Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Informatie over de opkoop van schadeauto’s voor export

East European Provider  is al meer dan tien jaar actief in de opkoop van schadewagens en de verkoop hiervan in landen in Oost-Europa en Afrika. In deze blog leest u waarom wij zo graag samenwerken met de ‘mannen met gouden handen’ aldaar en vertellen wij u wat meer over de markten en welke auto’s populair zijn. Wilt u liever direct uw schadeauto verkopen? Vul dan vrijblijvend het inkoopformulier in en verkoop hem vandaag nog voor export!

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Mannen met gouden handen

kapotte auto wegdoen

In de landen waar wij naar exporteren werken mensen die alles van auto’s weten en werkelijk elk defect kunnen repareren. Daarom worden ze ook wel ‘mannen met gouden handen’ genoemd. Iets in de cultuur daar zorgt ervoor dat mannen al van jongs af aan erg geïnteresseerd zijn in alles wat rijdt en alles wat draait en beweegt.

Als kind kijken ze mee met hun vader wanneer deze aan de auto sleutelt en als ze oud genoeg zijn beginnen ze er zelf mee. Als ze volwassen zijn worden ze automonteur en specialiseren ze zich in bijvoorbeeld motorschade reparatie van een bepaald merk. Gepassioneerd leren ze alles wat er te leren valt en na verloop van tijd worden zij echt mannen met gouden handen.

Wat kunnen mannen met gouden handen?

Voor deze mannen is geen defect te groot. Bovendien kunnen zij heel snel werken. In tegenstelling tot hier in Nederland en België, waar er al gauw een heel onderdeel wordt vervangen, kunnen zij soms blindelings en zonder computer horen wat er met een auto aan de hand is. U begrijpt dat dit enorm veel tijd bespaart. Hier moet men alles uit elkaar halen, de auto op de computer aansluiten, protocollen volgen en nog eens zes keer heen en weer bellen voordat er een nog maar aan de reparatie kan worden begonnen. Het is waarschijnlijk niet overdreven te stellen dat mannen met gouden handen de motor al hebben gerepareerd voordat onze collega’s hier in de Benelux weten wat er aan de hand is.

Auto met defecte motor repareren

Vooral auto’s met zwaardere mankementen zoals defecte motoren zijn erg geschikt voor de export. Deze zijn namelijk eenvoudig en relatief goedkoop en snel te repareren door onze vrienden met gouden handen. Waarom? Dit heeft vier oorzaken:

opkoop schadeauto export

 • Men heeft, zoals gezegd, enorm veel kennis en kunde op het gebied van de revisie en vervanging van een motor.
 • De lonen liggen lager.
 • Er zijn erg veel onderdelen beschikbaar aldaar. Veel wagens uit Engeland worden naar Litouwen geëxporteerd om daar te worden gesloopt. Het maakt voor de motor of de versnellingsbak namelijk niet uit of deze uit een auto met het stuur aan de rechter- of linkerkant is gehaald.
 • De onderdelen zijn erg goedkoop. Net als de reparatiekosten, zijn ook de sloopkosten veel lager dan hier. Er zijn dus erg veel motoren in prima staat beschikbaar om in oude auto’s te monteren en deze een nieuw leven te geven.

Arbeidsethos

Hadden we al gezegd dat deze mannen met gouden handen over het algemeen veel harder en sneller werken dan hun collega’s in Nederland en België? Er is nog een ander belangrijk verschil tussen de manier van werken hier en daar. Wanneer u hier een auto laat repareren, geven ze u een indicatie van wat het gaat kosten, maar meer niet. Wanneer u dezelfde reparatie in bijvoorbeeld Roemenië zou laten doen, wordt er vooraf een prijs afgesproken. Eventuele verrassingen of bijkomende kosten zijn dus voor rekening van de monteur. Dit is misschien een klein verschil in doen en laten, maar het maakt erg veel uit op de lange duur!

Vergelijking van de kosten voor veelvoorkomende reparaties

Getallen zeggen soms meer dan duizend woorden, en daarom hebben wij deze voor u in onderstaande tabel gezet. Oordeelt u zelf!

Hoeveel zal het kosten Oost Europa Benelux
Motor inbouwen 250 Euro 1000 Euro
Versnellingsbak revisie incl. montage  1000 Euro  2500 Euro
 Koppeling vervangen  300 euro  750 Euro

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Auto verkopen voor export naar Oost-Europa – Informatie over de markten

poolse auto opkopersWij zijn actief binnen een groot netwerk van klanten in verschillende Oost-Europese landen. Via ons bedrijf worden dagelijks auto’s geëxporteerd naar landen als Roemenië, Polen, Litouwen, Servië en Kroatië. In deze landen zijn merken als Audi, BMW, Opel, Seat, Toyota en Volkswagen het populairst. Denk vooral aan modellen als de Volkswagen Passat, Volkswagen Touran, Volkswagen Golf, Audi A4, Audi A6, BMW 3 en 5 serie, Volvo S40, V40 en V60.

In de landen die nog verder in het Oosten liggen en waar de wegen van een wat mindere kwaliteit zijn zien we dat terreinwagens en SUV’s meer in trek zijn. Denk aan de BMW X3 en X5, Nissan Qashqai, de Mercedes M-klasse of aan de Volkswagen Tiguan en Touareg.

In landen als Polen en Roemenië neemt de vraag naar tweedehands auto’s iets af. Waarschijnlijk is de overstroming van geïmporteerde auto’s uit Frankrijk en Duitsland hiervan de oorzaak. Tegelijk zijn klanten in Oost-Europa een stuk kritischer geworden en weet men de weg naar goedkopere auto’s beter te vinden. Ook zien we dat auto’s van 10 jaar en ouder minder interessant zijn voor de export.

In bijvoorbeeld Roemenië wordt minimaal de Euro 4 norm gehanteerd. Om aan deze norm te voldoen moet een tweedehands auto niet ouder zijn dan bouwjaar 2007. Zo heeft ieder Oost-Europees land haar eigen regels, invoertarieven en richtlijnen.

Over het algemeen geldt dat auto’s met meer dan 2000 cc minder interessant zijn voor de export. Deze auto’s zijn relatief duur om in te voeren.

Auto’s die aan de volgende eisen voldoen zijn interessant voor de export:

 • Auto’s vanaf bouwjaar 2007
 • Auto’s met benzine- en dieselmotoren
 • Auto’s met hoge kilometerstanden
 • Auto’s met defecten en schade
 • Auto’s zonder technische keuring

Waarom uw auto verkopen aan schadeauto opkopers?

poolse opkopers exportexport inkoop auto

Wanneer u besluit uw schadeauto te verkopen voor export, heeft u twee keuzes. U kunt zelf een koper zoeken of u kunt een schade auto inkoop specialist gebruiken. Wanneer u bekend bent met zaken doen met Oost-Europese of zelfs Afrikaanse landen is dit wellicht een goed idee. U bespaart immers op de tussenpersoon.

Wanneer u hier niet bekend mee bent raden wij dit toch af, niet alleen omdat wij zelf zaken willen doen, maar ook om de volgende vijf redenen.

 1. De invoerrechten veranderen vaak. Kijk dan ook goed na wat de huidige stand van zaken is.
 2. U dient uw tweedehands auto eerst in Nederland af te melden, daarna kunt u hem verkopen in Oost-Europa.
 3. U zult een betrouwbare partner moeten vinden die het geld ook daadwerkelijk overmaakt. Deze dient ook u te vertrouwen (zie het volgende punt).
 4. Wanneer u een auto met exportplaten verkoopt roept dat in Oost-Europese landen vragen op. Het is relatief lastig om als buitenstaander vertrouwen te winnen. Over het algemeen krijgt u daardoor een lagere prijs voor uw auto.
 5. U bent niet bekend met de vraag die in Oost-Europese landen heerst.

Speel dus op safe, en maak het uzelf makkelijk. Kies voor een betrouwbare opkoper hier in de Benelux met veel kennis over de markt en goede contacten met de juiste mensen.

Waarom uw schadeauto verkopen aan ons?

Bied uw auto gratis aan!

East European Provider is al vele jaren professioneel en betrouwbaar actief in deze wereld. Wij weten de weg te vinden naar de mannen met gouden handen, en zij weten ons te vinden. Wij zijn dagelijks bezig met de veranderingen op de markt te bestuderen en kennen voor elk land de regels met betrekking tot invoerrechten en de criteria waar tweedehands auto’s aan moeten voldoen. Zo kunnen wij heel effectief en voordelig uw auto op de trein of trailer naar zijn nieuwe bestemming sturen. Dit stelt ons in staat om u de beste deal te geven, met de beste service:

 • Gratis taxatie
 • Gratis ophaal
 • De hoogste prijs voor uw (defecte) auto
 • Al het papierwerk regelen wij

Robert-Rotterdam Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.

Wilt u uw auto een nieuw leven laten gunnen door de mannen met gouden handen? Vul dan vrijblijvend het inkoopformulier in. U kunt ook mailen naar info@inkoopautos.com of ons bereiken op +31 (0) 631-993-048 (NL), of  +32 (0) 497-852-557 (BE). Wij staan u graag te woord!
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug