Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Nissan DIG-T motor: problemen, de oplossingen en de kosten

DIG-T motor problemenDe Nissan DIG-T motor is een zuinige en stille krachtpatser. Een heel fijne motor dus voor de prijs- en milieubewuste automobilist. Alleen is ook de DIG-T motor niet vrij van storingen en mankementen. Hij staat bekend als een betrouwbare motor, maar bij de DIG-T 1.2 liter zien we vrij vaak dezelfde problemen en ook de 1.0L, 1.3L en 1.6L varianten zijn niet perfect. Heeft u een auto met dit type motor en ondervindt u problemen? Of wilt u de problemen voor zijn en zo goed mogelijk voor uw motor zorgen? Dan is dit artikel voor u. Hier zetten we alles over DIG-T motorproblemen, de oplossingen en de kosten op een rijtje.

En wist u dat wij ook gespecialiseerd zijn in de inkoop van auto’s met motorproblemen? Dankzij onze unieke werkwijze, waarbij auto’s voordelig in het buitenland gerepareerd worden, kunnen wij altijd goede prijzen bieden voor uw Nissan. Laat uw wagen direct gratis taxeren en ontdek wat deze waard is.

Taxeer gratis mijn auto met defecte DIG-T motor

Nissan DIG-T motoren: krachtig en zuinig

De Direct Injection Gasoline-Turbocharged (DIG-T) motoren combineren een laag verbruik met krachtige prestaties. Het geheim zit hierachter zit hem in de T, oftewel de turbo. Deze zorgt er namelijk voor dat extra lucht wordt aangezogen, waardoor het het mengsel van lucht en brandstof onder een hogere druk tot ontbranding komt, met meer vermogen en minder verbruik als resultaat. Deze motor is technisch gezien vrijwel identiek aan de Renault TCe en vertoont tevens sterke gelijkenissen met de Volkswagen TSI motoren. Over het algemeen is de motor zeer geliefd en succesvol gebleken in kaskrakers als onder meer de Nissan Qashqai en de X-trail. Tegelijkertijd zijn er de afgelopen jaren ook enkele problemen aan het licht gekomen.

Deze modellen zijn uitgerust met een DIG-T motor

Merk Model Motorinhoud Productiejaar
Nissan Juke 1.0L, 1.2L, 1.6L 2010-heden
Nissan Qashqai 1.2L, 1.3L, 1.6L 2007-heden
Nissan Micra 0.9L, 1.0L 2010-heden
Nissan Pulsar 1.2L 2014-2018
Infiniti Q30 1.6L 2015-2020
Nissan X-Trail 1.6L 2014-heden

Veelvoorkomende problemen met DIG-T motoren

Over het algemeen zien we bij de DIG-T motoren drie problemen die vrij vaak voorkomen:

Daarnaast kunnen de motoren – zoals alle motoren – te maken krijgen met problemen die we met alle motoren zien wanneer deze een bepaalde leeftijd bereiken. Denk aan versleten bougies, kapotte bobines, scheuren in pakkingen en problemen met zuurstofsensoren.

Tips om problemen te voorkomen met u Nissan motor

Heeft u net een Nissan met DIG-T motor gekocht of bent u al wat langer in het bezit van een auto met dit type motor? Zorg er dan goed voor en let met name op het volgende:

 • Vernieuw regelmatig de motorolie. Ververs in ieder geval jaarlijks de olie, en anders om de 10.000 kilometer.
 • Controleer het oliepeil regelmatig. Wij raden aan om dit iedere 2000 tot 3000 kilometer te doen.
 • Controleer het oliepeil ook wanneer u een lange reis gaat maken en vul bij wanneer dit nodig is.
 • Ratelend geluid uit uw motor? Dan is de kans groot dat het de distributieketting is die u hoort. Laat uw auto in dit geval zo snel mogelijk controleren door de garage om ergere schade te voorkomen.

Taxeer gratis mijn auto met defecte DIG-T motor

Zo kunt u defecten aan uw DIG-T motor herkennen

Problemen en defecten aan uw motor zullen bij een (grote) onderhoudsbeurt automatisch aan het licht komen. Toch is het uiteraard fijn om ook zelf te weten wat er aan de hand is met uw auto, al is het maar om hoge onderhoudskosten te voorkomen. Let daarom op de symptomen van motorschade die een auto met dit soort problemen zal vertonen:

 • Er komt blauwe rook uit de uitlaat (omdat er olie verbrandt)
 • Het motorstoringslampje brandt
 • De motor tikt of ratelt (door de distributieketting)
 • Uw motor presteert minder goed
 • Hoog olieverbruik
 • Olie onder uw auto
 • Problemen met starten
 • Hoger brandstofverbruik dan normaal

Nissan 1.0 DIG-T motor problemen en informatie

De kleinste DIG-T motoren, de 1.0 liter variant, vinden we terug in onder meer de Nissan Juke en de Nissan Micra. Zoals ook zijn grotere broertjes staat de 1.0 liter DGI-T niet bekend vanwege een uitzonderlijke duurzame distributieketting. Gemiddeld genomen begint de ketting in deze motor namelijk na ongeveer 140 tot 160 duizend kilometer op de teller op te rekken. Hierdoor gaat hij losser zitten, met als gevolg dat hij gaat tikken en kan slippen over de tandwielen. Dit slippen zal er op zeer korte termijn toe leiden dat de tanden en de ketting verder slijten, waardoor de ketting kan breken en het hele blok aan diggelen slaat. Vandaar dat het ontzettend belangrijk is om nooit te blijven rijden met een tikkende distributieketting. Dit is namelijk een tijdbom! Uw distributieketting zal in dit geval worden vervangen door een nieuwe, samen met de kettingspanner.

Daarnaast kent de 1.0 motor relatief vaak problemen met het olieverbruik na ongeveer 100.000 kilometer. Let dus goed op uw oliepeil en vul bij wanneer nodig. Een motor heeft echt smering nodig om goed te blijven functioneren. Probleem is wel dat hierdoor veel olie in de cilinder komt, met koolafzetting als gevolg. Dit leidt tot mindere prestaties en snelle slijtage aan onder meer bougies en bobines. De motor laten reinigen kan in dit soort gevallen een groot verschil maken.

Problemen met de Nissan 1.2 DIG-T motor

Ook de 1.2 DIG-T van de Japanse autofabrikant is een zeer geschikte motor voor een land als Nederland of België, waar de afstanden vaak klein zijn. Met een laag verbruik en een vlotte acceleratie heeft u er veel plezier van. De motor staat bekend als betrouwbaar, maar kent wel enkele regelmatig voorkomende problemen. Met name een hoog olieverbruik komt bij deze motor vaak voor. Dit heeft vaak te maken met slijtage aan de zuigerveren of verstoppingen in de olieschraapveren. Hierdoor ontstaat weer koolafzetting, wat de problemen alleen maar erger maakt. Zorg dus altijd dat uw motorolie goed schoon is en laat uw motor regelmatig goed controleren, om een motorvervanging te voorkomen.

Daarnaast heeft ook de 1.2 DIG-T soms problemen met de distributieketting, waarbij ook een olietekort de boosdoener kan zijn. Verder zien we soms storingen in het motormanagementsysteem, problemen met het start-stopsysteem en zeer zelden een defecte turbo.

Nissan 1.3 DIG-T problemen en oorzaken

De 1.3 is de nieuwst ontwikkelde 1.3 DIG-T en werd in 2017 voor het eerst geproduceerd. Naast Nissan maken ook Renault, Dacia en Mercedes-Benz in diverse modellen gebruik van deze motor. Het is een fijne motor die dankzij de turbocharger tot wel 157 pk kan leveren. Er worden relatief weinig problemen met deze motor gemeld, al hij is ook vatbaar voor een hoge olieconsumptie en problemen met de distributieketting. Ook koolstofafzetting en dientengevolge problemen met bougies en het ontstekingsmechanisme in het algemeen komen voor.

Nissan 1.6 DIG-T motor storingen en problemen

De Nissan 1.6 DIG-T is de krachtigste DIG-T motor en vinden we terug in onder meer de topuitvoeringen van de Qashqai, de Infiniti en de X-trail. Ook deze motor staat bekend vanwege de zeer krachtige prestaties en nette verbruikscijfers. Let alleen goed op het onderhoud. Ook de 1.6 moet regelmatig gecontroleerd worden op olieverbruik en de spanning van de distributieketting, omdat dit zwakke plekken zijn. Ook koolafzetting, turboschade, storingen in de software en een haperende luchtklep zijn bij deze motor zaken om rekening mee te houden.

Reparatiekosten DIG-T motoren

Is uw motor defect gegaan? Dan kunt u in de meeste gevallen uw DIG-T motor laten repareren. De kosten hiervoor zijn uiteraard afhankelijk van het defect, maar ook van het type motor en de plaats waar u laat repareren. Kleine, lokale garages zullen goedkoper zijn dan grote franchises en officiële merkdealers.

De kosten voor het meestvoorkomende probleem, een versleten distributieketting, variëren van 1150 tot 2200 euro. Heeft u te maken met een extreem hoog olieverbruik? Dan zal de motor in de meeste gevallen niet meer te redden zijn en wordt een nieuwe (of gebruikte) motor ingebouwd. Kosten: vanaf 1900 euro, maar dit kan voor een 1.6 DIG-T oplopen tot 7100 euro. Complete revisie is overigens ook een optie, maar in de praktijk zijn de kosten hiervoor vaak hoger dan een vervanging.

Heeft u te maken met kleinere problemen of defecten, zoals versleten bougies, kapotte bobines of lichte koolafzetting? Dan zal het vervangen van deze onderdelen en het reinigen van de motor prima uitkomst bieden. Verwacht kosten tussen de 400 en 1000 euro. Benieuwd wat de te verwachten kosten zijn voor uw motortype? Kijk dan ook in onderstaande tabellen.

De kosten voor het laten repareren van DIG-T motoren zijn afhankelijk van onder meer het type motor en de problemen die er zijn. Ook zal het uitmaken of u de auto laat repareren bij een algemene garage, waar men vaak gebruikt maakt van gebruikte onderdelen, of bij een merkdealer (alleen nieuwe onderdelen en hoger uurloon).

Kosten DIG-T motor laten vervangen

Motor type en code Kosten gebruikte motor Kosten nieuwe motor Kosten arbeid Totaal kosten
1.0 DIG-T  (HRA0) 1200 – 1400 Euro 3000 – 3500 Euro 900 – 1500 Euro 1900 – 5000 Euro
1.2 DIG-T  (HRA2) 2750 – 3350 Euro 4500 – 5000 Euro 1300 – 1700  Euro 4050 – 6700 Euro
1.3 DIG-T  (HR13) 2000 – 2500 Euro 4300 – 5000 Euro 1200 – 1600 Euro 3200 – 6600 Euro
1.6 DIG-T (MR16) 1350 – 2000 Euro 5000 – 5500 Euro 1400 – 1600 Euro 2750 – 7100 Euro

Kosten vervangen distributieketting DIG-T

Motor type en code Distributieketting-set Kosten arbeid Totaal kosten
1.0 DIG-T  (HRA0) 300 – 450 850 – 1250 Euro 1150 – 1700 Euro
1.2 DIG-T  (HRA2) 300 – 400 1100 – 1400 Euro 1400 – 1800 Euro
1.3 DIG-T  (HR13) 350 – 500 1200 – 1500 Euro 1550 – 2000 Euro
1.6 DIG-T (MR16) 450 – 600 1350 – 1600 Euro 1800 – 2200 Euro

Nissan DIG-T repareren of beter verkopen?

Defecte auto voor export verkopenHeeft u een kapotte Nissan DIG-T motor en lopen de kosten flink in de papieren? En heeft u geen garantie meer op uw auto en is er ook geen sprake van schade die wordt gedekt door de verzekering? Dan is het goed om te weten dat er een alternatief is voor dure reparaties. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in de inkoop van auto’s voor export.

Wat ons als auto opkopers uniek maakt is onze internationale werkwijze. Wij hebben een groot netwerk van specialisten in landen als Polen, Moldavië en de Baltische staten. Auto’s met kapotte motoren kunnen zijn voordelig repareren, dankzij de wat lagere lonen en een overschot aan tweedehands onderdelen. Dit zorgt ervoor dat de reparatiekosten beduidend lager liggen dan hier in de lage landen, en daar profiteert u als verkopende partij van. Wij bieden dan ook zeer nette prijzen voor auto’s die hier als economisch total loss worden gezien.

Bereken direct gratis de waarde van uw auto voor export

Gratis taxatie voor uw kapotte auto

Bied uw auto gratis aan!

Benieuwd wat uw Nissan waard is voor onze inkoopservice? Laat hem dan gratis en vrijblijvend taxeren door onze schade-experts. Binnen 1 uur zullen wij uw auto taxeren en ontvangt u de waarde, inclusief ons bod automatisch in uw e-mail. Vervolgens is de keuze geheel aan u: verkoopt u hem of laat u toch repareren? Besluit u te verkopen? Dan ontvangt u direct uw geld en halen wij uw auto gratis op bij u thuis in Nederland of België. Uw Nissan met DIG-T motorproblemen zal dan door onze mensen worden gerepareerd en krijgt een nieuw leven in het buitenland.

 • G.Karssen – Den BoschG.Karssen – Den Bosch
  De deal is zeer correct verlopen. U en uw kompaan beleeft en prettig in zowel zakelijk als privé. Succes met uw «inkoop service East European Provider».
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • Martijn – HarderwijkMartijn – Harderwijk
  Top dealer. Alles snel en duidelijk afgehandeld. Ik zou hem iedereen aanraden.
 • Glenn uit BocholtGlenn uit Bocholt
  Correcte afhandeling en eerlijke prijs gekregen voor mijn Renault. Goede service!
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Verbeke Mieke – MerelbekeVerbeke Mieke – Merelbeke
  Een vlotte en correcte afhandeling... voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik inkoopautos zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk!
 • Annemiek – Noord BrabantAnnemiek – Noord Brabant
  Super snelle en correcte afhandeling. Deze mensen komen hun afspraken na en dat allemaal binnen een paar dagen. Super gewoon.
 • Roy – LimburgRoy – Limburg
  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Vrijwaring en betaling geheel volgens afspraak. Bravo!
 • Patrick uit NieuwegeinPatrick uit Nieuwegein
  Auto werd snel afgehaald. Meneer was heel geduldig terwijl ik mijn overschrijvingsbewijs kwijt was. Gewoon de afgesproken prijs, zonder extra onderhandeling. Erg fijn! Mocht ik ooit weer mijn auto kwijt willen, dan bel ik ze zeker weer op. Bedankt
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2024 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug