Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Kapotte motor auto – Top 3 signalen en symptomen

De motor is het hart van uw auto. In de motor wordt benzine, diesel of gas door middel van verbranding omgezet in beweging, waardoor de auto wordt aangedreven. Wanneer er dus iets mis is met de motor heeft u een groot probleem. Maar hoe weet u dat uw auto een kapotte motor heeft? En wat er dan precies aan de hand is? Vandaag leggen we het uit met onze top 3 signalen die je auto je kan geven om je te vertellen dat er motorschade is . Ook geven we enkele tips om veel geld te besparen.

3. Er komt rook uit de motor

motor probleem Waar rook is, is vuur? Zo erg is het gelukkig vaak niet, maar rook is niet iets dat u kunt negeren. Er kunnen verschillende kleuren rook uit uw motor komen: wit, zwart en blauw. De kleur vertelt ons veel over wat er aan de hand zou kunnen zijn, en hoe ernstig het defect is.

Witte rook

Het kan zijn dat er (veel) witte rook uit uw uitlaat komt. Dit is meestal koelvloeistof en water dat in de verbrandingskamer is geraakt. Dit betekent dat er een lekkage is in de motor, waardoor de verkeerde vloeistoffen op de verkeerde plek geraken. Bij witte rook is de kans dan ook groot dat de koppakking is opgeblazen of de cilinderkop is beschadigd. We zien dit veel bij de Toyota Avensis en de Rav4 diesel uitvoering, maar ook bij Volkswagen . Soms is dit nog te repareren, maar vaak zal het onderdeel vervangen moeten worden.

Zwarte rook

Hoewel het er ernstig uitziet, is zwarte, donkere rook vaak geen teken van een hevig defect. Het geeft bijna altijd aan dat de motor ‘te rijk’ loopt. Met andere woorden, er komt teveel benzine tegelijk de motor in (en dus te weinig lucht), waardoor deze niet goed kan verbranden. Dit is vaak relatief eenvoudig te verhelpen, door middel van het goed afstellen van de motor of het repareren van enkele kleine onderdelen.

Blauwe rook

Wanneer er blauwe rook uit de motor komt (via de uitlaat) duidt dit op een probleem met de olie. Er is namelijk maar één ding in uw auto dat blauw brandt, en dat is olie. Het zien van blauwe rook gaat dan ook vaak samen met een toename van het olieverbruik. De olie zal dan sneller opraken dan normaal.

Dit is een ernstig probleem, en het is vaak niet makkelijk om vast te stellen wat er precies aan de hand is. Zoals als bij witte rook, waar er koelvloeistof op de verkeerde plaats komt, komt er bij blauwe rook dus olie op de verkeerde plaats. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De klepgeleider zou lek kunnen, de zuigerveren zouden verbogen of gebroken kunnen zijn of een van de afdichtingen kan versleten zijn.

Om er precies achter te komen wat er aan de hand is, moet een monteur de motor uit elkaar halen en enkele tests doen. U zult begrijpen dat dit al snel een dure grap wordt. Wij adviseren dan ook om bij blauwe rook en een hoog olieverbruik direct naar de garage te gaan, voordat dit uit de hand loopt. Vraag echter ook altijd naar de kosten voor een eventuele reparatie. Zijn deze erg hoog? Overweeg dan om uw kapotte auto te verkopen voor export. Dit is vaak voordeliger.

Taxeer nu gratis mijn auto met kapotte motor

2. De motor maakt veel lawaai

waarde auto motorschadeWaar een paar pluimen rook uit de uitlaat nog wel eens te missen zijn, kun je geluiden die uit de motor komen echt niet negeren. Tenzij u altijd AC/DC op vol volume op heb staan, valt dit namelijk heel erg op. Meestal komen hele harde geluiden uit het onderste deel van uw motor. Dit duidt op schade aan de krukas (vaak de lagers) of op het punt waar de drijfstangen de zuigers raken.

Hoe meer u de motor belast, bijvoorbeeld bij het optrekken of hard rijden, hoe harder de motor zal beginnen te kloppen. Het domste wat u in dit geval kunt doen, is er mee blijven doorrijden. De kans is dan namelijk vrij groot dat u langs de kant van de weg zult eindigen met een gat in uw motor.

