Een deuk verwijderen met kokend water werkt eigenlijk net als thee zetten, maar dan drinkt u het water niet op maar gooit u het (voorzichtig) over de deuk heen. Door de warmte ontspant het materiaal. Als u geluk heeft schiet de deuk direct terug! Is dit niet direct het geval? Maak dan gebruik van de ontstopper na het overgieten met water. Of gebruik kleinere zuignapjes. Een alternatief voor kokend water is overigens de föhn, daarmee warmt u ook de deuk op.

Deuk verwijderen met zuignapjes

Is de deuk te klein om een gootsteenonstopper op te zetten? Dan kunt u het ook proberen met kleinere zuignapjes. Heeft u toevallig een telefoonhouder voor tegen uw voorruit? Grote kans dat daar een krachtig zuignapje op zit dat u kunt gebruiken! Uiteraard kunt u ook ergens goede zuignappen kopen en die gebruiken. Verder werkt het ook simpel: maak de deuk nat (gebruik eventueel kokend water), plaats de nap en trek uw deuk eruit!

Uitdeuken met lijmpistool

Werken zuignappen niet? Dat kunt u het ook proberen met lijm en bijvoorbeeld een paar blokjes hout. Lijm de blokjes op de deuk vast en wacht tot de lijm droog is. Trek dan aan de blokjes (u kunt bijvoorbeeld touw vastbinden met schroefjes) en trek de deuk uit uw auto. Op deze manier kunt u heel precies werken, omdat u zelf het aantal en de grootte van de blokjes kunt bepalen. Let er wel op dat u lijm gebruikt die u later met hitte of alcohol kunt weghalen.

Uitdeuken auto laten doen door professional

Uitdeuken van uw auto

Om er zeker van te zijn dat het uitdeuken van uw auto goed gebeurd, gaat u naar de garage of een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf. Afhankelijk van de schade zal men daar op een geschikte en effectieve manier uw autodeuk herstellen. Er zijn grofweg drie manieren waarop een professional te werk kan gaan:

  • Uitdeuken zonder spuiten
  • Grotere deuken repareren
  • Onderdeel vervangen

Uitdeuken zonder spuiten

De goedkoopste vorm van een deuk herstellen noemen ze bij garages en herstelbedrijven meestal ‘uitdeuken zonder spuiten’. Dit kan alleen wanneer de deuk niet al te diep is, want anders scheurt de lak. Vanzelfsprekend werkt deze manier ook alleen wanneer er verder geen krassen zijn.

Uitdeuken zonder spuiten is een verzamelnaam voor verschillende technieken die de specialist toepast. Afhankelijk van de deuk en vooral waar deze zit, wordt de deuk uit uw auto gehaald met het betere duw- en trekwerk. Trekken wordt op veel plaatsen gedaan door dopjes op precies de juist plek vast te lijmen en met speciaal gereedschap dan precies met de goede kracht hier een trek aan te geven. Soms wordt ook gebruik gemaakt van apparatuur dat zich vastzuigt, vergelijkbaar met de huis-tuin-en-keuken zuignapjes. Duwen gaat langs de achterkant en is bij kleine deukjes vaak niet nodig. Hiervoor moet de monteur eerst toegang krijgen door het een en ander los te schroeven, en dan kan met speciaal gereedschap langs de achterkant de deuk eruit worden geduwd. Vervolgens wordt met speciale hamertjes het koetswerk weer mooi glad gemaakt en met wat polijstmiddel uw auto weer mooi glimmend.

Grotere deuken met lakschade

Wanneer de deuk groter is en ook de lak is beschadigd, zal de specialist naast duwen en trekken ook de lak moeten repareren. In deze gevallen wordt meestal ook het koetswerk losgehaald, zodat men makkelijker langs beide kanten bij de deuk kan. Ook is het opnieuw spuiten van het onderdeel op deze manier eenvoudiger. Wanneer de lakschade kleiner is dan een a4tje, kan gebruik worden gemaakt van spotrepair. Is de lakschade groter? Dan moet het hele onderdeel opnieuw worden gespoten, inclusief schuren en plamuren. Een dure grap!

Onderdeel vervangen

Het repareren van grote en complexe deuken is vaak een hels karwei, waarmee een monteur soms dagen bezig kan zijn. In veel gevallen zal het dan ook voordeliger zijn het hele onderdeel te vervangen. Het oude onderdeel wordt dan gedemonteerd en een nieuw of tweedehands deel wordt geplaatst. Als u geluk heeft is er een tweedehands onderdeel in dezelfde kleur beschikbaar. Zo niet, dan moet dat natuurlijk ook weer in de goede kleur gespoten worden, wat ook niet bepaald gratis is.

Auto uitdeuken – Kosten

Een deuk uit een auto verwijderen is bijna nooit goedkoop. Enkel wanneer u het zelf doet of te maken heeft met een kleine buts en die met één ingreep, ofwel met restylen, eruit kan worden gehaald, hoeft u vaak niet meer dan een paar tientjes te betalen. In vrijwel alle andere gevallen loopt het al snel in de papieren. Houd er rekening mee dat algemene garages en herstelbedrijven vaak goedkoper zijn merkgarages.

Daarnaast is de precieze prijs afhankelijk van een aantal factoren. Zo zullen de reparatiekosten een stuk hoger worden als ook de lak is beschadigd. Ook speelt de grootte van de deuk natuurlijk mee en vooral de plaats waar deze zit. Als de deuk net op een vouw zit is het namelijk veel moeilijk deze weer te herstellen dan wanneer deze zich op een vlak deel bevindt. Zie voor een overzicht van de kosten die u kunt verwachten ook onderstaande tabel.

Soort deuk en reparatiemethode Gemiddelde reparatiekosten
Zelf uitdeuken € 0 – 20
Kleine deuk laten uitdeuken (restylen) € 40 – 70
Uitdeuken zonder spuiten (grotere deuk) € 100 – 400
Klein stuk lak herstellen (spotrepair) € 70 – 200
Grotere deuk herstellen + spuiten € 300 – 1500
Autodeur vervangen € 300 – 2000
Bumper vervangen € 250 – 2000

Wat als een auto deuk verwijderen te duur is?

Een deuk is helaas slechts zelden goedkoop om te laten repareren. Het is daarom verstandig om van te voren een offerte aan te vragen, zodat u weet welke kosten u kunt verwachten. Op die manier voorkomt u dat u voor nare verrassingen komt te staan. Ook is het slim om bij hoge kosten aan een alternatief te denken: de kapotte auto verkopen. Door uw auto te verkopen hoeft u zelf niet de reparatiekosten te betalen en krijgt u direct een eerlijk bedrag voor uw auto.


Bied uw auto gratis aan!

Vaak zal dat bedrag hoger zijn dan de dagwaarde van uw auto min de kosten voor het uitdeuken van de auto. Hoe dat kan?

In het buitenland kan een deuk in een auto veel goedkoper verwijderd worden dan hier. Wij exporteren vaak auto’s naar landen als Polen en Roemenië, waar de lonen nog wat lager liggen dan hier. Daardoor is diezelfde uitdeuk reparatie daar gemiddeld de helft goedkoper en de auto dus meer waard!

Wilt u hier direct van profiteren? Meld uw auto dan gratis aan voor een vrijblijvende taxatie en ontvang binnen een uur een goed bod!

David Roelandt – Londerzeel Wil u een snelle en correcte afhandeling van uw schade wagen dan raad ik u dit bedrijf ten allen tijden aan. Paar tel's en de zaak was geklaard, zou dit meteen over doen, well done guys!! Mvg-D

F. Burgert – Almere Met plezier zaken gedaan. Vlot, correct en zakelijk. Prettige contacten, vriendelijk en betrouwbaar. Alle afspraken punctueel nagekomen. Erg tevreden over de opbrengst van mijn auto. Ik raad iedereen "East European Provider" aan!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug