Gratis - 100% kosteloos

Direct geld - contant of via bank

Professioneel - veilig en snel

Auto met kapotte TDI motor

auto met defect verkopenDe zuinige en toch zeer krachtige Turbocharged Direct Injection (TDI) dieselmotoren zijn enorm populair. Niet voor niets laten veel mensen die bijvoorbeeld een Volkswagen, Audi, Skoda of Seat kopen deze motor in hun nieuwe wagen inbouwen. Jammer genoeg kennen deze motoren ook enkele problemen die niet zo makkelijk op te lossen zijn.

Reparaties zijn dan ook vaak duur. In deze blog bespreken we de symptomen en oorzaken van de problemen met TDI-motoren, we gaan in op de reparatiekosten en we bieden u een oplossing: voor veel geld uw auto verkopen voor export, inclusief defecte TDI-motor. Maar eerst iets meer over de TDI.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Kenmerken TDI-motor

Waarom is deze motor zo populair? De reden is dat de TDI net zo zuinig is als een conventionele dieselmotor, maar presteert net zo goed als een benzinemotor. Hij verenigt zo dus het beste van twee werelden. Een normale diesel heeft een indirect spuitsysteem en geen turbo. Deze is weliswaar heel zuinig, maar levert niet genoeg vermogen om er lekker mee te kunnen rijden. Zoals de naam het al zegt, heeft de Turbocharged Direct Injection motor een turbogeladen direct inspuitsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de diesel onder hoge druk verneveld in de cilinder wordt gespoten. Tegelijkertijd zuigt de turbo extra lucht aan wat zorgt voor een optimale verbranding. De motor levert op deze manier een groot vermogen met een minimum aan brandstofverbruik.

Auto’s met een TDI-motor

audi verkopenDe TDI-motor werd ontwikkeld in het lab van de Volkswagen Group. Dit betekent dat dit bedrijf hier een patent op heeft en het succesvolle concept mag dus alleen toegepast mag worden in automerken die binnen dit concern vallen.

We vinden deze motoren daarom alleen in dieselauto’s van Volkswagen, Audi, Skoda, Seat en Porsche. Onder andere de volgende auto’s zijn verkrijgbaar in een TDI-variant:

 • Audi A3
 • Audi A4
 • Audi A6
 • VW Passat CC
 • VW Passat B6
 • VW Transporter
 • SEAT Alhambra
 • SEAT Leon
 • Seat Toledo
 • Skoda Superb
 • Skoda Octavia

Oorzaken van Volkswagen TDI-motor problemen

Dat de vooruitgang soms met gebreken komt, zien we bij onze auto inkoop ook bij deze bij de TDI. Vooral de 2.0 en 1.9 TDI-motoren kennen nogal wat gebreken en defecten. We hebben de problemen per type motor op een rijtje gezet:

2.0 TDI motorproblemen

 • In het merendeel van de gevallen van een kapotte 2.0 TDI is het de oliepomp die problemen geeft. Deze is ingebouwd in de balansmodule. Normaal gezien zorgt dit ingenieuze systeem ervoor dat zoveel mogelijk trillingen uit de motorloop worden gehaald. Het probleem is alleen dat dit eigenlijk veel te snel kapot gaat. Soms ontstaat er al bij 100.000 kilometers (gemiddeld 200.000 km) op de teller speling op de aandrijvingsas van de oliepomp. Hierdoor beginnen tandwielen en kettingen te slijten met als gevolg het wegvallen van de oliedruk. De olie komt niet meer goed in de motor, met rampzalige gevolgen. Zonder olie kan de turbo niet functioneren, waardoor hij het binnen enkele seconden zal begeven en de motor onbruikbaar wordt. Een kapotte oliepomp is niet direct te merken. Langzaam maar zeker zullen echter de prestaties van de motor afnemen, door het slijten van de as en tandwielen. Ook zal het roetfilter verstopt raken, waardoor uitlaatgassen niet meer goed gefilterd worden.
 • Alle motoren met twee kleppen per cilinder hebben een nokkenas-hydroster probleem. De nokkenas wil nog wel eens door de bovenkant van de hydroster heen slaan. Hoor je getik bij het koud draaien van de motor? Ga dan naar de garage en u kunt dit probleem nog relatief goedkoop verhelpen.
 • De koeler vertoont vaak lekkages, met een hoog koelvloeistofvebruik als gevolg
 • Wanneer u Siemens verstuivers heeft, geven deze nogal eens storingen.
 • De Siemens verstuivers gaan ook snel kapot en moeten dan vervangen worden.
 • De EGR vertoont vaak storingen

1.9 TDI defecten

 • Defecte luchtmassameters
 • Alle motoren met twee kleppen per cilinder hebben een nokkenas-hydroster probleem. De nokkenas wil nog wel eens door de bovenkant van de hydroster heen slaan. Hoor je getik bij het koud draaien van de motor? Ga dan naar de garage en u kunt dit probleem nog relatief goedkoop verhelpen.
 • Kapotte koelvloeistoftemperatuursensor
 • Koppakking problemen
 • De variabele schoepen van de turbo komen soms vast te zitten
 • Bij de AXR en de BKC zien we vaak dat de koppeling een zwak punt is. Vaak kunt u er beter direct een ander model in laten monteren.

1.6 TDI problemen

Eigenlijk is de 1.6 TDI een prima blok. Deze heeft enkel een probleem met de EGR-klep. Dit is echter vrij makkelijk te verhelpen middels een software aanpassing.

Taxeer nu gratis mijn auto met kapotte motor

Reparatiekosten kapotte TDI-motor

Wanneer u erop tijd bij bent zijn de reparatiekosten voor een kapotte TDI-motor nog wel te overzien. Het laten vervangen van een turbo en oliepomp zijn echter niet goedkoop! Zie voor meer informatie onderstaande tabel:

Dealer Garage
Turbo €900 – 1100,- * Turbo €900 – 1100,- *
Oliepomp €350 – 450,- * Oliepomp €350 – 450,- *
Werkloon €700 – 900,- Werkloon €300 – 400,-
Reiniging, olie verversen, filters €350 – 450,- Reiniging, olie verversen, filters €250 – 300,-
Totaal: €2300 – 2900,- Totaal: €1800 – 2250,-

* Deze prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde fabrieksprijzen van nieuwe onderdelen. Onderdelen voor de 1.6 en 1.9 motoren zijn over het algemeen goedkoper dan die voor de 2.0 TDI’s.

Kun je rijden met een kapotte TDI-motor?

Sommige dingen moet je nooit doen. Je hoofd in de bek van een krokodil steken bijvoorbeeld. In diezelfde categorie valt het door blijven rijden met een kapotte motor. Zoals we al eerder aangaven zullen veel onderdelen veel sneller slijten wanneer er defecten zijn opgetreden. Eerst ontstaat er bijvoorbeeld een lichte speling op de as, vervolgens slijten tandwielen en kettingen, dan blaast de turbo op en op het eind van de rit is heel uw motorblok onbruikbaar. U dient dan ook altijd goed op de signalen van uw auto te letten en op tijd laten repareren. Doet u dit niet, dan zult u een nieuw blok moeten laten inbouwen. Dit is niet goedkoop, en wellicht is het beter een nieuwe auto te kopen als u op dit punt bent aangekomen. In onderstaande tabellen zijn de kosten weergegeven voor het laten inbouwen van een nieuwe (of gebruikte) motor.

Motor laten vervangen bij de merkdealer door een nieuwe motor:

Soort reparatie Motor type 1.6 TDI Motor type 2.0 TDI
Nieuw fabrieksmotor prijs €5050,- €5840,-
In/Out bouw werkloon €1500,- €1500,-
Olie verversen, filters €350,- €400,-
Totaal €6900,- €7740,-

Motor laten vervangen bij de garage door een tweedehands motor:

Soort reparatie Motor type 1.6 TDI Motor type 2.0 TDI
Tweedehands motor €1500,- €2500,-
In/Out bouw werkloon €750,- €750,-
Olie verversen, filters €300,- €350,-
Totaal €2550,- €3600,-

Bespaar veel geld en verkoop uw auto met kapotte TDI motor – Gratis taxatie

Bied uw auto gratis aan!

Wist u dat de waarde van een defecte auto voor ons vaak veel hoger is dan de waarde ervan hier in Nederland en België? U kunt heel veel geld besparen door uw auto met kapotte motor te verkopen aan ons  en van dat geld een andere wagen te kopen.

Kom direct achter de enorme besparingen die u zult hebben door uw auto nu door ons te laten taxeren. Dit is 100% gratis en geheel vrijblijvend. Zo weet u direct de waarde van uw auto. Vervolgens vergelijkt u deze prijs gewoon met wat u betaalt aan reparatie en besluit u wat u gaat doen. Wedden dat u voor verkopen zult kiezen?

 • Erwin – UlftErwin – Ulft
  Voor mij was het de eerste keer dat ik op deze manier een auto heb verkocht. Kreeg een mooie prijs voor mijn Peugeot 5008 met een niet 100% Turbo. Geld stond de volgende dag al op de rekening terwijl de auto pas eind van de week werd opgehaald. Auto werd netjes op de afgesproken tijd opgehaald. Kortom een goed en betrouwbaar bedrijf. Bedankt Erwin
 • Els – LonderzeelEls – Londerzeel
  Zeer vlotte en correcte service! Ik kreeg een correct bod voor mijn defecte VW Golf. Drie dagen later werd mijn auto opgehaald en het geld stond al een dag op mijn rekening. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt.
 • Robert-RotterdamRobert-Rotterdam
  Eerlijke mensen, snel en vlot afgehandeld. Direct geld, doen niet moeilijk. Zeker aan te raden voor mensen die hun wagen voor export willen wegdoen.
 • Timo-MaasmechelenTimo-Maasmechelen
  Heel vriendelijke man en heel goeie service. Correct betaald. Niet verder zoeken hier word je heel goed geholpen + eerlijke service. Moest er nog eens iets zijn in de toekomst dan bel ik jullie zeker. Echt een aanrader!!! veel succes nog met jullie bedrijf
 • Rick- GoorRick- Goor
  Helaas distributieketting geknapt van mijn BMW, na jaren met plezier in te hebben gereden. Ik kreeg een net bod op mijn auto, vriendelijk en goed contact. Geld stond ook direct om mijn rekening, hebben de auto 2 dagen later keurig opgehaald en per mail gevrijwaard. Heel tevreden over, zou het zo weer doen. Bedankt.
 • Icham – Sint-Joris-WingeIcham – Sint-Joris-Winge
  Enorm snelle en correcte service! Dezelfde dag stond het geld al op mijn rekening en een paar dagen later kwamen ze de auto ophalen en waren ze weer weg binnen 10 minuten. Aanrader voor mensen met een auto die snel weg moet.
 • F. Malotaux-AmsterdamF. Malotaux-Amsterdam
  Volkswagen Touran 2010 defect geraakt in Duitsland, ANWB wilde niet meer repatriëren wegens te lage restwaarde. East European Provider heeft de wagen gekocht en opgehaald in Duitsland. Bijzonder snelle en efficiënte afhandeling. Goed werk.
 • Reinout – BadhoevedorpReinout – Badhoevedorp
  De motor van mijn BMW 523i ging helaas kapot. Het bod van East European Provider was het meest aantrekkelijk. Afhandeling en vrijwaring netjes en snel geregeld. Ook snel antwoord bij vragen. Ik raad ze aan als je een auto met schade wil verkopen.
 • Redouan Baysa – AarschotRedouan Baysa – Aarschot
  Mijn schadewagen verkocht en laten ophalen door East European Provider, ik heb een zeer correcte prijs gekregen voor een wagen met meer dan 180000 km, wagen werd op de afgesproken dag en tijdstip opgehaald . meer moet dat niet zijn - Bedankt!!
Gratis
100% kosteloos
Direct Geld
Contant of via bank
Professioneel
Veilig en snel
Betrouwbaar
Officieel bedrijf
Gratis transport
Door heel Benelux
© Auto Inkoop Service, 2011-2022 +31 (0) 631-993-048; +32 (0) 497-852-557 Design/developed: kg69design.com
Bel mij terug