Wij adviseren dan ook om snel met de auto naar de garage te gaan. Het zou kunnen meevallen. Soms kan ook de distributieketting aan vervanging toe zijn (al is het dan meer een zacht tikken dat u hoort in plaats van een hard kloppen), of een van de onderdelen bovenin de motor kan kapot zijn. Denk aan vastzittende of lekkende kleplichters, versleten nokkenassen of tuimelaars.

Denkt de monteur aan schade in het onderste deel van uw motor? Dan bent u slecht af. De motor moet uit elkaar en herbouwt worden. Ook hier zal het in veel gevallen voordeliger zijn om de auto te verkopen, dan om hem te laten repareren.

Meld uw auto gratis aan voor taxatie!

1. Het vermogen van de motor valt weg

Als de motor het hart is van de auto, dan is het wegvallen van het vermogen als het bewusteloos neervallen van een mens. Hier is iets goed mis, en wanneer er niet snel iets aan gedaan wordt, is het te laat.

Door de jaren heen valt te verwachten dat het vermogen iets terugloopt door slijtage, maar wanneer dit acuut gebeurt, is er iets ernstigs aan de hand. Dit zal ook vaak gepaard gaan met de harde geluiden en mogelijk ook met rook. Waarschijnlijk is een van de hoofdcomponenten van uw motor afgebroken of stuk gegaan.

Het beste wat u in zo’n geval kunt doen is de auto stilzetten. Doorrijden zal leiden tot nog meer schade, als het al niet te laat is. In veel gevallen zullen er meerdere onderdelen kapot zijn gegaan, die samen essentieel zijn voor het goed werken van uw motor. U kunt er mee naar de garage gaan, maar verwacht geen goedkope reparatie!

Wat kan ik doen met mijn auto met defecte motor?

export autoinkoopWanneer uw auto motorschade heeft opgelopen, heeft u drie opties:

  • Naar de sloop brengen. In sommige gevallen, en vooral wanneer uw auto gebouwd is voor 2005, is uw auto niets meer waard, behalve als oud ijzer en als bron van wat onderdelen. Dit zal u niet veel opleveren, dus bedenk dat dit altijd uw laatste optie moet zijn. Het is altijd voordeliger om een auto met motorschade te verkopen in zijn geheel.
  • Laten repareren. Als u geluk heeft hoeven er alleen een paar kleine onderdelen bovenin de motor vervangen te worden, of het een en ander moet opnieuw afgesteld worden. Reparatie is dan de beste optie.
  • De auto verkopen voor export. In veel gevallen is dit uw meest voordelige optie. Waarom? Motorreparatie in de Benelux is vaak erg duur, zeker wanneer er meerdere onderdelen diep in de motor defect of versleten zijn. Er gaan veel uren inzitten, en er moeten dure nieuwe onderdelen geplaatst worden. Wanneer u uw auto voor export verkoopt, zal deze worden getransporteerd naar landen in bijvoorbeeld Oost-Europa, en daar worden gerepareerd. Hier zijn de loonkosten per uur lager en de onderdelen goedkoper. Het gevolg: goedkopere reparaties en een hogere prijs voor uw auto!

Bespaar veel geld en gedoe en verkoop uw kapotte motor auto

Bied uw auto gratis aan!

Wist u dat u bij ons direct veel geld kunt krijgen voor uw auto en uw kapotte motor? Zelfs auto’s die hier in Nederland en België total loss zijn verklaard, kunnen bij ons soms nog duizenden euro’s opbrengen. Wij zijn namelijk auto opkopers voor export en hebben enkele unieke partners van motorproblemen geen probleem maken!
Kom direct achter de waarde van uw auto door hem hiernaast gratis te laten taxeren! Dit verplicht u verder tot niets, dus u kunt altijd alsnog besluiten hem te laten repareren.

Bellen kan ook, op +31 (0) 631-993-048 (NL), of  +32 (0) 497-852-557 (BE). Of mail ons op info@inkoopautos.com. Wij staan u graag te woord.

R. Valkonet – Nederhorst den Berg Top onderneming om je auto te verkopen. De motor van de Volvo S40 was niet meer in orde en contact gezocht. Foto's gemaakt van de auto en de gebreken aan de carrosserie en binnen een paar uur een bod. Afhandeling meer dan correct, vlot vriendelijk en vooral geen gedoe. Ik ben echt heel erg te spreken over inkoopautos.com!!!

Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug