Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Wat is de echte waarde van mijn kapotte auto?

Het is erg vervelend wanneer uw auto kapot gaat door een technisch defect of een (licht) ongeval. Het verlies aan mobiliteit veroorzaakt veel ongemak en bovendien lijkt uw wagen in één klap een stuk minder waard te zijn. Wie koopt er nu immers een kapotte auto? In tegenstelling tot wat u misschien zou denken zijn er echter tal van mogelijkheden. Wij van Inkoopautos.com adviseren Inkoopautos.com, maar er zijn voor u ook andere opties. In deze blog zetten wij deze voor u op een rijtje en helpen wij u de echte waarde van uw kapotte auto te bepalen.

Wat kan ik doen met mijn kapotte auto?

Wanneer u uw kapotte auto niet meer wilt repareren, maar deze wilt verkopen, heeft u twee opties. U kunt uw schadeauto verkopen aan een opkoper, of u kunt hem aanbieden bij de sloop. Maar wat is het verschil?

Schadeauto verkopen aan opkoper of een dealer
Wanneer u uw auto verkoopt aan een auto opkoper, zal deze uw auto doorverkopen aan een garagehouder met automonteurs in dienst. Deze repareert de wagen, waarna de auto een tweede leven zal krijgen, vaak op wegen hier ver vandaan. Wanneer u de auto inruilt bij een dealer, zal deze de wagen vaak zelf repareren.

Naar de sloop. Wanneer u uw auto verkoopt aan een sloopbedrijf, zal deze gestript en gedemonteerd worden. Alle nog bruikbare onderdelen worden er uitgehaald en gesorteerd, en de rest gaat naar de ‘ijzerboer’.

Kan ik een ‘total loss’ wagen verkopen?

Onder een ‘total loss’ wagen verstaan wij een auto die rijp is voor de sloop. Denk aan een auto die betrokken is geweest bij een zwaar ongeval, die te water is geraakt of die zoveel kilometers op de teller heeft dat hij gewoon helemaal ‘op’ is. U zult begrijpen dat zo’n auto enkel nog waarde heeft als sloopauto. U kunt hem dus verkopen aan de sloper, maar niet aan een inkoper zoals Inkoopautos.com.

Wat is een restwaarde?

De restwaarde is de waarde van uw auto in de huidige staat, en wordt ook wel marktwaarde of verkoopwaarde genoemd. Verzekeringen gebruiken dit begrip vaak, om te bepalen hoeveel geld zij kunnen uitkeren voor een auto na een ongeval. Wanneer de kosten voor reparatie hoger zijn dan de restwaarde van de auto, zullen zij slechts dat bedrag uitkeren.

Met de restwaarde is eigenlijk iets geks aan de hand. Want zou de restwaarde van een auto niet hoger zijn, wanneer de reparatiekosten lager zouden zijn? En wie bepaalt dan wat een reparatie kost? En waar die dan zou moeten plaatsvinden? Wij van Inkoopautos.com hebben ons dit gerealiseerd en komen met een oplossing waar iedereen beter van wordt.

Hoeveel is mijn defecte auto waard?

ontdek waarde kapotte autoDe waarde van uw auto is anders voor een sloopbedrijf dan voor een opkoop specialist zoals wij. Waarom is dit?

Naar de sloop

De waarde van de auto bij verkoop aan een sloper is gelijk aan de som van de onderdelen, minus de kosten voor demontage. Wanneer u honderd euro krijgt voor uw sloopauto, heeft u een goede deal gesloten.

Bij verkoop aan opkoper of dealer

Wat is mijn schadeauto waard voor een opkoper of een dealer? Dat is een goede vraag waar wij niet direct een eenduidig antwoord op kunnen geven, maar het ligt grotendeels aan de volgende punten:

  • Het merk, type en bouwjaar van uw auto
  • De technische staat; welk defect heeft uw auto?
  • De marktvraag van uw type

Wanneer de auto nog relatief jong is, en de schade nog door middel van reparatie verholpen kan worden, kunt u vaak toch wel enkele duizenden euro’s krijgen. Dat is toch veel geld voor een kapotte auto!

Hoe vind ik de echte prijs van mijn schadeauto?

Verkoop uw auto nu!

Dat is een goede vraag. In principe is het niet zo moeilijk om de prijs van uw auto te berekenen. U zoekt online de waarde van uw wagen op, trekt daar de prijs voor reparatie van af en u heeft de waarde van uw schadewagen.Het maakt in de praktijk nogal uit door wie u de reparatie laat uitvoeren.

Garages en dealers rekenen vaak andere prijzen voor dezelfde reparaties en dus kan de prijs die zij bieden voor uw schadeauto erg variëren. Vaak vallen de kosten voor kleine reparaties, zoals het vervangen van remblokken, nog wel mee. Heeft u echter een auto met motorschade, dan lopen de kosten al gauw op tot meer dan 1500 euro. U zult begrijpen dat een autodealer u niet veel zal betalen voor uw auto met motorschade, als hij er al iets voor wil geven.

Een wellicht betere optie voor u is om vrijblijvend het inkoopformulier hier op de website in te vullen. Onze experts kunnen dan aan de hand van de gegevens die u invoert helemaal gratis de waarde van uw auto bepalen. U zult zien dat het bod dat zij (vaak binnen een dag) uitbrengen aanmerkelijk hoger ligt dan dat van de dealer. Hoe dit kan?

Hoe kan ik meer geld krijgen voor mijn schadeauto?

opkoop schade autoU wilt zoveel mogelijk geld voor uw kapotte auto. Dat begrijpen wij. Maar hoe? Want de waarde van een auto staat al vast, toch? En voor elke reparatie staat ook een standaard prijs, dus wat maakt het uit aan welke dealer of opkoper ik mijn auto verkoop? Ons antwoord: het maakt heel veel uit! Wij zullen voor u een tipje van de autodeal-sluier oplichten. Twee zaken zijn heel belangrijk.

Om te beginnen wordt de waarde van een auto, zoals elk goed, bepaald door de markt. Het mechanisme van vraag en aanbod bepaalt immers de prijs voor elk goed. Wanneer u flesjes water gaat verkopen op de hoek van de straat in Nederland, zult u niet rijk worden. Er is namelijk al genoeg water hier. Diezelfde flesjes kunt u ook in de file naar Zuid-Frankrijk op zwarte zaterdag verkopen. Mensen betalen hier dan tot wel vijf euro voor een flesje! Wedden dat u op deze manier flink wat kunt verdienen?

Op dezelfde manier moet u ook over uw auto nadenken. De marktwaarde in Nederland of België is misschien laag, maar uw model zou zomaar eens enorm populair kunnen zijn in bijvoorbeeld Letland, of West-Afrika!

Ten tweede staan de prijzen voor een reparatie in Nederland en België inderdaad redelijk vast, maar wat dacht u van een reparatie in Oost-Europa? De lonen liggen in deze landen aanmerkelijk lager, en in tegenstelling tot de Benelux, waar de auto vaak direct op de computer moet worden aangesloten, vinden we hier nog echte vakmensen waarvoor geen mankement te groot is. Dit samen maakt dat de kosten voor een reparatie in Oost-Europa extreem veel lager liggen dan in Nederland en België.

Kortom, wanneer u de maximale prijs wilt krijgen voor uw schadeauto, adviseren wij u om de auto te verkopen voor export.

Waarom Inkoopautos.com?

auto voor sloop verkopenVrijwel alle schadeauto’s die wij binnen krijgen, exporteren wij naar Oost-Europa. Een enkele wagen gaat naar Afrika. Wij doen dit al meer dan tien jaar met succes en geloven dat de basis voor dit succes ligt in onze eerlijkheid en onze transparantie. Wij kunnen dan ook aan de ene kant met trots terugkijken op een enorm aantal tevreden klanten en aan de andere kant heeft dit ons een uitgebreid netwerk van partners in vele landen opgeleverd.

Wij weten precies welke wagens in welke landen verkocht moeten worden. SUV’s en terreinwagens doen het bijvoorbeeld erg goed in Oekraïne en Rusland, waar de wegen vaak van mindere kwaliteit zijn. In Polen, Roemenië en Bulgarije wordt een BMW gezien als een prestige wagen, dus is de marktwaarde van uw defecte BMW hier weer heel hoog. Daarom kunnen wij u de hoogste prijs bieden voor vrijwel elke defecte auto.

In tegenstelling tot sommige van onze concurrenten bieden wij 100% gratis taxatie én ophaalservice. Wij spreken met u het tijdstip van de ophaal af, zodat u niet thuis hoeft zitten wachten. Ook regelen wij het vrijwaringsbewijs en de verkoopovereenkomst, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over papierwerk.

Verkoop uw kapotte auto vandaag nog!

Het verschil tussen gelukkige en succesvolle mensen en ongelukkige mensen zit hem er niet in dat de gelukkige mensen geen problemen hebben en de ongelukkigen wel. Iedereen heeft problemen, maar hoe je ermee om gaat bepaalt of je gelukkig zult worden. Een auto die ineens stuk gaat is zo’n probleem, maar het zal uw geluk niet bederven wanneer u hem snel en eenvoudig voor een hoge prijs kunt verkopen!

Gratis transport Door heel Benelux
Direct Geld Contant of via bank
Makkelijk Zonder gedoe
Professioneel Veilig en snel

Vul daarom vandaag nog geheel vrijblijvend het inkoopformulier in. Onze schade experts zullen dan vaak dezelfde dag nog contact met u opnemen en een bod doen op uw auto. Als u hiermee akkoord gaat, zorgen wij dat het geld op uw rekening komt te staan en halen de auto (gratis!) binnen een paar dagen bij u op. Contante betaling bij ophaal is ook mogelijk.

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar info@inkoopautos.com of bel gratis +31 (0) 631-993-048 (NL), of  +32 (0) 497-852-557 (BE). Onze medewerkers staan u graag te woord.
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
Bel mij terug